Hotspot: Plein Publiek

Geüpdatet op 2 november 2015 door ELLE België
Hotspot: Plein Publiek

pleinpubliek

Entertainment, kunst en food op één plaats? Het kan. Plein Publiek biedt deze combinatie op een originele locatie in het Antwerpse. 

De sociale woningblokken - beter bekend als de Fierensblokken - op het einde van de Nationalestraat, waren ooit met uitsterven bedreigd maar worden binnenkort in een nieuw jasje gestoken. In afwachting daarvan huist er tijdelijk Plein Publiek.

Plein-to-be 

Laat de drukte van de stad aan jou voorbijgaan en strijk neer op het enorme binnenplein van het pand. Een serre van maar liefst 300 vierkante meter biedt een groene oase waar je terecht kan voor dans- en comedy-avonden, muziek, drinks en food. De grootste vleugel van het woonblok is ingericht - onder de noemer Kunst/Werk - als galerie en atelier voor kunstenaars, repetitie- en vergaderruimtes voor muzikanten, theatergezelschappen en jonge ondernemers.

Nip van een cocktail in Café Congé, pik een expo mee in Kunst/Werk of laat je culinair verwennen in het pop-up restaurant. Plein Publiek baseert zich bovendien op de jaargetijden en past zich elk seizoen aan qua menu, aankleding en activiteiten. Kortom, het is een totaalconcept.

Praktische informatie:
Dinsdag tot zaterdag open vanaf 16u. Zondag vanaf 10u.
Van Craesbeeckstraat 33, 2000 Antwerpen
info@pleinpubliek.be