10 zwembaden om bij weg te dromen

Geüpdatet op 12 augustus 2015 door ELLE België
10 zwembaden om bij weg te dromen

Zwembaden hoofd

Of je nu je huwelijksreis aan het plannen bent of gewoon even wil wegdromen, deze 10 zwembaden zijn de ideale inspiratiebron. Helaas zijn ze niet allemaal even budgetvriendelijk (lees: niet budgetvriendelijk), maar je krijgt er wel een exclusieve zwemervaring voor in de plaats. Dit zijn volgens ons de mooiste zwembaden ter wereld:

Ubud

Hanging Gardens Hotel in Ubud, Bali

De infinity pool zoals het hoort: met een prachtig uitzicht op de Indonesische jungle en in twee niveaus zodat het water van het bovenste zwembad in het onderste stroomt. Daarbovenop heeft elke suite in dit hotel ook nog een eigen zwembad.

Kamers tussen €336 en €680
Meer info: Website Hanging Gardens Hotel

1/

hotel molitor parijs

Molitor Hotel, Parijs, Frankrijk

Dit is een zwembad met geschiedenis. Het olympische bad, ontworpen door Lucien Pollet, opende voor de eerste keer in 1929. Wegens verwaarlozing sloot het in 1989, om in 1990 als nationaal historisch monument erkend te worden. Het werd dan ook volledig opnieuw opgebouwd in dezelfde Art-Decostijl als voordien. Het nieuwe complex met 5-sterrenhotel, buiten- en binnenzwembad opende zijn deuren in 2014.

Kamers tussen €218 en €325
Meer info: Website Hotel Molitor

2/

Reethi Rah one and only resort maldiven

Reethi Rah One and Only Resort, Malediven 

Als we het over idyllische zwembaden en hotels hebben, kunnen de Malediven natuurlijk niet ontbreken. Vanuit deze infinity pool geniet je van de zonsondergang in de Indische Oceaan en daarvoor hoef je nog niet eens aan de rand te gaan hangen, want er is een ligbed voor twee voorzien in het midden van het zwembad.

Kamers tussen €352 en €3045
Meer info: Website Reethi Rah

3/

Katikies hotel santorini griekenland

Katikies Hotel, Santorini, Griekenland

Ook in Europa hebben we een plekje dat de Malediven kan evenaren: Santorini. Als je vaak tijd doorbrengt op Pinterest of Instagram, is de kans groot dat je deze foto al eens voorbij hebt zien komen. Dit zwembad in de rotsen is echter niet het volledige zwembad van het hotel. Dat bevindt zich buiten en heeft panoramisch zicht op zee, maar het loont natuurlijk de moeite om even in deze rots te kruipen voor een foto van dit pareltje.

Kamers van €224 tot €1062
Meer info: Website Katikies Hotel

4/

Jumeirah Dhevanafushi, Maldiven

Jumeirah Dhevanafushi Resort, Malediven

Dit hotel, gelegen op zijn eigen eiland, bestaat uit verschillende villa's met eigen zwembad. Die zwembaden zijn voorzien van kleine fonkelende lichtjes die niet moeten onderdoen voor de sterrenhemel. Romantisch!

Kamers tussen €948 en 2816
Meer info: Website Jumeirah Resort

5/

Sarojin Resort, Khao Lak, Phang Nga, Thailand

Sarojin Resort, Khao Lak, Phang Nga, Thailand

Ook in dit hotel zijn de suites voorzien van een eigen zwembad, in dezelfde stijl als het gemeenschappelijke. Er is dan ook geen enkele reden om dat uitzicht te veranderen: wat is er uitnodigender dan een zwembad met azuurblauwe tegels middenin een groene oase? En dan zeker met relaxruimtes als deze!

Kamers tussen €181 en €500
Meer info: Website Sarojin Resort

6/

marina bay singapore copy

Marina Bay Sands Hotel, Singapore

Dit beeld heb je zeker en vast ook al eens zien passeren op social media. Het 150 meter lange zwembad rust bovenop de 55ste verdieping van het gebouw (of beter gezegd: de drie gebouwen) en geeft een prachtig uitzicht over de skyline van Singapore.

Kamers tussen €304 en €589
Meer info: Website Marina Bay Sands Hotel

7/

Capello Pedegral Resort, Cabo San Lucas, Mexico

Pedegral Resort, Cabo San Lucas, Mexico

Dit hotel zorgt voor de perfecte oplossing als je houdt van het uitzicht op de zee, maar er liever niet inzit. Het zwembad ligt op het strand en laat je dus ten volle genieten van de zeelucht, zonder het zoute water te moeten verdragen.

Kamers tussen €581 en €1853
Meer info: Website Pedegral Resort

8/

Library Resort, Koh Samui, Thailand

The Library Resort, Koh Samui, Thailand

Dit hotel heeft begrepen hoe met kleuren te spelen. Het rode zwembad (door rode en gele mozaïeksteentjes) steekt mooi af tegen het witte strand waaraan het grenst en de turquoise zee die daarop uitkomt.

Kamers tussen €279 en €691
Meer info: Website The Library Resort

9/

amangiri by aman resorts, utah, vs copy

Amangiri (Aman Resorts), Utah, Verenigde Staten

Dit laatste zwembad zorgt voor afkoeling op een van de warmste plekken van de Verenigde Staten. Terwijl het hotel zelf architectonisch vervloeit met het landschap, kan de breuk tussen de ruwe rots en het gladde water niet groter zijn. Ontspannen in het open landschap van Utah's canyons.

Kamers tussen €1149 en €2093
Meer info: Website Amangiri Hotel

(Stagiaire Naomi Ante De Kind)