10 dingen die Miley Cyrus wél goed doet

Geüpdatet op 27 januari 2016 door ELLE België
10 dingen die Miley Cyrus wél goed doet

miley

Het moet niet altijd gemene achterklap zijn over Hollywoods beruchte Hannah Montana gone bad. Okselhaar, niemendalletjes en wreckingballs, de ster slaagt er zelden in om in een positief daglicht de voorpagina's te halen. Een primeur dus, ontmoet Good girl Miley:

Toegegeven, haar figuur lokt controverse uit. Dat heeft ze te danken aan haar omstreden optredens tijdens onder meer de MTV Video Music Awards en haar provocerende muziekvideo's. Ze komt steeds in het oog van een mediastorm terecht. Dat er achter die excentrieke houding een gulle weldoener schuilt, weet haast niemand. ELLE verzamelde tien succesvolle eigenschappen van de popster:

  1. Dierenwelzijn

Cyrus werd eerder dit jaar door dierenrechtenorganisatie PETA uitgeroepen tot meest sexy vegetariër. De popster maakt er geen geheim van dat ze gek is op dieren. Op sociale media pleit ze openhartig voor dierenrechten en op haar Twitter- en Instagramaccount deelt ze lustig foto's met haar huisdieren. Het huis van Miley telt immers meer honden dan mensen. Ze is geen meisje dat met chihuahua's onder de arm loopt. Nee, zij adopteert haar "babies" (zoals ze hen zelf noemt) uit een hondenasiel en spoort iedereen aan hetzelfde te doen.

mileycirus

1/

2. Genderactivisme

Op haar veertiende vertrouwde ze haar moeder toe biseksueel te zijn. Miley voelt zich dan ook geroepen mee te strijden voor gendergelijkheid. De popster ijvert voor meer seksuele vrijheid en de versoepeling van conservatieve jongen-meisjerelaties. Eerder dit jaar maakte ze bekend dat ze genderfluid is, haar geaardheid zou zich ergens in het midden van het genderspectrum bevinden.

Haar strijd uitte zich onder meer in de oprichting van een #InstaPride campagne waarin verhalen van transgender en genderfluide mensen deelt en de oprichting van The Happy Hippie Foundation eerder dit jaar. Deze stichting steunt daklozen, in het bijzonder jongens en meisjes die zijn weggelopen omdat hun geaardheid niet werd geaccepteerd. Cyrus zamelt geld in door 'Backyard Sessions' op te nemen bij haar huis. Filmpjes van de optredens zouden mensen aansporen te doneren.

In juni dit jaar zou de zangeres een tijdje gedate hebben met model Stella Maxwell. Lees het hier.

mileygender
Miley Cyrus draait tong met Kate Perry

2/

3. Zingen

Ze is misschien geen nachtegaal zoals Adele, maar ze beheerst de toonladders perfect. Bovendien kan ze performen als de beste en zijn haar concerten immer even entertaining.

mileycyrus
Ladadiedadie, we like to party...

3/

4. Stijlicoon

Ze slaat de bal wel eens mis (lees: nipplegates en cameltoes) maar af en toe komt ze ook wel eens verrassend stijlvol uit de hoek. Herinner je haar look op de Vanity Fair Oscars, werkelijk adembenemend!

mileycanvas

4/

5. Acteren

Ze maakte naam en faam als Hannah Montana, waarin ze erg geloofwaardig een tiener in puberteit vertolkt. Maar wist je dat ze ook een rolletje speelde in High School Musical 2, Sex and the City 2 en Two and a Half Men? Veel acteurs kunnen een puntje zuigen aan haar filmografie.

mileycyrus

5/

6. Dansen

Of beter, twerken. Geen enkele ster doet het haar na.

6/

7. Schrijven

In 2009 schreef Miley haar autobiografie Miles to Go. In deze memoires heeft ze het onder andere over haar relatie met haar ouders, de media, haar liefdesleven, toekomstplannen en mijlpalen. Het boek topte de New York Times bestsellerslijst voor kinderen en er gingen meer dan 2 miljoen exemplaren over de toonbank.

miles-jpg

7/

8. Goede doel

Miley Cyrus wendt haar populariteit aan om kwetsbare jongeren te helpen en onrecht te bestrijden. In 2010 werkte ze mee aan de single We Are The World 25 for Haiti. Verder draagt haar steentje bij aan campagnes voor onder andere Amnesty International, Make-A-Wish Foundation, Red Cross, etc.

Miley zou Miley niet zijn, moest ze ook haar lichaam niet gebruiken om een statement te maken. In 2013 werkte ze samen met Marc Jacobs voor de Protect The Skin You're In campagne, dat geld inzamelde voor het Instituut voor huidkanker in New York.

mileycyrus

8/

9. Geld verdienen

Het moet gezegd, ze verdient tonnen (letterlijk!). Haar marketingstunts kunnen wel eens doordachter zijn dan je op het eerste gezicht zou denken.

In 2008 verdiende Cyrus 25 miljoen dollar en belandde ze op nummer 35 in de Forbes Celebrity 100. Ze verdiende 15.000 dollar per aflevering van de succesvolle Amerikaanse komedieserie Hannah Montana. In 2013 wist ze zelfs meer geld bij elkaar te harken dan Beyoncé. Ze verdiende ruim 55 miljoen euro, terwijl Beyoncé het moest doen met zo'n 41 miljoen euro.

Dagelijks strijkt zo'n € 127.434,00 op. Mogen we dat businessplan eventjes lenen, Miley?

mileycyrus

9/

10. Onze cover sieren

mileycyrusElleCover

Haal zeker het ELLE decembernummer in huis voor meer Miley.