Dit waren de 20 finalistes van #BeTheCover Antwerpen

Geüpdatet op 15 april 2016 door ELLE België
Dit waren de 20 finalistes van #BeTheCover Antwerpen

Wie niet onder een rots heeft geleefd, kon de voorbije dagen onze spannende zoektocht naar een nieuw covermodel volgen. Honderden meisjes schreven zich in voor de casting van #bethecover, slechts één prijkt straks ook daadwerkelijk op onze voorpagina. Wij spraken met de 20 finalistes die op zaterdag 9 april in Antwerpen de eerste (én zenuwslopende) ronde overleefd hebben: 

76 meisjes waren present in fotostudio La Fabrique 22A in Antwerpen. 20 (gelukkige) meisjes werden door de vierkoppige jury geselecteerd en werden nadien helemaal gestyled voor een fotoshoot. Uiteindelijk werden nog eens twee finalistes gekozen, die kans maken om het covermodel te worden.

  1. Lore Vermeulen (21)

L

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik heb me ingeschreven omdat ik heel geïnteresseerd ben in alles dat te maken heeft met mode en kledij. Daarnaast zou heel graag een blog willen opstarten maar dit vraagt jammer genoeg heel wat tijd en het is momenteel moeilijk te combineren met mijn studies. Mocht ik het covermodel worden, zou dit natuurlijk heel wat erkenning opleveren!

Wat is je grote droom?

Momenteel studeer ik nog voor handelsingenieur maar ik heb eventueel wel plannen om volgend jaar Modemanagement te gaan studeren. Zo kan ik mijn passie voor mode combineren in een studie. Mijn grote droom is om de rechterhand te worden van een ontwerper én het liefste van allemaal zou ik aan de slag willen gaan bij Chanel. Dat zou echt super zijn. Maar nu droom ik waarschijnlijk iets te groot? (lacht)

1/

2. Laura Monten (21)

thumb_IMG_4827_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Verschillende mensen uit mijn klas hadden me aangespoord om mee te doen aan de Be The Cover wedstrijd en ik dacht 'wat heb ik te verliezen?'. Ik heb me dan gewoon ingeschreven en heb er nog geen moment spijt van gehad!

Wat is je grote droom?

Het zou natuurlijk enorm tof zijn, mocht ik het covermodel worden van ELLE België. Dat zou een droom zijn die uitkomt. Het zou misschien het begin zijn van een modellencarrière? Want fotomodel zijn en geshoot worden voor covers, dat lijkt me wel interessant.

2/

3. Nya Mattheessens (20) 

thumb_IMG_4828_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik ben en voel me enorm thuis in alles dat te maken heeft met mode. ELLE is mijn favoriete magazine en koop het elke week in de krantenwinkel bij mij in de buurt. Het leek me dan ook een leuke kans om me in te schrijven om het nieuwe covermodel te worden.

Wat is je grote droom?

Op dit moment studeer ik Bedrijfsmarketing in Leuven en ik zou dit later graag willen combineren met mijn passie voor mode. Mijn droom is om mijn eigen winkel op te starten zodat ik mijn marketingkennis in de praktijk kan omzetten. Op deze manier blijf ik ook meedraaien in de fashion business.

3/

4. Fayenne Luiyben (21)

thumb_IMG_4829_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik heb reeds ervaring als model en werk ook via een modellenbureau in België maar het leek me leuk om mee te doen aan deze wedstrijd. Op deze manier kan ik nog meer de kneepjes van het vak leren. Het is een goede en leuke oefening.

Wat is je grote droom?

Ik wil graag nog één jaar modellenwerk doen en dan zou ik heel graag naar enkele jaren het buitenland willen trekken om nadien in België aan de slag te gaan als advocate. Het lijkt me leuk om een eigen advocatenkantoor op te starten.

4/

5. Annelies Degens (35)

thumb_IMG_4830_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik zag deze wedstrijd als een leuke kans om mijn eigen stijl door te drukken. Deze omschrijf ik als braaf maar toch rock chic en ik probeer er steeds enkele klassieke elementen in te verwerken.

Wat is je grote droom?

