5 dingen die je moet weten over Stijn van De Mol

Gepubliceerd op 1 maart 2016 door ELLE België
5 dingen die je moet weten over Stijn van De Mol

Met zijn 25 lentes is Stijn de jongste van de groep. Wil dat zeggen dat hij onderdoet voor de rest? Integendeel. 

In het begin leek hij misschien wel de meest schuchtere van alle Mol-kandidaten. Na enkele rake penalty's in aflevering 2 verloor hij zijn schroom en werd zijn "stevige linkse" opgemerkt door heel kijkend Vlaanderen. Verder heeft hij een fijne neus om vrouwenparfums (en zweetgeurtjes) te onderscheiden. De opdracht om de geur van zijn medespelers te herkennen was dan ook een schot in de roos.

Hij doet naar eigen zeggen mee aan het programma omwille van de ervaring maar hij wil ook graag vriendschappen smeden. Limburgse hartelijkheid ten top. Maak kennis met Stijn, de benjamin van de Mol:

1/

Paul-Conroy-Ryan-Reynolds-met-telefoon-Buried

  1. Hij is claustrofobisch 

Een anekdote: “Toen ik met een hoop vrienden van Pukkelpop terugkeerde, zat ik achterin de auto. Ken je dat: zo een bolide voor 5 personen waar je met 7 man én bagage inkruipt? Ik zat dubbel geplooid en kon mijn benen amper bewegen. Ik sloeg tilt en heb gesmeekt om te stoppen. Op de pechstrook heb ik mijn slag thuis gehaald en heb ik me vooraan gezet."

Zijn angst wijt hij aan een pijnlijke jeugdervaring in een speleobox. Stijn kwam vast te zitten en de box moest opengebroken worden. "Gelukkig was ik geen dikzak.", aldus de fijne Stijn.

2/

war-game-night

2. Hij speelt graag gezelschapsspelen

Volgens zijn vrienden is Stijn gek op gezelschapsspelletjes. Zijn favorieten? De Kolonisten van Catan en Macchiavelli. Ook quizzen slaat hij zelden af. Hij is steeds degene die de voetbalquiz samenstelt. Zijn sterkste categorie? Aardrijkskunde!

3/

tumblr_n4ijyyPC4R1s0pv0qo1_500

3. Keukenprins

Je kan hem altijd een plezier doen met een lekkere spaghetti bolognese. Zijn eigen specialiteit in de keuken is toch eerder Oosters dan Italiaans. Een wok maken, kan hij als geen ander.

4/

tumblr_m8ixkcWT8e1qh8bgh

4. "De ideale schoonzoon"

Franky, voetbaltrainer bij Verbroedering Lommel is vastbesloten: “Stijn is een ideale schoonzoon. Hij is iemand die eerlijk en betrouwbaar is, iemand die goed in de groep ligt."

Jammer genoeg is hij al van't straat, ladies.

5/

KristianMatsson_20130615

5. The Tallest Man on Earth

Stijn luistert uitsluitend naar Studio Brussel. Hij is namelijk volledig into alternatieve (rock)muziek is. The Dreamer van The Tallest Man on Earth, is ongetwijfeld zijn lievelingsplaat.

(stagiaire Sarah Van Damme)