Hoe zou het nog zijn met deze bekende filmdieren?

Geüpdatet op 29 april 2019 door ELLE België
Hoe zou het nog zijn met deze bekende filmdieren?

Van Skippy de Boskangoeroe tot (free) Willy de orka. Dit zijn de 10 bekendste filmdieren:

anigif_enhanced-30101-1423762553-20

#1: Katie - Friends

Het kapucijnaapje Marcel was gedurende 8 afleveringen het huisdier van Ross in Friends. Uiteindelijk moest hij het aapje afstaan aan de dierentuin van San Diego omdat was dat Marcel constant het meubilair én Rachel besprong. De dierenarts voorspelde dat dit seksuele gedrag zou ontaarden in vernielzucht en daarom besloot Ross om het diertje door te verkopen aan een filmstudio waarin hij (eigenlijk zij) zou meespelen in een (fictieve) film.

Het afscheid viel Ross dan ook enorm zwaar. #friendsforlife

Weetje: Katie schitterde vorig jaar in een fotoshoot met Kendall Jenner voor Allure Magazine.

rs_1024x759-140919143427-1024.Friends-Best-Couples-Ross-And-Marcel.jl.091914

1/

BruiserWoods

#2: Bruiser Woods - Legally Blonde 

'Whoever said orange was the new pink was seriously disturbed.' We leerden in onze prille tienerjaren heel wat bij van de blonde advocate Elle Woods. (Ook al weten we dat orange ondertussen the new black is.) Elle en haar chihuahua Bruiser waren een onafscheidelijk duo op het witte doek.

Een maand geleden deelde actrice Reese Witherspoon via Instagram mee dat Moonie (aka Bruiser) is overleden. "Met een droevig hart moet ik aan alle "Legally blonde"-fans meedelen dat Bruiser Woods (ook bekend als "Moonie") gestorven is. Ik ben er zeker van dat zijn staartje in de hemel kwispelt." Het hondje werd 18 (!) jaar.

69d09048_edit_img_facebook_post_image_file_2387502_1426878169Mvao0A.fbshare

2/

73

#3: Pal de Schotse collie - Lassie

Keken we vroeger, net voor het slapengaan, niet allemaal op Ketnet naar de avonturen van Lassie? Guilty! De openingsscène (waar Lassie in het groene veld rent met een helderblauwe lucht en nadien op de steen gaat staan) is ondertussen legendarisch geworden. Keer op keer wist de hond zijn baasje Timmy te redden: slechteriken en bosbranden schrikten de dappere hond niet af. Zo werd Lassie de hond die iedereen wou.

Pal, de eerste Lassie, werd net als Bruiser 18 jaar en stierf in 1958.

Weetje: Lassie (wat meisje betekent) werd altijd gespeeld door mannelijk collies. Schok!

Lassie-2005-01-1

3/

tumblr_lz5g1dW6U41qinmdwo1_500

#4: Keiko - Free Willy

Keiko werd wereldberoemd toen hij de rol van Willy vertolkte in Free Willy. Zijn road to fame verliep niet van een leien dakje en begon bijzonder triestig. In 1972 werd hij gevangen genomen door IJslandse jagers en werd hij verkocht aan het pretpark Marineland in Canada. Drie jaar later werd hij opnieuw doorverkocht aan een pretpark in Mexico waar hij alleen in een bassin verbleef.

In 1992 zocht Warner Bros een orka om de rol van Willy te spelen in de film. De makers kwamen bij Keiko terecht en de orka werd op slag wereldberoemd. 10 jaar (én heel wat acties van dierenorganisaties) na de lancering van de film, werd Keiko uiteindelijk vrijgelaten in Noorwegen. Een jaar later overleed hij aan de gevolgen van een longontsteking.

free-willy-jason-james-richter

4/

giphy-12

#5: Chris - Beethoven 

In 1992 smolt de hele wereld bij het zien van de gigantische Sint-Bernardshond Beethoven. Chris speelde de rol van geadopteerde Beethoven en maakte deel uit van de Newton familie. Ondanks een moeilijke kennismaking (vooral met pater familias George), wist hij uiteindelijk de harten van alle gezinsleden te veroveren.

