10 boeken om te lezen voor ze in de bioscoop verschijnen

Geüpdatet op 27 januari 2016 door ELLE België
10 boeken om te lezen voor ze in de bioscoop verschijnen

 

Van The Junglebook tot The Fifth Wave: Hollywood gaat dit jaar heel wat boeken verfilmen. Fan van het originele verhaal? Tien romans om te verslinden vòòr ze in de bioscoop verschijnen: 

1/

16101128

  1. The 5th wave - Rick Yancey

Voor wie is het boek? Ben je op zoek naar een nieuwe trilogie om te lezen? Dan zijn de drie boeken van Rick Yancey zeker een aanrader! Spanning verzekerd!

Wat is er speciaal aan het boek? Het is een trilogie die even populair zal worden als The Hunger Games en Divergent. Boek 1 en 2 zijn reeds verschenen. Op boek 3 is het nog wachten tot 24 mei 2016.

Plot? De Aarde is er bijzonder slecht aan toe nadat aliens tot vier keer toe de aanval hebben geopend. Inmiddels leeft iedereen in angst en niemand vertrouwt niemand nog. De 16-jarige Cassie is op de vlucht, op zoek naar haar jongere broer die werd meegenomen door een groep militairen. Ze bereidt zich voor op de onvermijdelijke en dodelijke vijfde aanvalsgolf wanneer ze plots op een jongen stuit die wel eens haar laatste redding zou kunnen zijn.

De film: 

Cast? Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Liev Schreiber

Wat is speciaal aan de film? Volgens kenners is de film een combinatie van The Hunger Games en The Road.

Voor wie? Voor iedereen die houdt van een goede dosis spanning en buitenaardse wezens.

Wanneer? Vanaf 13 april

2/

the-finest-hours-book-cover

  1. The finest hours - Michael J. Tougias en Casey Sherman

Voor wie is het boek? Lezers die zich willen verdiepen in een verhaal vol spanning en avontuur. Elke pagina eindigt met een cliffhanger!

Wat is er speciaal aan het boek? Het is gebaseerd op waar gebeurde feiten. De schrijvers hebben een uitgebreid en diepgaand onderzoek gevoerd. Ze hebben alle informatie die ze hebben verkregen door interviews en researchwerk gebundeld in dit spannend boek.

Plot? In 1952 wordt de oostkust van New England getroffen door één van de zwaarste stormen uit de geschiedenis. Het zorgt ervoor dat een olietanker voor de kust van Cape Cod letterlijk in tweeën breekt. Vier leden van de kustwacht krijgen de taak om de gestrande zeelieden te redden.

De Film

Cast? Chris Pine, Casey Affleck en Ben Foster

Wat is speciaal aan de film? De acteurs hebben zwaar afgezien tijdens de opnames van de film. Er was een regen-en windmachine die de storm moest nabootsen waardoor de acteurs de hele tijd in natte kleren en in de kou moesten werken. Gelukkig mag het resultaat er best zijn!

Voor wie? Voor iedereen die houdt van een heroïsche actie-thriller en fans van de knappe Chris Pine!

Wanneer? Vanaf 27 januari

3/

200709-the-choice

3. The Choice - Nicolas Sparks 

Voor wie is het boek? Voor alle fans van romantiek en Nicolas Sparks.

Wat is er speciaal aan het boek? Het boek bestaat uit 2 delen. Deel 1 speelt zich af in 1996 en beslaat het grootste gedeelte van het boek. Hier leren de hoofdpersonages elkaar kennen. Deel 2 speelt zich af in 2007 wanneer Gabby in het ziekenhuis ligt.

Plot? Wanneer Travis zijn nieuwe buurvrouw Gabby ontmoet, is er direct een vonk tussen de twee. In eerste instantie lijkt het onschuldig, zeker omdat zij een vaste relatie heeft. Naarmate de tijd verstrekt, wordende twee steeds hechter en komt Gabby voor een dilemma te staan: kiest ze voor haar relatie of voor Travis?

De film: 

Cast? Benjamin Walker, Teresa Palmer, Maggie Grace, Tom Welling

Wat is er speciaal aan de film? Het is al het elfde boek (!) van Sparks dat wordt verfilmd.