Ik ben enorm gefascineerd door stoffen en patronen. Het zou me leuk lijken moest ik in de toekomst mijn eigen stoffen kunnen samenstellen, maar een job als kleurenconsulente lijkt me ook interessant. Ik vind van mezelf dat ik enorm creatief ben en wil in de toekomst zeker nog mijn handen uit de mouwen steken. Momenteel werk ik als marketing en communicatie verantwoordelijke bij De Persgroep, meer bepaald bij het Laatste Nieuws. Verder ben ik enorm gepassioneerd door golfen en enkele keren per jaar doe ik mee aan competities.

5/

6. Anna Ohanian (33)

thumb_IMG_4831_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik ben van kleins af aan al een grote fan van het magazine. Ik kocht in Armenië altijd een ELLE. Het leek me dan ook leuk om me in te schrijven voor deze wedstrijd.

Wat is je grote droom?

Mijn grote passie is mode en mijn twee jobs staan dan dan ook helemaal in het teken van fashion: in mijn 'hoofdberoep' ben ik showroom manager bij Trade Mart in Brussel en dit combineer ik met een private shopping business, My Dressing. In het weekend ga ik naar een welbepaalde locatie of bij mensen thuis en deze kunnen dan kleren en accessoires uitkiezen. Mijn collecties kies ik altijd zelf in Italië waardoor de klanten altijd unieke stuks kopen. Mijn grote droom is dan ook om My Dressing uit te breiden en een locatie te vinden die er helemaal uitziet als een dressing. Verder lijkt me een carrière als styliste bij ELLE ook zeker interessant! (lacht)

6/

7. Fien Uytdenhouwen (14)

thumb_IMG_4832_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik heb me ingeschreven voor de casting omdat ik heel geïnteresseerd ben ik mode en in de modewereld in het algemeen. Daarnaast zit ik héél veel op Instagram en volg ik bijna alle bekende topmodellen. Een andere reden voor mijn inschrijving was omdat je niet de perfecte modellenmaten nodig had voor deze casting, dus ik dacht 'ik waag gewoon mijn kans'.

Wat is je grote droom?

Het was niet de eerste keer dat ik covermodel was. Vorig jaar won ik een wedstrijd en werd ik covermodel voor het boek Sterrenbeeld: Eenhoorn van voormalig Joepie-hoofdredactrice Sylvia Van Driessche. Ik wil later graag actrice en advocate worden. Ik doe al zes jaar toneel en op het podium kan ik mezelf helemaal uitleven. Daarnaast wil ik ook in de voetsporen van mijn papa treden als advocate want dat lijkt me ook heel interessant!

7/

8. Ellen Boucké (17)

thumb_IMG_4834_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik ben een hele grote fan van ELLE en het lijkt me enorm interessant om later voor een modemagazine te werken. Met deze casting kan ik eventueel mijn eerste stapjes in het wereldje zetten.

Wat is je grote droom?

Dagelijks ben ik bezig met fashion want ik ontwerp mijn eigen kledij. Ik zit dit jaar bij de finalisten van de Kunstbende met mijn kledingcollectie! Het is een hele eer en een bevestiging dat ik goed bezig ben. Ik wil in de toekomst graag in de modesector blijven werken en het ontwerpen proberen combineren met schrijven. Meehelpen tijdens de fashion weeks lijkt me ook interessant en leerrijk!

8/

9. Nine Eloise Vanwelssenaers (14)

thumb_IMG_4835_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik doe mee aan de castings omdat ik de modellenwereld erg interessant vind. Toen ik op Facebook zag dat jullie op zoek waren naar een covermodel heb ik me ingeschreven, zonder enige verwachtingen.

Wat is je grote droom?

Later wil ik heel graag model worden, maar ik denk eerlijk gezegd dat ik hiervoor wat te klein ben. Toen ik in het derde leerjaar zat, was ik wel een keertje model voor Kaat Tilley maar daar weet ik niet zo heel veel meer van. Daarnaast speel ik tennis, doe ik ballet en vind ik make-up en styling supertof.

9/

10. Alix Verbeke (22)

thumb_IMG_4837_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik scheur altijd de modereportages uit de ELLE en dacht altijd bij mezelf 'het zou leuk zijn mocht ik dit eens kunnen doen'. Toen ik de oproep op Facebook zag, heb ik dan ook geen moment getwijfeld om me in te schrijven.

Wat is je grote droom?

