6 dingen die je moet weten over Hailey Baldwin

Geüpdatet op 16 april 2016 door ELLE België
6 dingen die je moet weten over Hailey Baldwin

We kennen Hailey vooral als "het meisje met wie Justin Bieber zijn vakantie doorbracht" en waarop meisjes wereldwijd jaloers waren. Toch is Hailey veel meer dan Justin's vriendin: ze behoort tot de squad van Kendall en Gigi, liep shows voor onder andere Tommy Hilfinger én haar papa is wereldberoemd. 

Hier zijn 6 dingen die je moet weten over deze it-girl:

1/

#1: Haar familie is beroemd

Schermafbeelding 2016-04-16 om 15.27.35

Haar papa is niemand minder dan de Amerikaanse acteur Stephen Baldwin en is de jongste van de vier Baldwin broers. Stephen trouwde in 1990 met de grafische ontwerper Kennya Baldwin met wie hij twee prachtige dochters kreeg: Hailey en Alaia (die ondertussen ook model is). Roem en schoonheid zitten duidelijk in de familie.

baldwin
De Baldwin broers. V.l.n.r.: William, Stephen (Hailey's papa), Alec en Daniel

2/

#2: Ze is een steengoede danseres

Schermafbeelding 2016-04-16 om 15.33.04

Hailey danst al sinds haar 5 jaar. Nu ze fulltime model is, probeert ze in haar vrije tijd zoveel mogelijk te dansen (zoals hier op vakantie). Ballet is voor haar de ideale sport om haar conditie op peil te houden en het houdt haar lichaam in shape.

ballet

3/

#3: Ze is ingeschreven bij verschillende modellenbureaus

Schermafbeelding 2016-04-16 om 15.42.00

Het model is op dit moment enorm begeerd en heeft het laatste jaar de ene opdracht na de andere gekregen. Ze is dan ook niet voor niks ingeschreven bij drie verschillende modellenbureaus in drie verschillende steden: in New York (IMG Models), Parijs (Silent Models) en London (Storm Management).

4/

#4: Haar cv oogt indrukwekkend

null
Moshino januari 2015

Hailey was reeds het gezicht van Ralph Lauren, Topshop, French Connection en Philipp Plein. Het model liep mee in de shows van Moschino, Tommy Hilfiger en Sonia Rykiel, ze stond al meerdere keren op de cover van magazines, zoals Wonderland Magazine en Jalouse, en verscheen reeds in Tatler magazine en LOVE.

Niet slecht voor een 19-jarige.

jalouse-april15-hailey-article
Hier samen met model Lucky Blue Smith

5/

#4: Ze is best friends met Kendall en Kylie Jenner

jenners-school

Kendall en Hailey zijn al jaren bevriend en vorig jaar lieten ze zelfs matching BFF tattoos zetten op hun vingers. Daarnaast is het model af en toe te zien op Kylie's Snapchat en was ze te gast op Kris Jenner's jaarlijkse Christmas Eve party in december vorig jaar. Behoren ook nog tot de squad: Gigi, Bella Hadid en Jaden Smith. #squadgoals

maxresdefault-3
Matching tattoos

6/

#5: Ze is (héél) close met Justin Bieber

Schermafbeelding 2016-04-16 om 16.11.35

Hailey Baldwin spendeerde de afgelopen winter haar vakantie door met Justin Bieber op St. Barts. Toen postte de zanger enkele foto's van hem en Hailey op Instagram, waardoor iedereen dacht dat Biebs vrijgezel af was. Hoewel hun romance nu voorbij is - Hailey vertelde dat ze geen relatie wou omdat Justin bijna een jaar op tour zou gaan - deed het model aan Marie Claire haar boekje open over hoe het is om Justins vriendin te zijn.

"De sms'jes bleven maar binnenkomen en ik kreeg veel bizarre telefoontjes... Het is lastig om met iemand te daten in deze industrie. Je moet echt een hele dikke huid hebben en heel sterk zijn. Je moet je kunnen focussen op de persoon zelf, en niets anders." Geen pretje, met andere woorden.

Schermafbeelding 2016-04-16 om 16.13.19
Hun kus op nieuwjaar

7/

#6: Ze kent Justin al 6 jaar

child-bieb

Hun eerste ontmoeting werd zelfs op video vastgelegd (lucky us)! Bekijk het hier. Hailey zag er precies wel niet zo heel gelukkig uit op dat moment...

(Sarah Van Damme)