De eerste keer je schoonouders ontmoeten: 5 tips

Gepubliceerd op 29 november 2015 door Britt Valkenborghs
De eerste keer je schoonouders ontmoeten: 5 tips

[caption id="attachment_106613" align="aligncenter" width="620"]schoonouders Meet the parents[/caption]

De feestdagen komen steeds dichterbij. Dat betekent voor veel koppels: de eerste keer je schoonouders ontmoeten! Hoe maak je een verpletterende indruk? 5 tips. 

 1. De eerste indruk telt
  Wees attent en oprecht, vanaf de eerste seconde je de deur binnenwandelt. Geef een hand of kies eerder voor een kus op de wang. Niet met lege handen komen kan het ijs direct breken. Denk aan een fles wijn of een mooie bos bloemen. Overdrijf zeker niet, je wil natuurlijk ook niet overkomen alsof je hun waardering wil kopen.Extra tip: Vraag van tevoren wel even bij je partner na wat de beste keuze is: je wil niet aankomen met snoep als een van de ouders diabeet is.
 2. Vermijd gevoelige gespreksonderwerpen
  Gespreksonderwerpen als geloof of politieke voorkeuren zijn doorgaans een no go tijdens een eerste kennismaking. Die kunnen snel leiden tot hoog oplopende discussies die je eigenlijk wil mijden.
 3. Steek je handen uit de mouwen
  Plof niet zomaar meteen op de bank. Vraag liever eerst of je ergens mee kunt helpen. Zelfs al ben je geen keukenprinses, er zijn vast nog andere klusjes waarbij je kan helpen. De kans is trouwens groot dat elke poging tot helpen snel wordt afgewimpeld, maar zo toon je in ieder geval wel initiatief en dat wordt altijd gewaardeerd.

 4. Wees jezelf
  Als je lief je graag ziet, dan zal de familie dat hoogstwaarschijnlijk ook doen. Jezelf voordoen als iemand anders zal bovendien problemen opleveren op lange termijn. En het is toch de bedoeling dat jullie een toekomst hebben, toch?
 5. Geef complimenten
  Leer de synoniemen voor 'lekker' en 'mooi' alvast uit het hoofd. Als één van de ouders heeft gekookt, zeg dan dat het smaakt. Of hebben jullie afgesproken op restaurant ?Complimenteer ze dan met hun keuze. Let er wel op dat je het oprecht meent, anders hou je beter je mond.