Voor wie? Iedereen die zin heeft in een avondje drama en romantiek. Hou alvast tissues bij de hand!

Wanneer? Vanaf 17 februari 2016

4/

6526148

4. How to be single - Liz Tuccillo

Voor wie is het boek? Iedereen die nood heeft aan een leuke opkikker. Het schetst (herkenbare) hilarische situaties hoe het is om single te zijn en harten te breken.

Wat is er speciaal aan het boek? Liz Tuccillo reisde in het kader van haar boek naar 8 verschillende landen om single mannen en vrouwen te interviewen. Een leuk weetje: ze is ook het genie achter het boek 'He's Just Not That Into You'.

Plot? In How To Be Single' zien we de twee dames zich een weg banen door het woelige leven als vrijgezel.

De film:

Cast? Een heerlijke combinatie van Dakota Johnson, Alison Brie, Leslie Mann en Rebel Wilson.

Wat is er speciaal aan de film? Fat Amy ('Pitch Perfect') die de 'seksslavin' van Christian Grey ('Fifty Shades of Grey') datingadvies geeft? De wonderen zijn de wereld nog niet uit, zo blijkt.

Voor wie? Voor vrouwen geïnteresseerd zijn in een lesje ‘single zijn’ van Rebel Wilson.

Wanneer? Vanaf 10 februari 2016

5/

Allegiant_novel_cover

5. Allegiant - Veronica Roth

Voor wie is het boek? Fans van de eerste twee Divergent boeken. Dit is het derde en laatste boek van de reeks.

Wat is er speciaal aan het boek? Dit boek is geschreven vanuit het standpunt van zowel Tris als Four.

Plot? Na de heftige gebeurtenissen in de eerste twee Divergent films mogen we nu uitkijken naar Allegiant. Hierin ontdekken Tris en Four wat er te vinden is buiten de muren van hun geïsoleerde gemeenschap. Onze helden ondervinden voor het eerst dat Chicago slechts een minuscuul deeltje is van een veel grotere wereld. Het is aan Tris om de toekomst van deze wereld veilig te stellen.

De film: 

Cast? Weer een heleboel oude bekenden: Shailene Woodley, Theo James, Naomi Watts en Miles Teller

Wat is er speciaal aan de film? De ontknoping van het boek wordt verdeeld over 2 films. Het eerste deel heet 'Allegiant: Part 1'.

Voor wie? Alle fans van Tris en Four.

Wanneer? 9 maart 2016

6/

the-jungle-book

6. The Jungle Book - Rudyard Kipling

Voor wie is het boek? Alle fans van Jungle Book.

Wat is er speciaal aan het boek? Het boek werd uitgegeven in 1984 en is een echte klassieker. Het jungleboek is eigenlijk een verzameling van verhalen en gedichten. Deze werden toen gepubliceerd in verschillende tijdschriften. Sommige lezers zien de verhalen in het boek ook als een metafoor voor de politiek en samenleving van die tijd.

Plot? Mowgli is een jongen die opgevoed is door een groep wolven en hij komt erachter dat hij niet meer welkom is in de jungle, als de angstaanjagende tijger Shere Khan arriveert. Onder begeleiding van de panter Bagheera en de immer vrolijke beer Baloo gaat Mowgli op weg maar de mensenwereld. Onderweg ontmoet hij enkele junglewezens die niet bepaald het beste met hem voor hebben, van de verleidelijke python Kaa tot de gladde prater Koning Louie.

De film: 

Cast? Ben Kingsley, Neel Sethi, Bill Murray, Scarlett Johansson

Wat is er speciaal aan de film? Het is een live-action animatiefilm met prachtige visuele effecten én het is gebaseerd op de gelijknamige tekenfilm.

Voor wie? Alle fans van Jungle Book die het verhaal in een modern jasje willen zien.

Wanneer? 13 april 2016

7/

83346

 

7. Alice in Wonderland 2: Through the Looking Glass - Lewis Carroll

Voor wie is het boek? Het boek is een vervolg op Carroll's eerste boek: Alice's Adventures in Wonderland, dat verscheen in 1865.

