BOEKENBEURS: 10 must-reads van ELLE.be

Gepubliceerd op 30 oktober 2015 door ELLE België
BOEKENBEURS: 10 must-reads van ELLE.be

BoekenbeursApen

Dit weekend gaat de Boekenbeurs van start in Antwerpen. ELLE selecteerde alvast tien must-reads die de boekenplank van elke fashionista moeten sieren. 

  1. Elise Crombez - Model Your Body

Elisecrombez

Elise Crombez verdedigt al jaren met succes de Belgische driekleur aan de top van de internationale modellenwereld. De West-Vlaamse schone schitterde in talloze campagnes en liep mee in de meest prestigieuze catwalkshows. Benieuwd hoe Elise daarin slaagde? En wil je weten hoe ze haar lichaam in vorm houdt tijdens haar hectische modellenbestaan? Lees haar succesrecept in Model | Your Body.

1/

2. Eva Daeleman - Factor 25

factor25In 'Factor 25' lees je hoe radio- en televisiepresentatrice Eva Daeleman twee maanden lang door Azië trok op zoek naar antwoorden op de levensvragen, om dan uiteindelijk met nog meer vragen terug te keren. Eva bundelde haar reis en zoektocht naar haar ware ik in het boek Factor 25. Een openhartig interview lees je in het novembernummer van ELLE.

2/

3. Elke Willemen - Make up. My Story

makeupmystoryZes jaar lang was Elke Willemen senior make-upartiest bij M.A.C Cosmetics. Een job die ze met hart en ziel uitoefende, maar die ook haar tol eiste. Een burnout, zo bleek de diagnose. Onlangs besliste ze om een nieuwe weg in te slaan, met het boek Make up. My story en een duidelijke boodschap: "We moeten allemaal niet zo streng zijn voor onszelf".

3/

4. Nele Reymen - Verloren brood

verlorenbroodIn Verloren brood schrijft Nele Reymen over de liefde en het leven, over hoe we liefde niet zien, ontwijken en willen opeisen, maar ook zoeken, vasthouden en loslaten. Het idee achter het boek ontstond toen haar relatie op de klippen liep en toen dementie werd vastgesteld bij haar oma. Ze besefte dat je in het leven mensen los moet kunnen laten, ook al willen we hen zo graag vasthouden. Die gedachten vormden de basis voor haar boek.

4/

5. Paula Hawkins - Het meisje in de trein 

het-meisje-in-de-trein

Het meisje in de trein is op weg om een echte hype te worden. Het thrillerdebuut van Paula Hawkins wil je in één adem uitlezen. De sterkte van het verhaal is het onbetrouwbare hoofdpersonage. Zet ze je op een juist spoor? Of is niet alles wat ze vertelt de waarheid? Sterker nog, houdt ze feiten achter of verdraait ze ze bewust? De filmrechten zijn inmiddels verkocht aan DreamWorks.

5/

6. Sofie Dumont - De keuken van Sofie: Samen eten 

sofiedumont

Onder het motto "samen eten is samen genieten" nodigt televisiechef Sofie Dumont elke week een gast uit om samen te koken. De zestig lekkerste en leukste creaties werden verzameld in dit boek. Overzichtelijk opgedeeld in vier seizoenen vind je er de favoriete gerechten en buitenlandse ontdekkingen van Sofies bekende vrienden, de klassiekers van oma en overheerlijke zoete zondes.

6/

7. Liane Moriarty - Het geheim van mijn man

boek

Cecilia stuit op een brief van haar man die ze pas zou moeten krijgen na zijn dood. Met ontzetting leest ze alles over zijn diepste en meest duistere geheim. Haar leven wordt in één ruk overhoop gehaald. Pageturner!

7/

8. Natalie Meg Evans - De jurkendief

de jurkendief

De Boekendief stal vorig jaar de show, deze Boekenbeurseditie is het aan de Jurkendief. Volgens de uitgeverij zal deze debuutroman van Natalie Meg Evans zowel fans van Santa Montefiore als van Downton Abbey aanspreken. De modewereld van Parijs in de jaren dertig vormt de sfeervolle achtergrond van dit pakkend verhaal.

8/

9. Kris Verburgh - Veroudering vertragen

veroudering-vertragen-kris-verburgh-boek-cover-9789035143982

Na zijn bestseller De voedselzandloper, is Kris Verburgh - amper 29 jaar - klaar voor een tweede opzienbarend werk. In Veroudering vertragen stelt hij zich enkele levensvragen: Waarom zijn we sterfelijk? Waarom worden we ouder? Wat kunnen we hieraan doen? Wat is het verband tussen seks en veroudering, tussen kanker en onsterfelijkheid? Naast antwoorden, schetst Verburgh toekomstige doorbraken die veroudering kunnen afremmen. Daarnaast bespreekt hij de rol van voeding in het verouderingsproces en legt hij uit waarom zo veel mensen met overgewicht kampen. Hij verklaart bovendien waarom het beste dieet om gewicht te verliezen tegelijk ook veroudering afremt.

9/

10. Gisele Bündchen - Giovanni Bianco , Steven Meisel 

giselebundchen

Met een carrière van maar liefst twintig jaar, is Gisele Bündchen een van de meest tot de verbeelding sprekende topmodellen van haar generatie. Uitgeverij Taschen vond dat het tijd was voor een terugblik en dook in de archieven. Dit werk toont de Braziliaanse bom zoals we haar nooit eerder zagen. Het limited edition jubileumboek "Gisele Bündchen" is een lijvig verzamelwerk van foto's doorspekt met insider verhalen. Je moet er wel iets voor over hebben, deze 536 pagina's licht vertier gaan gepaard met een prijskaartje van 500 euro.