Hoe verhoog je jouw aantal volgers op Instagram

Geüpdatet op 15 december 2020 door ELLE België
Hoe verhoog je jouw aantal volgers op Instagram

CoverInsta

We weten allemaal dat Instagram een zo geromantiseerd mogelijk beeld van je leven toont. Het medium staat toe een simpele selfie of een kom ontbijtgranen tot kunst te verheffen. Maar hoe verzamel je een zo groot mogelijk publiek? Met andere woorden: hoe lok je volgers?

  1. De juiste hashtags

Hashtags worden al op grote schaal gebruikt maar werken niet altijd even doeltreffend. Idealiter vergroten ze het bereik van jouw foto en zorgen ze ervoor dat jouw foto zichtbaar wordt via de zoekfunctie van de app.

Enkele tips:

  • om je account te laten boomen, gebruik je best populaire tags zoals #love, #happy of #instafood.
  • Vermijd echter hele reeksen hekjes achter elkaar. Teveel # irriteren andere gebruikers en doen pijn aan de ogen.
  • De tags moeten uiteraard verwijzen naar de foto. Je post niet #happy onder een foto waarop je net je wijsheidstanden liet trekken.

Screenshot_2014-09-08-12-57-35_1_1

Haal het maximum uit je foto's: tag mensen of labels op de foto, voeg een locatie toe,… Kortom: verschaf alle mogelijke informatie aan jouw volgers. Je weet hoe nieuwsgierig ze kunnen zijn. Bovendien maakt je beeld op die manier meer kans om gedeeld te worden. Volgers gegarandeerd.

IMG_9263

1/

2. Flirten met filters

Post foto's van goede kwaliteit. Niemand houdt van wazige beeld van tien pixels. Retouche nodig? Klik hier voor een selectie van populaire filters. 

Onderscheid je van de Instagramconcurrentie door eigen filters te maken: test alle instellingen uit en schakel ook andere apps in om je beelden bij te werken. Onze favoriet is VSCOcam: de filters zijn flatterend, de intensiteit is verstelbaar en je kan een preview krijgen om te zien hoe de foto tussen jouw andere posts past. 

InstaFiltre

2/

3. Een fraaie feed

De aantrekkelijkheid van jouw account is uitsluitend te danken aan twee gegevens: coherentie en consistentie. Ahum? Wees consequent in het posten van jouw foto's: hou één look voor ogen en wijk er niet van af. Ga niet te wispelturig aan de slag met filters maar stem je foto's op elkaar af.

Vergeet niet dat je sinds kort verschillende formaten kan gebruiken op instagram. Lees er meer over hier.

InstaFeed

3/

4. To buy or not to buy 

We zien het steeds meer: bloggers of andere gebruikers durven al eens volgers ‘kopen’ om zo aan populariteit en aandacht te winnen. Het is enigszins te begrijpen: je telt een paar eurootjes neer en je bent op slag populair. Jouw account krijgt alle aandacht en je komt vlotjes bovenaan de zoekresultaten terecht bij zoekmachines als Google. Op die manier krijg je kans op nog méér toevallige volgers.

Anderzijds is het gewoonweg puur bedrog. Je betaalt voor volgers die je zelf niet kent en omgekeerd. Die zogeheten populariteit van je account is gebaseerd op leugens. Als je door de mand valt (een alerte kennis die jouw aantal de lucht in ziet gaan) heb je het voor eens en voor altijd verkorven en is jouw geloofwaardigheid weg en jouw Instagramcarrière passé.

instagram

4/

5. Bizarre hulpmiddelen 

  • Like lukraak honderden foto's van gebruikers uit jouw doelpubliek (die je nog niet volgt uiteraard). Uit onderzoek blijkt dat voor elke 100 foto's je liket, je 6,1 volgers erbij krijgt. Aan de slag! 
  • Post vooral rond 14u of 17u. Deze tijdstippen zouden blijkbaar het effectiefst zijn om zichtbaarheid te verhogen en volgers te ronselen.
  • Stel vragen in de bijschriften van je foto's. Dit is een geweldige manier om de betrokkenheid te vergroten.

Instagram

(stagiaire Elise Van de Meulebroucke)