Wat is er speciaal aan het boek? Het boek werd uitgegeven met kerst in 1871 en werd een nog groter succes dan het eerste. Beide boeken zijn klassiekers geworden. Alle uitdrukkingen en figuren hebben hun weg gevonden naar de Engelse taal en cultuur. Ook de tekeningen van Sir John Tenniel, die ook het eerste boek illustreerde, zijn wereldberoemd geworden.

Plot? De voltallige cast keert terug voor de tweede Alice in Wonderland film, waarin Alice terugkeert naar Underland. Hier reist ze door de tijd om haar vriend the Mad Hatter te redden.

De film:

Cast? Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Mia Wasikowska

Wat is er speciaal aan de film? De film is een vervolg op de eerste Alice in Wonderland. De visuele effecten zijn fantastisch.

Voor wie? Alle fans van Alice in Wonderland en iedereen die Johnny Depp nog eens aan het werk wil zien als the Mad Hatter.

Wanneer? 1 juni 2016

8/

Fantastic_beasts

 

8. Fantastic beats and where to find them -  J.K. Rowling

Voor wie is het boek? Fans van J.K. Rowling, natuurlijk.

Wat is er speciaal aan het boek? Het echte boek is geschreven door J.K. Rowling, alhoewel het lijkt of het is geschreven door Newt Scamander. Het boek bevat vele (aan)tekeningen die zogenaamd afkomstig zijn van Harry en zijn vrienden Ron en Hermelien.

Plot? In de fictieve wereld van Harry Potter is ‘Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden’ geschreven door Newt Scamander, een beroemde magie-zoöloog. Het boek beschrijft de geschiedenis van magische zoölogie en geeft meer details over de wonderlijke wezens van de tovenaarswereld.

De film: 

Cast? Eddie Redmayne, Ezra Miller, Colin Farrell, Jon Voight

Wat is er speciaal aan de film? J.K. Rowling schreef niet alleen het boek, maar nam ook het scenario van de film voor haar rekening. We zijn benieuwd!

Voor wie? Fans die geen afscheid kunnen nemen van de magische wereld van J.K. Rowling.

Wanneer? 16 november 2016

9/

Cell_by_Stephen_King

 

9. Cell - Stephen King

Voor wie is het boek? Iedereen die houdt van thrillers en zombies.

Wat is er speciaal aan het boek? Het stond enkele weken op de New York Times-bestsellerlijst en werd overal ter wereld lovend onthaald.

Plot? Een mysterieuze "puls" verandert alle gebruikers van mobiele telefoons in gewelddadige zombies. Terwijl de samenleving ineenstort probeert Clayton Riddell wanhopig zijn zoon te bereiken vòòr die zijn gsm aanzet.

De film: 

Cast? Samuel L. Jackson, John Cusack

Wat is er speciaal aan de film? De hoofdrolspelers waren al eerder samen te zien in een verfilming van een Stephen King-roman, genaamd '1408'.

Voor wie? Iedereen die zin heeft in een apocalyptische thriller-avond. En voor fans van The Shining en Dreamcatcher.

Wanneer? TBC 2016

10/

13158800

 

10. The light between oceans - M. L. Stedman

Voor wie is het boek? Het is een beklijvend boek, geschikt voor iedereen die zich een avond wil opsluiten zonder internet om dan eens goed te huilen.

Wat is er speciaal aan het boek? Het is het eerste boek van de Australische M. L. Stedman. Het stond vier maanden op de New York Times-bestsellerlijst

Plot? Het is 1926. Tom en Isabel Sherbourne bemannen een afgelegen vuurtoren voor de kust van Australië. Na een storm spoelt een reddingsboot aan met twee mensen aanboord: een dode man en een kleine baby. Het duurt nog zes maanden voor hun aflossing aankomt. Isabel besluit zich over de baby te ontfermen en al snel krijgen ze een sterke band. Ze haalt Tom over om te doen alsof het hun kind is, maar door deze leugen komt hun relatie onder druk te staan.

De film: 

Cast? Michael Fassbender, Alicia Vikander en Rachel Weisz

Wat is er speciaal aan de film? Michael Fassbender en Alicia Vikander waren tijdens de opnames van de film een koppel. Jammer genoeg heeft hun relatie maar 9 maanden standgehouden. Spijtig!

Voor wie? Fans regisseur Steven Spielberg

Wanneer? In de loop van 2016

(Door stagiaire Sarah Van Damme)