Dit zegt je slaaphouding over jou

Geüpdatet op 4 juli 2016 door ELLE België
Dit zegt je slaaphouding over jou

Schermafbeelding 2015-10-14 om 11.26.31

Op je rug, op je buik of op je zij, we doen het allemaal anders. Maar wist je dat de manier waarop je slaapt veel onthult over jouw persoonlijkheid? Lees hier wat jouw slaaphouding betekent:

1/

  1. Foetus

Hoe: Op je zij, met knieën gebogen en handen aan je kussen.
Verklaring: Deze slaappositie komt het vaakst voor bij vrouwen. Zoals een foetus in de baarmoeder probeer je in elkaar gedoken je lichaam en gezicht te beschermen. Voor hun omgeving lijken deze slapers sterk en stoer, maar eigenlijk zijn ze best kwetsbaar en gevoelig. 

2/

2. Zeester

Hoe: Op je rug met de armen langs het hoofd op het kussen.
Verklaring: Deze open slaaphouding duidt vaak ook op een open karakter. Zeesterren zijn sociaal en betrouwbaar. Ze zijn goede luisteraars en je kan er op rekenen. Ze leggen makkelijk contact, maar houden er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

3/

3. Soldaat

Hoe: Eveneens op de rug maar met de armen langs het lichaam.
Verklaring: Deze slapers zijn perfectionisten. Ze zijn veeleisend, zowel voor zichzelf als voor hun omgeving. In het dagelijks leven zijn ze eerder rustig en zelfverzekerd, al kunnen ze een tikkeltje arrogant overkomen. Geef acht!

By the way: slapen op je rug is bovendien heilzaam voor je organen, die bij zijhoudingen eerder samengedrukt worden.

4/

4. Koninklijk

Hoe: Op de rug met de armen losjes en ietwat gespreid.
Verklaring: Deze royals zijn over het algemeen zelfverzekerd, hebben een sterk karakter en blaken van het zelfvertrouwen.

5/

5. Vrije val

Hoe: Op de buik met de armen langs het zijwaarts gedraaide hoofd.
Verklaring: Deze sociale beestjes hebben een sterke behoefte aan controle over hun omgeving. Ze zijn buitengewoon menslievend maar kunnen niet altijd even goed om met kritiek.

6/

6. Boomstam

Hoe: Op de zij met gestrekte benen.
Verklaring: Houtblokken zijn sociaal en makkelijk in de omgang. Deze "groepsdieren" vertrouwen snel andere mensen waardoor ze soms wat naïef zijn en een gemakkelijk doelwit vormen om te misleiden.