Winkeldossier: de nieuwste adresjes in Antwerpen

Geüpdatet op 25 maart 2016 door ELLE België
Winkeldossier: de nieuwste adresjes in Antwerpen

Bescheiden boetiekjes of royale winkelpanden, voor elk wat wils bij deze fonkelnieuwe adresjes te Antwerpen:

#1: Chocolatier Galler

Galler_boetiek1

Op vrijdag 18 maart opende chocolatier Galler een nieuwe boetiek in hartje Antwerpen. Voor pralines, truffels, macarons, gevulde wafels, chocoladerepen, chocoladetabletten ben je hier aan het goede adres. De befaamde 'Chocolats du Chat' vullen dit (verrukkelijke) gamma aan. Authenticiteit, vrijgevigheid en durf staan in dit kleurrijke pand centraal.

Praktisch: 

Wiegstraat 21
www.galler.com/nl

1/

#2: Vince

Vince

De eerste monobrandstore van Vince in Europa daalt neer in Antwerpen. In de Schuttershofstraat kan je een jaar lang terecht in de pop-upshop van een van onze favoriete labels, Vince. Het Califorinische modehuis doopt essentiële basisstukken om tot iconische musthaves voor mannen en vrouwen. Alles in de pop-up staat in het teken van design, tijdloosheid en kwaliteit.

Praktisch: 

Schuttershofstraat 37
www.vince.com

2/

#3: Maison Dandoy

maisondandoy

Primeur! Eind 2015 vestigt Mason Dandoy zich in Antwerpen. Meer nog, het wordt zelfs dubbel genieten voor de fans van de legendarische Belgische koekjesfabrikant, want vanaf 23 november zal je jouw favoriete artikelen niet alleen bij Graanmarkt 13 vinden, maar ook in een pop-upstore in de Stadsfeestzaal.

Op deze twee Antwerpse adressen vind je uiteraard alle klassiekers en iconische producten van Maison Dandoy. Ter gelegenheid van de feesten komen daar natuurlijk nog een aantal feestkoekjes bij. Smullen!

Praktisch

Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen
Pop-up in de Stadsfeestzaal, Meir 78

3/

#4: Avedaaveda

Midden november opent de eerste Antwerpse Aveda Store. Naast Kiehl’s, M.A.C., Bobbi Brown, Dermalogica en Shu Uemura is de Wilde Zee met Aveda een beauty- en verzorgingsadresje rijker. Hier kan je terecht voor een handmassage, een facial of zelfs een make-up retouche. Ideaal voor een moment van zen tijdens het shoppen.

Praktisch

Korte Gasthuisstraat 45

4/

#5: JUTTU  

juttu

Het voormalige A.S. Adventure pand op de Meir krijgt een nieuwe invulling. Op 13 november opent diezelfde keten JUTTU, een nieuw winkelconcept waarin duurzaamheid centraal staat. Om in te spelen op bewuster en minder impulsief winkelen, grijpt JUTTU naar een mix van lokale en internationale merken waar ecologie en fairtrade belangrijk zijn. Je kan er terecht voor mode- en interieuritems van verschillende nieuwe merken. De 700m2 oppervlakte is opgedeeld in vijf zones waaronder een biologische foodcorner en een pop-up hoek waar enkele creatieve ontwerpers de vrijheid krijgen om te experimenteren. Véronique Leysen is de eerste jonge designer die met haar breilabel Maurice Knitwear speciaal voor JUTTU een driedelige collectie ontwierp en de zone mag benutten.

Op 4 december zal de winkel ook in Brugge een filiaal openen.

5/

#6: A.P.C.

APC

Oprichter Jean Touitou heeft de A.P.C. boetiek in Antwerpen in een nieuw jasje gestoken met behulp van architect Laurent Deroo. De ruimte werd volledig opengetrokken met paskamers in het centrale gedeelte, geïnstalleerd onder een diamantvormig plafond bestaande uit spiegels. Een bezoekje waard.

