Dit wist je nog niet over de jarige Kendall Jenner

Geüpdatet op 19 juni 2019 door ELLE België
Dit wist je nog niet over de jarige Kendall Jenner

kendall jenner jarig weetjes

Happy Birthday Kendall Jenner! Het model blaast vandaag twintig kaarsjes uit en dat wordt met enkele fun facts gevierd: 

Kendall is vernoemd naar Barbie's grote liefde Ken. Vader Bruce Jenner vertoonde in de nineties immers een opvallende gelijkenis met de plastieken charmeur, en dus leek het Kris Jenner leuk haar nieuwste spruit Ken Doll te noemen. Mocht Bruce, ondertussen Caitlyn, tegenwoordig noch een kleine bundle of joy (kunnen) voortbrengen, dan zou die dus Barbiedall heten...

Schermafbeelding 2015-11-03 om 14.06.36
Kris en Bruce -Ken Doll- Jenner in de nineties.

1/

Ook achter Kendalls tweede naam, Nicole, gaat een verhaal schuil -al is dat een minder vrolijk vertelsel. Het is een verwijzing naar Kris' voormalige beste vriendin Nicole Brown, die einde jaren negentig werd vermoord door -althans, dat wordt algemeen gedacht- haar echtgenoot en baseballster O.J. Simpson. Ondanks overduidelijke bewijzen slaagde een team topadvocaten erin de schatrijke atleet vrij te spreken. De zaak, die zo’n acht maanden duurde, veroorzaakte een gigantische mediastorm. Wat de Kardashians hiermee te maken hebben? Robert Kardashian, de biologische vader van Kim en co, trad op als één van de advocaten. Pittig detail: hij en Kris waren jarenlang de beste vrienden van Simpson en zijn vrouw. Waar Robert staalhard in de onschuld van zijn vriend bleef geloven, koos Kris echter de kant van de noodlottige Nicole. Tijdens meerdere zittingen, ze was ondertussen reeds van Robert gescheiden én opnieuw getrouwd met Bruce Jenner, verscheen een hoogzwangere Kris volgens mediaberichten in Nicoles oude kleren. Later vernoemde ze haar baby naar haar overleden vriendin. Je ziet: lang voor haar Keeping Up dagen was de vrouw al niet vies van een goede portie drama.

1
Van links naar rechts: Kris Jenner, Robert Kardashian, OJ Simpson en Nicole Brown.
2
Nicole Brown, OJ Simpson en Kris Jenner in betere tijden.

2/

Tegenwoordig is ze een vet betaald model, maar ooit haalde Kendall haar neus op voor de job. In het zesde seizoen van Keeping Up With The Kardashians draait een volledige aflevering zelfs rond Kims pogingen om haar fotogenieke zusje naar een casting te sturen. Kendall vindt het maar niets, barst in tranen uit en zet het op een lopen. Ondertussen lijkt haar angst voor camera's helemaal genezen.

https://youtu.be/g6n-kfYOumc

3/

Kendalls eerste vriendje was klasgenoot Julian Brooks, met wie ze van 2012 tot 2014 samen was. De twee leerden elkaar kennen op de fancy privéschool Sierra Canyon High, waar hij de ster was van de rugbyploeg en zij danste in het cheerleader team. Ondertussen speelt Brooks rugby voor de University of Nevada. Very American Dream! 

3

4

5

4/

Kendall heeft zomaar eventjes negen (!) broers en zussen. Met Kylie Jenner deelt ze vader Bruce en moeder Kris, aan moederszijde heeft ze één halfbroer, Rob, en drie halfzussen, Kourtney, Kim en Khloe. Aan vaderszijde kan ze ook nog rekenen op halfzus Casey Jenner en diens broer Burt Jenner, alsook Brandon en Brody Jenner -die op hun beurt niet dezelfde moeder hebben als Casey en Burt. Kan je nog volgen? Hoe dan ook, hier zijn ze allemaal:

6
De 8 Kardashians en Jenners (Kendall en Kylie)
9
Een kleine Kendall en Kylie met alle Kardashians.
8
Mini K & K met alle Jenners.
7
Nogmaals alle Jenners op een rijtje!

5/

Kendall is rustiger dan haar beroemde (half)zussen en liet in het verleden al meermaals blijken dat ze eigenlijk beter past bij haar Jenner broers. Die zijn net als zij erg sportief en hebben een hekel aan drama. Een feit dat trouwens voor veel conflicten met momager Kris zorgt.

10

6/

Kendall deed ooit een opmerkelijke gastverschijning in seizoen 12 van America's Next Top Model. Ze poseerde er met zusje Kylie als de griezelige tweeling uit de horrorprent The Shining voor een shoot in kleuterthema. Wat de betekenis van die shoot was, en vooral wat moeder Kris er te zoeken had, blijft nog steeds onduidelijk, maar het zag er ongeveer zo uit:

11

7/

Kendall waagt zich in de reclamespot van Balmain voor H&M aan een voorzichtig dansje (bekijk de video hier) maar het moet gezegd: Kendall is vast niet het grootste feestbeest uit de Kardashian- Jenner klan. Dat bewijst de jarige trouwens ook in de nieuwe commercial die het topmodel opnam voor Estée Lauder. Daarin blijken Kendall en haar vriendinnen meer aandacht voor hun smartphones dan voor de pompende beats te hebben,  tot op het moment waarop de batterijen het laten afweten en de poppetjes alsnog aan het dansen gaan. Make-up on en gaan, Kendall!