Hoe zou het nog zijn met de familie van Beethoven?

Geüpdatet op 8 april 2016 door ELLE België
Hoe zou het nog zijn met de familie van Beethoven?

In 1992 smolt de hele wereld bij het zien van de gigantische Sint-Bernardshond Beethoven. Het is ondertussen 24 jaar geleden dat de eerste film op het scherm verscheen en de vrolijke viervoeter zelf is helaas niet meer. Hoe zou het echter nog zijn met zijn TV-familie? Dit is er van vader George, dochter Ryce en co geworden: 

BEETHOVEN'S 2ND, Beethoven, Charles Grodin, 1993, (c)Universal

#1: George Newton gespeeld door Charles Grodin

Liefhebbers van de film weten dat er een haat-liefdesverhouding was tussen George en Beethoven. De heer des huizes wilde helemaal geen hond hebben én al zeker geen enorme Sint-Bernard exemplaar...

De tachtigjarige Charles Grodin begon zijn carrière in 1962 op Broadway en was van 1968 tot 2007 te zien in een heleboel films. De acteur wordt voornamelijk herinnerd aan zijn rol van George in de Beethoven films. Daarnaast is hij ook nog radiopresentator geweest én heeft hij reeds drie boeken geschreven.

charles-grodin2

1/

Beethoven 2

#2: Alice Newton gespeeld door Bonnie Hunt

Je herkent Bonnie misschien van Rainman, waarin ze als serveerster de fameuze tandenstokers laat vallen, en van The Green Mile waarin ze Tom Hank's vrouw speelt. Daarnaast was ze ook nog te zien naast Steve Martin in de films van Cheaper by the Dozen en naast Robin Williams in Jumanji.

De actrice leende ook haar stem aan een heleboel animatiefiguren, zoals Rosie de spin in Een Luizenleven, Mrs. Flint in Monsters & Co, Sally in Cars en Bonnie in Zootopia.

10/27/2008 - Bonnie Hunt - 12th Annual Hollywood Film Festival Award Show - Arrivals - Beverly Hilton Hotel - Beverly Hills, CA. USA - Keywords: Bonnie Hunt - False - - Photo Credit: Albert L. Ortega / PR Photos - Contact (1-866-551-7827)

2/

still-of-nicholle-tom-in-beethovens-2nd-(1993)-large-picture

#3: Ryce Newton gespeeld door Nicholle Tom

Na een gastrol in The Fresh Prince of Bel-Air, brak ze in 1992 door als tienerlid van de familie Newton in Beethoven en het vervolg Beethoven's 2nd. Datzelfde jaar speelde ze de rol van rebelse tiener in Beverly Hills, 90210.

In 1993 volgde haar grote doorbraak in The Nanny, waarin ze 124 afleveringen en zes jaar lang Margaret "Maggie" Sheffield speelde. Sindsdien verloor de actrice haar populariteit en kreeg ze enkel nog kleine filmrollen aangeboden.

LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 27: Actress Nicholle Tom attends Issimo Internationals' launch of the candle "Loyal" on September 27, 2006 in Los Angeles, California. This candle has been designed to help raise awareness for the Humane Society of the United States. (Photo by Mark Davis/Getty Images)

3/

"Eine Familie namens Beethoven". Im Bild: Christopher Castile (Ted). SENDUNG: ORF1, SO, 25.06.2006, 13:35 UHR. - Veroeffentlichung fuer Pressezwecke honorarfrei ausschliesslich im Zusammenhang mit oben genannter Sendung des ORF bei Urhebernennung. Foto:ORF/-. Andere Verwendung honorarpflichtig und nur nach schriftlicher Genehmigung der Abteilung ORF/GOEK-Photographie. Copyright:ORF-PHOTOGRAPHIE, Wuerzburggasse 30, A-1136 Wien, Tel. +43-(0)1-87878-14383.

#4: Ted Newton gespeeld door Christopher Castile

Christopher's carrière als acteur was van korte duur. Hij speelde mee in de twee Beethoven films en versierde van 1990 tot 1997 nog enkele kleine rolletje in verschillende televisieseries. Hij sprak ook de eerste 8 afleveringen van Hey Arnold! de in stem van Eugene Horowitz.

giphy-2

Ondertussen is hij al enkele jaren geschiedenis leerkracht op de Downey High School in Californië en is hij professor in political science aan de Biola University. "Lesgeven de leukste job ter wereld én ik ben gewoon goed in wat ik doe" zei hij ooit in een interview.

from-hollywood-actor-to-u-s-history-teacher

4/

Beethoven 4

#5: Emily Newton gespeeld door Sarah Rose Karr

Van het voormalige kindsserretje is anno 2016 niks geweten. Het lijkt wel alsof ze van de aardbol is verdwenen. Na Beethoven speelde ze nog mee in The Kindergarten Cop naast Arnold Schwarzenegger en in Father of the Bride.

We zijn benieuwd hoe Sarah er vandaag de dag uitziet!

5/

Beethoven 5

#6: Dr. Hermin Varnick gespeeld door Dean Jones

Oké, Dr. Hermin maakte misschien geen deel uit van de Newton-familie, maar toch speelde hij een grote rol in de film. Zelfs al was hij de slechterik.

Dean boekte als acteur grote successen in de jaren 60 en 70. Hij is vooral bekend van zijn rol Jim Douglas in de Herbie-films. De acteur stierf vorig jaar op 84-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson.

7202045

(stagiaire Sarah Van Damme)