Qustomer, de elektronische klantenkaart

Geüpdatet op 20 oktober 2013 door Isabelle
Qustomer, de elektronische klantenkaart

qustomerDe Belg bezit gemiddeld zo’n negen klantenkaarten. In het geval van ondergetekende zijn dat er 19, goed voor een gescheurde portefeuille en heel wat gevloek aan menig toonbank. Tijd dus om zich voor technologie te gaan interesseren, want daar vind je de oplossing.

Qustomer is een gloednieuw concept, een digitale klantenkaart die onze 9, 19 of 19000 papieren versies vervangt. Het principe is doodeenvoudig: elke deelnemende winkel heeft een iPad ter beschikking, waarop je de Qustomer kaart scant en meteen een hoop punten verdient. Punten die je later kan gebruiken om bepaalde voordelen te krijgen. Eenzelfde kaart dus, voor tal van verschillende adresjes.

Wij ontdekten het –in onze termen- technologisch hoogstandje bij Lilicup, het Brusselse bastion van cupcakes en everything nice, waar we ondertussen al een hoop punten –en calorieën…- bijeen spaarden. Genoeg om ons over onze angst voor smartphones, iPads en co te zetten: soms zorgen ze voor cadeau’s, gratis taartjes bijvoorbeeld.  We like.

Ondertussen wordt de kaart gebruikt door zo’n 50.000 gebruikers in meer dan 150 winkels en restaurants in Brussel, Gent, Brugge, Knokke en Antwerpen. Dat aantal blijft maar toenemen, in tegenstelling tot onze portefeuille die tot zijn eigen opluchting gewicht verliest. Een grote fan is alvast Balls of Glory chef Wim Ballieu:

 

Ontdek hier welke winkels ook deelnemen.