Tips van een pro: festivalmake-up

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Tips van een pro: festivalmake-up

makeuptomorrowland

Met een blote billengezicht de festivalweide op? Nooit! Maar wat moet je doen om er tijdens het onophoudelijke zomerse feestgedruis op je best uit te zien?
Elke Willemen,  Senior Make-Up Artist bij M.A.C, zegt voor eens en voor altijd hoe het moet. Of beter: hoe het mag.

Afgelopen weekend trok ik met glittereyeliner omrande regenboogogen (niet minder dan vijf kleurtjes per ooglid!), twee knalroze gespoten jaren ’90 dotjes (een kapsel dat anno 2015 misschien beter de dubbele side bun zou heten) richting Tomorrowland. Als er deze zomer immers één plek was  waar echt niemand daar vreemd van zou opkijken, was het wel in het Kingdom of Melodia. Mijn gezichtsdecoratie verdween echter in het niets naast de feestelijk beschilderde snoetjes van de ‘Mist Angels, ‘Pee Police’, ‘Picknick Girls’ en de  ‘Snow Queen’, de prachtige creaturen die het Land Van Het Onophoudelijk Gedreun van de nodige animo voorzagen. M.A.C Cosmetics deed hiervoor een beroep op de schilder- en airbrushkunsten van niet minder dan twintig make-upartiesten. Onder hen ook Elke Willemen, senior make-up artist bij M.A.C én experte op het gebied van het creëren van de perfecte, kwakkelzomerproof festivallook. Deel je kennis met ons, Elke!

De uitbundige looks van de ‘characters’ op Tomorrowland zijn misschien een beetje extreem voor de gemiddelde festivalganger. Hoe moeten wij, gewone stervelingen, deze zomer het festivalterrein op?
Met frisse en vrolijke kleurtjes, make-up moet fun zijn. De make-up moet bovendien niet perfect aangebracht worden, een trend die we trouwens ook bij de looks van volgend seizoen zien. Je make-up mag er best al wat gedragen uitzien. Als je ’s ochtends uit je tentje rolt en er hangt hier en daar nog een restje make-up rond de ogen, zit je look al grotendeels goed. Imperfect is dit seizoen perfect!

Makkelijk! En wat smeren we op ons gezicht? We willen overdag immers echt geen dikke laag opvallende foundation.
Als je het heel natuurlijk wil houden zou ik voor een ‘Face & Body’ Foundation kiezen. Die kan je heel transparant aanbrengen maar evengoed mooi opbouwen voor een goede dekking.  Het is zeker aan te raden een primer te gebruiken om de basis zo lang mogelijk te laten zitten. Mijn voorkeur gaat uit naar de Prep + Prime Face Protect, die bevat een SPF 50, dan hoef je je daar ook al geen zorgen over te maken.

Laten we poeders beter achterwege?
Het is zeker oké om je make-up ’s ochtends af te poederen maar daar zou ik het bij laten. Een huid mag immers een beetje glanzen. Te veel laagjes poeder zorgen na een paar uur voor een grijs en vaal gelaat. Gebruik liever ‘Blotch-up papers’ voor een touch-up gedurende de dag.

Strobing lijkt dé make-uptrend van de zomer. Hoe pakken we het aan?
De Cream Colour Base pots zijn perfect om te stroben. Breng het product aan op de jukbeenderen, de neusbrug, het cupidoboogje, een beetje op de kin en een klein beetje op het voorhoofd. Ook de Strobe Cream is hiervoor geschikt, die staat wegens zijn rozige glans vooral mooi bij bleke huidjes. Wie een donkere teint heeft, grijpt beter naar een goudkleurige tint.

LEES HIER ALLES OVER STROBING

Vingers of penselen?
Wat mij betreft is het absoluut geen must om je make-upborstels mee te brengen naar een festival. Met je vingers en een wattenstaafje kan je al heel veel. Ook de kleine borsteltjes uit Holiday Collection zijn handig voor op reis of tijdens een festival.

Wat zijn volgens jou de onmisbare producten om een kwakkelzomer te overleven?

MASCARA: Of je nu zweet of in de regen danst: een waterproof mascara is onmisbaar tijdens een kwakkelzomer. Mijn favoriet: de Haute & Naughty Waterproof Lash

Haute and Naughty Waterproof Lash, € 23,50
Haute and Naughty Waterproof Lash, € 23,50

OOGPOTLOOD: een waterproof Powerpoint Eye Pencil.
TIP: omdat dit potlood waterproof is,  wordt die niet zo makkelijk op de natte waterlijn aangebracht. Je brengt het potlood beter aan tussen de onderste wimperhaartjes en dan goed smudgen.

Powerpoint Eye Pencil, € 16,00
Powerpoint Eye Pencil, € 16,00

LIPPEN: Matte lipsticks maar die zijn vrij droog, daarom ga je tijdens een festival beter voor een Amplified lipstick. Die bevat heel wat verzorgende bestanddelen, is goed gepigmenteerd en laat een stained effect op de lippen achter. Blijft de hele dag zitten.

Amplified Lipstick, € 19,00
Amplified Lipstick, € 19,00

HUID:
Een festival is belastend voor je huid: weinig slaap, veel gefeest, alcohol,…Neem daarom zeker een dagcrème mee die aan de noden van je huid voldoet.
•    beschermen: Prep + Prime Face Protect Lotion SPF 50
•    Vette huid: Oil Control Lotion
•    Droge huid: Studio Moister Cream

 

Face & Body Foundation voor een natuurlijk resultaat. Ook de Pro Longwear Concealer kan als foundation gebruikt worden. Met weinig product krijg je een mooi resultaat.

TIP: ontdek ons Sized To Go-gamma met kleine, handig meeneembare mascara, lipgloss, losse pigmenten en verzorginsproducten.

Sized To Go Flase Lashes Extreme Black, € 10,00
Sized To Go Flase Lashes Extreme Black, € 10,00