De film was zo'n succes dat de producers besloten er 7 sequels én een animatiefilm aan te breien. De originele cast en hond deden nog mee in de tweede film maar stopten nadien. Chris zelf stierf kort na de opnames daarvan een natuurlijke dood.

037945a18defd29acce0fcce40236648

5/

tumblr_nl6gy052cI1qgkz8qo1_400

#6: Crystal the Monkey - Dexter (Night at the Museum) en The Hangover

Crystal is een heuse ster in Hollywood. De kapucijnaap speelde al in 27 films mee: van Dr. Dolittle tot Garfield en van The Hangover tot The Big Bang Theory.

Op haar (yep, Crystal is een meisje!) grote doorbraak was het wachten tot 2006, toen ze de rol van Dexter speelde in Night at the Museum. Op haar 21 jaar heeft ze een carrière waar veel filmsterren alleen maar van kunnen dromen. Haar tegenspeler in The Hangover Ken Jeong (Leslie Chow) zei het volgende over haar: "Crystal is geweldig. Ze is geen aapje, ze is een volwaardige actrice. Waarschijnlijk de beste waar ik ooit al met heb samengewerkt."

still-of-bradley-cooper,-zach-galifianakis,-ed-helms-and-crystal-the-monkey-in-the-hangover-part-ii-(2011)-large-picture

6/

Igottafeedhim

#7: Susie - Flipper 

Maar liefst vijf verschillende dolfijnen speelden de rol van Flipper. De eerste die de rol van Flipper mocht spelen, was Susie. Nadien waren er nog Patty, Squirt, Scottie en Kathy.

Toch zorgde de serie voor grote ophef. Toen Flipper tientallen jaren geleden op televisie verscheen, bestond er nog geen traditie waarbij dolfijnen kunstjes moesten uitvoeren. Ric O'Barry werd wereldberoemd omdat hij als eerste de dieren begon te trainen. Hij was er zelfs bij toen de dolfijnen voor het tv-programma gevangen werden. "Ik voel me schuldig", zei O'Barry hier later over in de documentaire 'The Cove'. "Het is door Flipper dat iedereen dolfijnen wou aaien en het is hierdoor dat zoveel dolfijnen gevangen worden."

Vijf jaar geleden pleegde dolfijn Kathy zelfmoord in het dolfinarium. "Ze zwom in mijn armen en keek me in de ogen. Vervolgens nam ze nog één keer adem en stopte. Ik zag haar wegzinken naar de bodem van de tank. De stress van een leven in gevangenschap werd haar teveel" vertelde Ric.

p1475708572-3

7/

fanart

#8: Skippy (the bush kangaroo)

Het was in 1966 dat de wereld kennis maakte met Skippy. De rol werd door minstens negen heldhaftige kangoeroes gespeeld.

Skippy werd afgebeeld als een ware held en wist keer op keer de slechteriken op te sporen samen met Sonny, het zoontje van de head ranger van het park. De twee waren al snel onafscheidelijk. Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de eerste aflevering werd uitgezonden.

30178141_640

8/

beauty_2989099b

#9: Tramp - Black Beauty

Ahhh, nostalgie. De serie verscheen voor het eerste op het scherm in 1972 tot 1974 en keerde terug in 1990 en 1991.

Black Beauty werd gespeeld door 4 paarden: Tramp (die de originele witte vlek heeft), Ebony, Fury and Jet. De witte vlek op de 3 paarden werd altijd bijgetekend met make-up.

9/

giphy-1

#10: Babe 

De film 'Babe: Pig in the City' kwam uit in 1995 en was een wereldwijd succes. De film won 17 prijzen en werd er voor 17 genomineerd. De dieren in de film zijn bijna allemaal echt, alleen voor Babe werd soms een geanimeerd biggetje gebruikt.

Weetje: er werden 48 (!!) varkens gecast die de rol van Babe gingen spelen. Het filmen duurde namelijk 3 jaar en de varkens zouden anders te snel groeien.

5_Babe_PIG

(stagiaire Sarah Van Damme)