8 dingen die je naakt kan doen

Gepubliceerd op 10 mei 2016 door Elise
8 dingen die je naakt kan doen

Doordeweekse, alledaagse, ordinaire activiteiten in je nakie doen? Wie verzint zo'n dingen... 8 bizarre hobbies om naakt te proberen. 

#1. Yoga

nudeyoga

Een Downward Facing Dog in je blote poes in een kamer vol wildvreemden? Nude yoga zou heel bevrijdend zijn en het zou je aan een positiever zelfbeeld helpen.Je wordt 'gedwongen' om je lichaam te accepteren zoals het is en het te omarmen met al haar plus- en minpunten. Niets dan voordelen dus...

In vooruitstrevend Manhattan is er een studio met de veelzeggende naam Bold & Naked Yoga. Volgens insiders vergeet je na een tijdje dat je geen kleren draagt. Je bent immers nog meer bezig met de poses, je ademhaling en je spieren dan met het naakt zijn.

1/

#2. Dineren

pa-5450439

Wie graag eens in zijn blootje een viergangenmenu wil verorberen, moet vanaf juni 2016 in het Londense pop-uprestaurant The Bunyadi zijn. Volgens medeoprichter Seb Lyall is het de bedoeling dat gasten er "echte bevrijding ervaren". The Bunyadi zal vanaf juni voor drie maanden de deuren openen.

The Bunyadi wil een restaurant zijn dat - breed geïnterpreteerd - vrij is van alle "valstrikken van de moderne wereld". Back to the basics dus: geen elektriciteit, geen gas, geen telefoons en bijgevolg dus ook: geen kleren. Het eten wordt bereid op een houtskoolgrill en geserveerd op handgemaakt servies van klei en met eetbaar bestek.

Het idee slaat blijkbaar aan, want tot nu toe staan er al 3800 mensen op de wachtlijst.

2/

#3. Lezen

oxford-nudes-pic-swns-image-1-722236604

Boekenclubs saai? Na-ah. Sommige leesgierige vriendinnengroepen winden er geen boekjes om. De dames van 'The Outdoor Co-ed Topless Pulp Fiction Appreciation Society' lezen tijdens hun wekelijkse bijeenkomsten gezellig naakt.

3/

#4. Bowlen

c3f0c8c5182a198b49e07017b30bac58

Nudistenverenigingen huren maar al te graag een club af voor een potje naaktbowlen. Strike!

4/

#5. Sleeën

Die Teilnehmerinnen und Teilnehmer des Nacktrodeln im erzgebirgischen Altenberg (Sachsen) machen am 23.02.2013 vor dem regulären Start eine Probefahrt. Beim ersten Nacktrodeln in Altenberg treffen begeisterte Freunde der Freikörperkultur, wetterfeste Schlittenfahrer und natürlich viele Neugierige aufeinander. Foto: Arno Burgi/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++De jaarlijkse "Naked Snow-sledding"- competitie in Duitsland is een populaire toeristische trekpleister en lokt jaarlijks zo'n duizenden toeschouwers. Hoewel deelnemers niet helemaal naakt zijn (ze houden een onderbroek aan) blijft het bewonderenswaardig als je je inbeeldt hoe verschrikkelijk koud het putje februari is.

5/

#6. Lopen

12189547_10153659558007141_7555210751473545294_n

Een sportschool in Spanje staat naaktlopers toe om op bepaalde uren in hun nakie te trainen. Ook wereldwijd bestaan er heel wat blootloopwedstrijden. In California slaagt The Olive Dell Ranch in California er ieder jaar in om massaal veel deelnemers te lokken voor zijn "Bare Burro 5k Run" ieder jaar. Dapper!

6/

#7. Bunjee jumpen

naked-bungee-youtube

Omdat bunjee jumpen op zich nog niet eng genoeg is...? Deze vrouw waagt zich aan een nudie bunjee in Thailand, maar naaktspringen kan zo wat overal ter wereld. In Letland is er zelfs een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in romantische nude sprongen voor koppels op Valentijn.

7/

#8. Tuinieren 

apples_sept_real_dirt.jpg.size.xxlarge.letterbox

De eerste zaterdag van mei wordt traditioneel tot Internationale dag van het naakt tuinieren - World Naked Gardening Day - gedoopt. Hoe vieren? Simpelweg door in adamskostuum je moestuin te onderhouden.