Huis van Alijn zet jaren ’80 in de kijker

Geüpdatet op 25 oktober 2013 door Laure Vandendaele
Huis van Alijn zet jaren ’80 in de kijker

600x520

Voor één keertje mogen de beenwarmers, scrunchies en epauletten terug uit de kast, want dit najaar zorgt het Gentse Huis Van Alijn voor een heuse 80's revival. It was acceptible in the 80's!

Voor de tweede maal zet het Huis van Alijn, het Gentse museum over het dagelijks leven in de 20ste eeuw, een uniek crowdsourcingsproject op poten en vult zo de bonte collectie over het alledaagse leven in de twintigste eeuw aan. Via sociael mediakanalen Facebook, Twitter en Pinterest creëerde Het Huis Van Alijn over de afgelopen maanden een online 80's community waar ook jij deel van kan uitmaken door persoonlijke herinneringen aan de jaren '80 te delen.

Hoe doe je dit concreet?

Tweet, pin, tag, post en share jouw verhalen, emoties, inspiraties en foto's uit de golden age en bouw zo mee aan het online 80's dashboard. TIJD VOOR 80 gaat zo op zoek naar het geluid, de kleur en de look van de jaren '80.
Hoogtepunt van TIJD VOOR 80 vindt plaats tijdens de Gentse museumnacht op 28 november, waar je alle verzamelde 80's elementen terug kan vinden in een heuse jaren 80-kamer. Wie zich de fluorage uit de eighties herinnert weet dat dat wel eens létterlijk een oogverblindend resultaat kan opleveren.

Wij mochten dit alles voorproeven op de 80's soiree, een gezellige samenkomst van bloggers en 80's lovers in Het Huis van Alijn. De smaak van de jaren '80 werd geserveerd in échte ananassen en terwijl de pina colada's vlotjes binnen gingen, was het steeds moeilijker stil te staan op hits van George Michael, Madonna en A-Ha (take on meeeeeee…!)

Je hoort het, het is hoog tijd voor een dosis jaren '80. Want, wat waren die toch prachtig!

Huis van Alijn
Kraanlei 65
9000 Gent

www.tijdvoor80.be

Sandra Declercq