Duurzaam: Originele aankopen met ecocheques

Geüpdatet op 21 oktober 2019 door ELLE België
Duurzaam: Originele aankopen met ecocheques

Sinds kort kan je met ecocheques het nuttige aan het aangename koppelen. Je kan er originele zaken mee op de kop tikken en je draagt bovendien je steentje bij aan het milieu.

fiets

Veloretti, €369

Een klassieker. Deze stijlvolle fiets is wellicht je beste aankoop ooit met ecocheques.

cf166474

Hilton Brussels Grand Place

Nog niets gepland voor Valentijnsdag? Boek last minute een romantisch maar tegelijk ook een ecologisch weekendje in één van de Groene Sleutelverblijven in het binnen- of buitenland. Ook met de Thalys, Eurostar en de TGV is het mogelijk om milieuvriendelijk te reizen indien je boekt bij Euroreizen.

am120-isoXtorm Lava 2 Solar Charger AM120, €74

Bereid je nu al voor op een zomer vol festivals en koop een zonnelader voor je smartphone. Nog een selfiestick en je bent er helemaal klaar voor!

 

2291bf4b820684a587771c1061aa5a31

Humble Brush, €4,50

Een nieuwe ecologische gadget is de Humble Brush. Deze tandenborstel is gemaakt uit bamboo en bestaat in verschillende kleuren. Nog nooit zal je je zo hip en trendy gevoeld hebben bij het tanden poetsen.

 

 

smeg frigo

SMEG, €1049

Een SMEG koelkast staat bij velen op de wishlist. De ecocheques kunnen je een handje helpen bij het vervullen van je wensen.

 

Granola

Op Instagram en Pinterest staat boordevol smakelijke foto's van biogerechtjes met granola, quinoa enzovoort. Wil je ook graag zo'n foto? Ecocheque is de boodschap!

Crunchy spelt granola, Het Natuurhuis, €4,29

 

sodastream

SodaStream, €89

Een leuk hebbeding voor in de keuken is de SodaStream. Hiermee kan je zelf je spuitwater of frisdrank maken. Bovendien dient de SodaStream ook als cocktailmaker.

 

wijn-bij-haard

Een glas biologische wijn na een drukke werkdag kan wonderen doen. Ook als cadeau is een biologische wijndegustatie een echte aanrader.

 

plant

Bezoek een tuincentrum en fleur je tuin op met bloemen, planten en misschien zelfs een moestuintje voor de groene vingers onder jullie.

 

 

salter

Weegschaal, €49,95

Deze weegschaal heeft geen batterijen nodig, het toestel werkt op zon- en kunstlicht. Hij weegt niet alleen uw lichaamsgewicht, maar ook uw vetmassa en watermassa.