3 citytrips voor de herfst

Gepubliceerd op 10 oktober 2013 door Laure Vandendaele
3 citytrips voor de herfst

citytrip

De blaadjes vallen van de bomen en de zon pakt haar biezen, tijd om hetzelfde te doen en een citytrip te boeken. Wij zochten 3 topbestemmingen uit voor een perfect weekendje weg met je lief of je vriendinnen.

1/

citytrip
Porto

Porto, de schilderachtige stad aan de Portugese zee, ligt op slechts anderhalf uur vliegen van Brussel. Ook na de zomer kan je hier nog genieten van het zachte klimaat, in oktober lopen de temperaturen er nog makkelijk op tot 20 graden!
Je kan er een bezoek brengen aan de vele Portohuizen, afsluiten gebeurt steevast met een portodegustatie.
Achteraf kan je shoppen op de Rua da Santa Catarina, de belangrijkste winkelstraat van Porto.
Geniet tussendoor van een terrasje en probeer zeker eens de overheerlijke tosta mista, de Portugese versie van een croque monsieur. Wist je trouwens JK Rowling in Porto woonde toen ze het eerste Harry Potter-boek schreef? De invloed die deze stad op de schrijfster en haar verhaal had, is trouwens niet ver te zoeken. Zo vormden de interieurs van de verschillende cafeetjes waarin de schrijfster aan haar boek werkte, de wereld van Harry Potter en zijn vrienden. De inspiratie voor de zwarte capes die de leerlingen van Zweinstein rond hun halsjes binden, vond Rowling dan weer bij de studenten uit de universiteitsstad.

2/

citytrip

Boedapest

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije,  schittert aan de Donau.  Negen bruggen waaronder de bekende Kettingbrug verbinden de stadsdelen Buda en Pest met elkaar.  Pest is het commerciële gedeelte van de stad en trekt bijgevolg het merendeel van de toeristen aan.
Relax in een van de vele badhuizen en geniet van een heilzaam modderbad. Bezoek Buda’s brede lanen met tal van boetieks en maak daarna een avondwandeling om de prachtige verlichte stad te bewonderen. Geniet van Hongaarse pörkölt of proef de lekkere dobostaart (chocolade en karamel) en nip van een glassje Tokajwijn.

3/

citytrip

Praag

Daarna reizen we naar Praag, de Gouden Stad met de honderd torens. Dit is dé stad bij uitstek voor muziekminnaars gezien het grote aanbod aan theaters en opera’s. De Praagse burcht, de Karelsburg en het dansende huis zijn een must-visit, op adem komen en heerlijk luieren kan in het Letna park. Dlouha en Dusni, twee kleinere winkelstraten in het hartje van de stad, hebben heel wat kleine boetiekjes en leuke lunch –en aperitiefadresjes te bieden. Wie met een ruimer budget reist, kan gaan (window)shoppen in het Parizska Trida. Vertaald betekent deze straatnaam zoveel als 'Parijse straat', het is dan ook niet verwonderlijk dat je hier heel wat luxewinkels van modehuizen zoals Armani, Gucci en Prada vindt.

stag. (MM)