Praktisch: 

Lombardenvest 12, 2000 Antwerpen

6/

#7: Hanne Schoofs

hanneschoofs

In een pittoresk pand in het historische centrum van Antwerpen huist sinds enkele dagen de wondere schatkamer van Hanne Schoofs. Het is niet alleen een winkel, maar tevens ook haar atelier. Vorig jaar baatte Hanne de juwelenwinkel Muhjo uit, samen met een collega-ontwerper. Dit jaar spreidt ze alleen de vleugels uit.

Qua stijl schommelt ze tussen verfijning en ruwheid: perfect symmetrische ontwerpen zal je bij haar niet vinden, maar precies dat onbehouwen kantje zorgt voor een poëtische noot. Je kan er ook terecht voor iets heel persoonlijk: trouwringen personaliseren.

Daarnaast houdt Hanne ervan om in dialoog te treden met andere ontwerpers en hun vakgebieden. Ze nodigt iedere maand een designer uit om zijn of haar collectie in de winkel te verkopen, als inspirerende aanvulling op haar eigen werk.

Schermafbeelding 2015-11-09 om 13.59.45

7/

#8: House of Brows

houseofbrows

Naast de Benefit Brow Bar is Antwerpen met House of Brows een beauty-adresje rijker. House of Brows specialiseert zich uitsluitend op het perfectioneren van wenkbrauwen. Er wordt uitsluitend met de ‘threading’ techniek (lees: met een touwtje) gewerkt om de wenkbrauwen te modelleren. Het wenkbrauwhuis biedt bovendien nog een nieuwe revolutionaire techniek, namelijk wenkbrauw extensions. Ideaal voor verwoede ex-plukkers die terug wat leven in hun dunne lijntjes willen blazen.

House of Brows werkt exclusief met het bekende merk Anastasia Beverly Hills. De producten zijn te koop in het salon en na een behandeling kan je er ook door laten opmaken.

Praktisch:

Sint-Paulusstraat 41, Antwerpen
Reserveren kan via de website.
Woensdag – Zaterdag
10:00u – 13:00u op afspraak
14:00u – 18:00u zonder afspraak

8/

#9: Bobbi Brown

01

Het Amerikaanse beautymerk Bobbi Brown opende in september een nieuwe vestiging in Antwerpen. Buiten allerlei prachtige en gebruiksvriendelijke make-uppalletjes kan je er terecht voor advies op maat en voor Bobbi's Makeup Lessons.

Praktisch:

Korte Gasthuisstraat 43, 2000 Antwerpen

9/

#10: Yz'Bel

IMG_8965-870x580

Het Belgische juwelenlabel Yz'Bel opent zijn eerste Feel Good Store op de Vrijdagmarkt in hartje Antwerpen. Het aanbod sieraden is aangevuld met de "Yz'Bel favourites", fijne spulletjes die oprichtsters Véronique en Evita zelf mooi of lekker vinden en die perfect aansluiten bij de leefwereld van Yz'Bel. Van breiwerk tot thee-assortimenten, voor leuke cadeautjes of hebbedingetjes moet je hier zijn.

Praktisch:

De winkel is open van woensdag tot en met zaterdag, van 11u00 tot 18u00.

10/

#11: Evangelatou

Schermafbeelding 2015-11-09 om 14.03.57

Nog tot en met eind december kan je terecht in de pop-up winkel Evangelatou in de Leopoldstraat. Evangelatou is het stokpaardje van de Griekse Chantal Vangelatos. In de winkel vind je onder meer basic kledingstukken uit zachte stoffen, vaak met een duidelijke knipoog naar haar roots. Let op de Griekse oogjes die aangebracht zijn op de shirts en sjaals, ze staan voor positiviteit, hoop en geluk.

Schermafbeelding 2015-11-09 om 14.04.11

Praktisch:

Leopoldstraat 9, 2000 Antwerpen