11 dingen die je moet weten over de nieuwe Gilmore Girls

Gepubliceerd op 14 maart 2016 door ELLE België
11 dingen die je moet weten over de nieuwe Gilmore Girls

We kunnen het nog steeds niet geloven, maar de Gilmore Girls-revival is écht in volle gang. Er zijn nog niet veel details vrijgegeven, de geruchtenmolen draait op volle toeren. 11 weetjes over de nieuwe afleveringen die wij ontfutseld hebben: 

1/

Amy Sherman-Palladino, Daniel Palladino
Amy Sherman-Palladino en Daniel Palladino
  1. Team Palladino

De nieuwe afleveringen zijn geschreven door het enige echte brein achter de serie: het duo Amy Sherman-Palladino en producer Daniel Palladino. Met deze reboot krijgt de schrijfster een tweede kans op het juiste einde mét de vier mysterieuze laatste woorden waar ze altijd over sprak.

2/

gilmoregirlsjessandrory

2. Wie wordt de man van Rory

Diezelfde schrijfster onthulde recent een belangrijk detail over het turbulente liefdesleven van Rory aan TVLine:

"Ze is single... In de zin dat ze niet getrouwd is. Ze is wel mannen aan het daten, zoals elke vrouw van haar leeftijd zou doen."

Wie de gelukkige is, is jammer genoeg nog niet bekend. Misschien wel haar ex Logan Huntzberger? Rumor has it dat ook hij aanwezig is op de set van GG. Driewerf hoera! Zullen de tortelduifjes zich herenigen? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden.

3/

De cast op een reünie vorig jaar
De cast op een reünie vorig jaar

3. De originele cast is weer van de partij

IN:

Een groot deel van de originele cast is weer van de partij. Naast de leading ladies Lauren Graham (Lorelai) en Alexis Bledel (Rory) keren ook Scott Patterson (Luke), Kelly Bishop (Emily), Sean Gunn (Kirk), Liza Weil (Paris Geller) en Keiko Agena (Lane) terug naar Stars Hollow.

OUT:

Edward Hermann, die de rol van Richard Gilmore vertolkte, is er helaas niet meer bij. Hij overleed in december 2014 aan de gevolgen van kanker. Ook Yanic Truesdale, ofwel de altijd vriendelijke (ahum) manager van de Dragonfly Inn, doet opnieuw mee. Hij plaatste het eerste fotografische bewijs op Instagram:

Schermafbeelding 2016-02-08 om 10.50.15

4/

gilmore-girls-tippecanoe-02

4. Er ontbreekt één grote naam

Melissa McCarthy a.k.a. Sookie! Al zijn de redenen omtrent haar afwezigheid nogal uiteenlopend. De regisseur beweert dat Melissa's agenda bomvol zat en dat ze geen tijd had voor een nieuw seizoen. De actrice daarentegen liet zelf op Twitter weten dat ze helemaal niet gevraagd is?!

Schermafbeelding 2016-02-03 om 14.11.51

Amy Sherman-Palladino probeerde het misverstand meteen uit de wereld te helpen en liet weten aan TVLine dat Sookie altijd welkom is in de serie.

5/

19-gilmore-girls-2.w529.h529

5. Eén aflevering = één jaargetijde

De revival wordt opgedeeld in vier afleveringen van elk 90 minuten. De vier delen zijn vernoemd naar de vier seizoenen, een toepasselijke verwijzing naar het beroemde introlied van de televisiereeks.

6/

gilmore-girls-revival

6. Gilmore Girls

Gilmore Girls is niet meer. Althans de naam toch. De waardige opvolger krijgt de titel "Seasons".

7/

Gilmore-girls-season-1-rory

7. +8 jaar

De draad wordt opnieuw opgepikt na een pauze van acht jaar. Dat betekent dus dat Rory eind twintig is.

8/

gilmore-guys-768

8. Mannelijk schoon

Er zijn een aantal nieuwe (knappe) dorpelingen in Stars Hollow. Wij onthouden vooral de mannelijke nieuwkomers met het personage Paul, een dertig jarige man die wordt omschreven als een Michael Cera-type. Ene Jim die 'ouder is en bij een high-end mannenblad werkt'. Dwayne die wordt omschreven als 'blue-collar' (iemand van de zogenaamde arbeidersklasse) en de 'knappe, enthousiaste' twintiger Damon. Is Rory's nieuwe vlam een van hen?

9/

Schermafbeelding 2016-02-03 om 14.53.15

9. Bewijsmateriaal van de sets

Schermafbeelding 2016-02-03 om 14.54.12

Een sluwe Twittergebruiker onder de naam @caddyglass sloop binnen op de set van van Warner Bros., - waar GG wordt opgenomen -  en nam deze beelden. Hét bewijs dat er een heleboel staat te gebeuren op de set! De dansstudio van Miss Patty kreeg duidelijk een likje verf en verder zien we nog een glimp van Mrs. Kim's huisje/antiekwinkel.

10/

01 Dec 2001, Los Angeles, California, United States --- Lauren Graham, star of the television series " Gilmore Girls," and co-star Scott Patterson during the filming of an episode for the 2002 season. --- Photo by Seth Joel/Corbis SABA --- Image by © Seth Joel/Corbis

10. De eerste draaidag was 2 februari

Wanneer de vier afleveringen in première gaan, werd nog niet gecommuniceerd. De scriptrepetities hebben wel reeds plaatsgevonden, de sets werden enkele weken geleden volledig in elkaar gezet (zie punt 9) en op 2 februari werden de eerste takes opgenomen. Ze laten en er geen gras over groeien, zo veel is duidelijk. Nu is het geduldig wachten op de eerste beelden.

Oy with the poodles already!

11/

11. Er komt een Gilmore Girls huwelijk!

Dit is wellicht de grootste spoiler tot hiertoe: er komt huwelijk in de revival van Gilmore Girls! Er zijn namelijk foto's gelekt waarop te zien is dat de set de naam "Wedding" heeft gekregen. Wie er op trouwen staat is jammer genoeg nog niet bekend. Spannend!

Schermafbeelding 2016-03-14 om 10.41.31

(stagiaire Sarah Van Damme)