Momenteel studeer ik Toegepaste Economische Wetenschappen maar ik weet nog niet 100% zeker of ik hier wel in verder wil. Misschien doe ik later wel iets in de marketing of iets in de modewereld. Gelukkig heb ik wel nog even tijd om hierover na te denken. Voor de rest wil ik heel graag de wereld zien!

10/

11. Caro Dewilde (18)

thumb_IMG_4838_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik had me eerst impulsief ingeschreven omdat het me heel leuk leek om het nieuwe covermodel te worden. Maar ik moet toegeven dat ik nadien niet meer van plan was om te komen. Toen kreeg ik verschillende e-mails en telefoontjes of ik nog ging komen dus ik gaf het toch nog een kans. Het lijkt me een leuke ervaring.

Wat is je grote droom?

Ik wil later heel graag mijn eigen kledij maken en ontwerpen. Mijn mama is naaister en maakt ook haar eigen kledij. Zij is dan ook mijn grote voorbeeld. Mocht ik hier later in kunnen verder groeien, zou dat super zijn maar voorlopig is het nog maar een droom.

11/

12. Renée Mariën (17)

thumb_IMG_4839_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Toen ik klein was, heb ik vaak fotoshoots gedaan. Enkele weken geleden zag ik de oproep in het magazine en ik heb me spontaan ingeschreven. Ik moet toegeven dat ik er nadien niet meer aan heb gedacht. Maar kijk, nu zit ik bij de 20 finalisten!

Wat is je grote droom?

Momenteel studeer ik Sociaal en Technische Wetenschappen in Blankenberge en later wil ik heel graag in de sociale sector terechtkomen. Werken met mensen met een beperking is dan ook mijn grote droom. Dat zou een job zijn die me op het lijf geschreven is.

12/

13. Valerie Verhulst (27)

thumb_IMG_4840_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik vind mezelf een heel onzeker persoon en zag dit als een mooie kans om mijn zelfvertrouwen op te krikken. Ik dacht bij mezelf 'ik moet eens iets voor mezelf doen' want als spoedarts in spé heb ik niet zo heel erg veel vrije tijd. Ik werk vaak erg lange shiften met veel nachten en weekendwerk dus voor mij is dit wel leuke ontspanning.

Wat is je grote droom?

Wanneer ik officieel arts ben, wil ik heel graag in de tropen gaan werken. Misschien dat ik hierna wel tropische geneeskunde ga studeren! Ik wil sowieso naar het buitenland en mijn voorkeur gaat uit naar Afrika. Daar kunnen ze altijd hulp gebruiken.

13/

14. Heleen Imschoot (32)

thumb_IMG_4841_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik ben een heel grote fan van ELLE. Dat magazine is helemaal mijn goesting en ik wist dat deze casting helemaal in orde ging zijn! Daarnaast ben ik nu ook zwanger waardoor ik iets meer vrije tijd heb. Dus waarom zou ik me niet inschrijven?

Wat is je grote droom?

Ik wil me graag specialiseren in interne dierengeneeskunde en daarnaast kijk in enorm uit naar de geboorte van mijn dochtertje. Het enige nadeel is dat mijn job als dierenarts in groot contrast staat met mijn passie voor mode. Ik ben enorm artistiek aangelegd maar dit past niet echt in het plaatje van een dierenarts.

Al mijn vrije tijd gaat dan ook naar mode. Ik probeer zoveel mogelijk modeshows mee te pikken en ik spaar ook Vogues (lacht). Daarnaast doe ik crossfit, kickbox, ik schrijf en ben zot van dieren. Alleen heb ik wat schrik dat mijn katten niet zo blij gaan zijn met de komst van ons kindje. Die worden momenteel teveel in de watten gelegd en gaan jaloers zijn. (lacht)

14/

15. Justine Cappelle (21)

thumb_IMG_4843_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Mijn zus stuurde een half uur voor de deadline de link door voor de inschrijvingen en ik heb nog vlug mijn naam opgegeven.

Wat is je grote droom?

Ik studeer Documentaire aan het RITCS in Brussel en ik wil later heel graag een eigen documentaire te maken die aanzet tot denken. Momenteel ben ik bezig met een documentaire over de schoonheidsidealen, heel interessant! Het zou wel tof zijn om later te werken voor Vranckx of het productiehuis De Chinezen, maar dat is nog toekomstmuziek natuurlijk. Daarnaast maak ik ook mijn eigen kleren, trek ik veel foto's en hou ik enorm van de natuur.

