Waar skiën de royals?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Waar skiën de royals?

Ook vorstenhuizen zoeken 's winters de vorst op en uiteraard doen ze dat in stijl. Benieuwd naar de populairste skibestemmingen van de royals? 

  1. Verbier, Zwitserland
waar skiën de royals
Koning Filip in 2012

Naast een uitgestrekt skigebied en originele familieactiviteiten is het vooral omwille van de discretie dat vele koningshuizen naar Verbier trekken. Prins Frederik van Denemarken logeert hier vaak met zijn familie, de Belgische royals zijn fan en ook  Prins Harry werd er met Cressida Bones gespot in 2013.

1/

2. Lech Am Arlberg, Oostenrijk 

waar skiën de royals
Een familiekiekje van het Nederlandse koningshuis in 2015

Het Nederlandse koningshuis gaat al decennia lang de rust opzoeken in Oostenrijk. In 2012 vond hier het tragische ongeval van Prins Friso plaats, die begraven werd onder een lawine. Toch keerde de familie het jaar daarop terug. Prinses Victoria bezocht Lech ook al enkele malen, alsook de Spaanse vorst Juan en zijn vrouw.

2/

3. Gstaad, Zwitserland

waar skiën de royals

Gstaad is een exclusief toevluchtsoord voor welstellende lui. Prinses Madeleine van Zweden is al jaar en dag liefhebber. Hier hoef je niet uit te pakken met je rijkdom.

3/

4. Davos/Klosters, Zwitserland

waar skiën de royals

Minstens een keer per jaar geniet dit idyllische resort koninklijk bezoek. Prins Charles voorkeur voor dit skigebied is frappant: al meer dan dertig jaar keert hij terug. Ook prins William en Kate brengen er hun wintervakantie door. Eén van de cabines is zelfs vernoemd ter ere van de koninklijke familie en draagt de klinkende naam: "Prince of Wales".

4/

5. St. Moritz, Zwitserland

waar skiën de royals
Pierre Casiraghi en Beatrice Borromeo

Dit was het voormalig toevluchtsoord van Marlene Dietrich en Charlie Chaplin en tegenwoordig is het de bakermat van het Zweedse koningshuis. De Nederlandse Koning Willem-Alexander en vrouw Máxima brachten er zelfs hun huwelijksreis door.