GETEST: Glitter roots

Geüpdatet op 19 juni 2019 door Laure Vandendaele
GETEST: Glitter roots

glitterrootsclientology

Van Instagram naar onze zijscheiding! De twee grootste glitterliefhebbers van de ELLE-redactie probeerden dé haartrend van het moment: glitter roots!

De dag waarop we voor het eerst kennis maakten met het fenomeen glitter roots staat in ons geheugen gegrift. Dit omdat het 1) nog niet lang geleden was en 2) omdat elke trend die in de verste verte iets met opzichtige glitterpracht te maken heeft ons kortstondig vult met een gevoel van opperste geluk. Volgende vraag: bij welke glittergoeroe kan je terecht voor zo’n fonkelende strook haar? Bij Jochen van Clientology in Antwerpen, natuurlijk! De favoriete kapper van menig bv maakt er immers een punt van steeds als allereerste de nieuwste haartrends aan te bieden. Op de vraag: ‘wat moet er vandaag gebeuren?’ antwoordden the blonde en the brunette van de redactie dan ook in koor: ‘glitter roots’, alstublieft.’

Voor wie de trend nog niet op het net of sociale media voorbij zag komen, een woordje uitleg: Glitter roots is een term voor een strook felgekleurde glitters op de midden- of zijlijn van je kapsel. Een schitterende manier om uitgroei te bedekken maar evenzeer een leuke folie voor wie de strijd met de grijze haren nog niet hoeft aan te gaan. Gezien wij die dag een verkleedsessie met bruidsjurken uit de Disney-collectie van ontwerper Alfred Angelo (u leest hier binnenkort alles over in ELLE België) op de agenda hebben staan, lijkt het ons niet meer dan normaal dat ons vroom opsteekkapsel en elegante Hollywood-golven een sprookjesachtige touch met een flinke lik glitter krijgen. Ook over welke kleur de glitterstrook krijgt, zijn we het snel eens. Blond combineert immers mooi met zachtroze, bruin haar staat dan weer mooi met dieppaars. Of met goud. Of met groen. De opties zijn quasi eindeloos want Jochen heeft zowat alle kleuren van de regenboog in de aanbieding. Maar goed, paars it is.

De spanning stijgt wanneer Jochen de dopjes van de met glitter gevulde buisjes open schroeft en ze met de precisie van een chemicus in een kommetje met gel giet. De ogen van mijn collega zijn intussen zo groot als schoteltjes en barsten bijna uit hun kassen wanneer Jochen nog roze sterretjes aan het glimmend papje toevoegt. Mijn glittersoepje wordt op smaak gebracht met fijne staafjes uit een gelijkaardig kleurenpalet. Het mengsel wordt voorzichtig omgeroerd en is nu klaar om op onze respectievelijke linker- en rechterzijstreep aangebracht te worden. Jochen schildert laag na laag over het haar tot wanneer de glitters een dicht tapijt vormen. Even laten drogen en onze haarwortels schitteren als nooit te voren!

https://www.youtube.com/watch?v=WPBDh57QpGE
Zoveel glitterpracht kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Op straat, in de bruidswinkel en ’s avonds op café eist mijn kapsel de nodige aandacht op. Zelf vergeet ik steeds dat het licht voortdurend feestelijk op mijn hoofd reflecteert en ik begrijp dan ook niet waarom ik de hele avond soms vragende, soms bedenkelijke en soms vrolijke blikken toegeworpen krijg.

Net als bloed kruipt glitter waar het niet gaan kan. Het duurt dan ook niet lang voor ik de eerste verdwaalde glitter op mijn gezicht, sjaal, autozetel, schoen, handpalm en ga zo nog maar even door aantref. Ook mijn kussen moet er na een nachtje soezen aan geloven. Tegen de ochtend glinstert zelfs mijn lief als een discobal. (Misschien is een glitterbaard iets voor hem?) Omdat ik zelf nog geen afscheid van mijn glitterhoofd kan nemen, trek ik toch nog naar de fitness voor de dodelijke combinatie van shampoo en warm water het sprookjeskapsel definitief met het badwater weggooit. Ook in het zweetpaleis krijgt mijn haar meer aandacht dan normaal, of was het toch die rode zweetkop? Twee meisjes houden me tegen en ik bereid me voor om felicitaties over mijn prachtig haar in ontvangst te nemen maar ze willen enkel weten in welke ruimte de yogales precies doorgaat. Nou. De tijd om afscheid te nemen is nu echt aangebroken.

In tegenstelling tot wat ik verwacht had, maakt het lauwe water het harde stuk haar meteen zacht en spoelen de glitters snel weg. Van mijn hoofd naar de badrand, alwaar ze een week later nog steeds her en der nog opduiken.  Tja, glitter…het kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan!

Wil je zelf een glitterkapsel? Maak dan snel een afspraak bij Clientology in Antwerpen!
Prijs voor glitterroots: 10 euro bovenop het kapsel.
Mannen die een glitterbaard zien zitten, kunnen ook bij Jochen terecht!
www.clientology.be