15/

16. Fien Van Steelandt (26)

thumb_IMG_4844_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik heb in het verleden al gewerkt als model en zag nu ook dat jullie op zoek waren naar modellen en ik dacht 'ELLE is populair, ik heb niks te verliezen.' Aangezien we niet de perfecte maten moesten hebben, besloot ik me in te schrijven.

Wat is je grote droom?

Momenteel werk ik als opvoedster van jongeren met gedragsproblemen maar ik loop wel met plannen rond om mijn eigen webshop op te starten voor basic sweaters met een leuke print. Erg concreet is het nog niet, maar ik ben er wel met bezig. Ik heb in het middelbaar Mode en Creatie gestudeerd en in het hoger onderwijs heb ik het roer helemaal omgedraaid en gekozen voor orthopedagogie. Daarnaast werk ik occasioneel, naast mijn job als orthopedagoog, ook als actrice voor series en reclamespotjes.

16/

17. Ellen De Waele (36)

thumb_IMG_4846_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik kreeg de vraag om mee te doen van dezelfde persoon die Fien heeft weten te overhalen. Wij hebben namelijk samen nog in een reclamespotje gespeeld. Daarnaast vind ik het ook een statement 'het is niet omdat je 36 bent, dat je niet meer op de cover van een magazine kunt staan', toch?

Wat is je grote droom?

Ik heb 15 jaar in de human ressources gewerkt en heb recent beslist om uit mijn comfortzone te stappen. Nu ben ik zelfstandig actrice en model in bijberoep. Ik heb nog geen enkel moment spijt gehad van mijn keuze. Mijn motto is dan ook 'do it with passion or not at all'. 

Naast het acteren, ben ik ook een sport -en gezonde voeding verslaafde. 'My body is my temple' zeg ik altijd. Het grappige is dat ze mij altijd casten als mama terwijl ik in het echte leven geen kinderen heb. Dat zijn dan mijn tv kindjes.

17/

18. Soetkin Van Look (23)

thumb_IMG_4847_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik had mijn foto's doorgestuurd naar Dominique Models omdat ik momenteel mezelf aan het promoten ben als beginnend model. Ze hadden me verteld dat ze aanwezig gingen zijn op deze casting en daarom werd ik hier vandaag door hen uitgenodigd.

Wat is je grote droom?

Ik ben vorig jaar afgestudeerd als vertaler-tolk in Portugees-Engels en momenteel ben ik nog werkloos. Het werk als vertaler spreekt me helemaal niet aan dus daarom dat ik het over een andere boeg probeer te gooien.

In het verleden werd ik wel vaak als model gevraagd voor beginnende modestudenten en dit heeft er voor gezorgd dat ik verder wou gaan met het modellenwerk want als je niks riskeert, win je niks.

18/

19. Cosima Bas (15)

thumb_IMG_4849_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik lees het magazine enorm graag en zou in de toekomst graag modellenwerk willen doen. Voor mij is dit het ideale moment om ervaring op te doen.

Wat is je grote droom?

Ik wil heel graag iets in de modesector doen. Misschien kan ik eerst enkele jaren als model werken en nadien als moderedactrice aan de slag gaan. Dat lijkt met enorm plezant. Doorbreken als model staat bovenaan mijn verlanglijstje. Daarnaast dans ik en drum ik in een jazzensemble.

19/

21. Elise Dils (19)

thumb_IMG_4851_1024

Waarom heb je deelgenomen aan de castings?

Ik had de oproep gezien op Facebook en dacht direct 'dit moet ik doen!'. Het zou een droom zijn die uitkomt. Ik heb gewoon mijn foto ingestuurd en zag wel wat er gebeurde.

Wat is je grote droom?

Momenteel studeer ik Marketing - Ondernemen en wil me in de toekomst verder specialiseren in marketing. Mijn grote droom is om de marketing te verzorgen bij Chanel én om een eigen modeblog te starten. Nu heb ik enkel een Instagram account waar ik regelmatig foto's op post en ik zou dit graag willen uitbreiden naar een blog.

(stagiaire Sarah Van Damme)