SOS HAAR: 5 producten om de zomerschade te herstellen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
SOS HAAR: 5 producten om de zomerschade te herstellen

164

Geef je haren de opkikker die ze verdienen na een zomer vol zon, zee en – in vele gevallen – pure verwaarlozing.

Ik weet niet hoe het aan het einde van de zomer met uw haren gesteld is, maar die van mij weigeren sinds kort elke vorm van medewerking. De puntjes zijn droger dan een grasveldje dat een week geen regen te zien kreeg en ook de glans van weleer is ver te zoeken. Maar dat is niet geheel mijn schuld, de zomermaanden zijn gewoon zwaar voor elk haar. Zon, zeewater en chloor uit het zwembad van je vrienden vormen een serieuze bedreiging voor de gezondheidstoestand van je lokken. Geen mens dat kilo’s voedende haarmaskers en herstellende conditioners in de koffer meesleurt en op reis heb je ongetwijfeld wel wat beters te doen dan je haar uitgebreid te verzorgen met herstellende maskers. Met na thuiskomst alle gevolgen van dien uiteraard. Een levenloze trol op je hoofd. Geen beter moment dan nu om je haren te reanimeren en die zomerse look tot diep in de nazomer vast te houden.

5 producten die u daarbij kunnen helpen.

1.    One United van Redken

One United van Redken
One United van Redken

Zelfs wij verdwalen soms nog in het overaanbod aan haarproducten. Het is nu eenmaal moeilijk om tussen de uitgebreide gamma’s met serums, conditioners, maskers en oliën het bos nog te zien. Daarom lanceert Redkan hét musthave haarproduct voor vrouwen die gruwen van een badrand met twintig verschillende tubes, flessen en potjes. Maak kennis met  One United, een veelzijdige alles-in-één behandeling voor élk haartype. Het product – vrij van sulfaten en parabenen – biedt tot 25 voordelen en focust zich vooral op de handelbaarheid, bescherming en schoonheid van het haar.
One United voedt, beschermt tegen hitte en uitwendige irriterende factoren, zorgt voor glans en veilig is voor je ombré of gekleurd haar. Je zomerhaar zal je dankbaar zijn.

Hoe gebruiken?

*Fijn haar: uitspoelen (in plaats van een conditioner), ook geschikt als kniplotion

*Medium haar: voedende behandeling oor het kleuren, als stylingspray

*Dik haar: voedende behandeling die na het wassen niet uitgespoeld moeten worden, kan perfect gemengd worden met andere behandelende of stylingproducten.

Prijs: 24,20 euro/150ml – 40,50 euro/400ml

1/

2.    Résistance Thérapiste van Kérastase

k_therapiste_3packs_0

Wie graag wat meer tijd in de badkamer doorbrengt en met plezier de ene verzorging na de andere op het haar smeert, kan helemaal loos gaan met het uitgebreide Résistance Thérapiste-gamma van Kérastase. Met een verzorging, voedende shampoo, serum en masker is het gamma een redder in nood voor zowel fijn als dik zwaar beschadigd haar.

Hoe gebruiken?

*Fijn haar: Vullen met Soin Premier Thérapiste, verzorgen met Bain Thérapiste en verzegelen met Sérum Thérapiste.

*Dik haar: Herstellen met Bain Thérapiste, behandelen met Masque Thérapiste en verzegelen met Sérum Thérapiste.

TIP: gebruik een warme handdoek om de actieve bestanddelen in de Soin Premier of het Masker optimaal te laten indringen.

 

2/

3.    Phytokératine Extême van Phyto

MASQUE Phytokératine Extrême
Lange blootstelling aan de zon gaat ervoor zorgen dat het haar essentiële lipiden verliest met beschadigd en gehydrateerd tot gevolg. Het haar wordt poreus en verliest glans en elasticiteit. Phyto snelt ten hulp met een herstellend gamma op basis van planten dat het haar tot diep in de haarstructuur voedt. Sapotilleboter, dat twee keer zoveel omega 6 bevat als karitéboter, dringt tot diep in de vezels en vult zo de lipiden aan. Uitzonderlijke Baobabolie herstelt de hydrolipidefilm en zorgt voor een hernieuwde zachtheid en elasticiteit.

Hoe gebruik je het?

* Phytokératine Extrême Shampooing d’exception: Was je haar met plantaardige, milde shampoo zonder sulfaten voor extra glans.

*Phytokératine Extrême Crème d’exception: Breng aan op vochtig of droog haar om het in model brengen te vergemakkelijken.

*Phytokératine Extrême Masque d’exeption: Voor alle haartypes, 2 à 3 minuutjes laten inwerken op fijn haar, 5 à 10 op dik haar.

3/

4. Hydra Intensify van Pantène

Pant_Shampoo_Hydra
Pantène wil chronische droogheid te lijf gaan, of die nu veroorzaak door lange blootstelling aan zon en hoge temperaturen of eerder genetisch bepaald is. De producten bevatten een nieuwe hydratatietechnologie die droogte tegenhoudt en de vetbalans in alle haarlagen, vezel voor vezel, herstelt.

Hoe te gebruiken?

* Shampoo Hydra Intensify: Breng voldoende shampoo aan, masseer goed in en spoel grondig uit. Kan dagelijks gebruikt worden.

* Hydra Conditioner: breng na elke wasbeurt de conditioner aan van wortel tot punt, laat kort inwerken en spoel grondig uit.

*Hydra Intensify Crème: een op het haar verandert het product van een crèmeachtige naar een vloeibare structuur. Verdeel een kleine hoeveelheid over de lengtes van het haar.

4/

5. Shimmering Oil van L’Oréal Professionnel

mythic_oil_huile_shimmering_oil22,10euro
Shimmering Oil, € 22,10

Niet beter dan een glinsterende olie om de zomer nog even langer in je haren te houden.
Deze professionele en veelzijdige magnoliaolie werd ontwikkeld om het licht te weerspiegelen en perfectioneert het haar tot in de puntjes en dat zonder vettig effect.

Hoe te gebruiken?
Goed schudden voor gebruik en een kleine hoeveelheid op het haar aanbrengen. Niet uitspoelen. Te veel product op je handen? Smeer de olie op je huid voor een zijdezacht resultaat.