Beste beauty buys in het buitenland

Geüpdatet op 17 januari 2019 door Laure Vandendaele
Beste beauty buys in het buitenland

beautybuysbuitenland

Nadat je het laatste restje cultuur met grote 'C' hebt opgesnoven, mag er op vakantie ook geshopt worden. Dit zijn onze favoriete buitenlandse beauty buys.

De wereld wordt steeds kleiner en de tijden waarin het een hele beproeving was om een bepaald exotisch product op de kop te tikken, liggen intussen ver achter ons. Via het web kunnen we eindeloos veel merken en producten die we tien jaar geleden nooit zonder verre vliegreis of oversteek met de boot te pakken zouden krijgen, mits een paar simpele muisklikken in digitale mandjes stapelen.  En hoewel meer en meer merken de weg naar ons land vinden, (dit jaar verwelkomden we onder meer Caudalie, Urban Decay en na de zomer ook Kiko Cosmetics) moeten we voor sommige nieuwe ontdekkingen nog steeds de landsgrenzen over. Ter plekke shoppen en leuke nieuwigheden ontdekken is vaak veel leuker dan online shoppen. En het bespaart je heel wat verzendingskosten.

1/

FRANKRIJK
Doe je 'La Douce France' aan deze zomer? Sla dan zeker de lokale 'pharmacie' niet over. Hier koop je de ook bij ons bekende en verkrijgbare producten van huidverzorgingsmerken zoals Nuxe, Bioderma, Vichy, La Roche-Posay, Avène, Carita, Bioderma...maar aan een zachter prijsje. Hamsteren!

homéoplasmine

beauty buy: Homéoplasmine
Geen beautyredactrice die dit product niet in haar handtas zitten heeft. De crème werd aanvankelijk ontwikkeld om pijnlijke tepels van borstvoeding gevende moeders te kalmeren maar al snel bleek dat het smeersel ook buiten de borststreek heilzame effecten heeft. Zo voedt en verzorgt de crème ook gesprongen lippen, schaafwonden en droge neuzen. Nog een voordeel: Homéoplasmine laat een mat laagje op de lippen achter waardoor het perfect dienst doet als een primer voor je lippenstift of gloss.

LEES OOK: Beautyfavoriet kost slechts 2 euro

2/

VERENIGD KONINKRIJK
Bijna alles is tegenwoordig online te koop maar geef nu zelf toe, wat is er leuker dan tijdens een tripje Londen de lokale Boots in te duiken om je bestaande beautycollectie uit te breiden met merken en producten die je niet in onze drogisterijen vindt? (TRESemmé, N°7, Trevor Sorbie, Seventeen, Burt's Bees, Smashbox, Soap & Glory, This Works,...)

beauty buy: make-upborstels van Real Techniques
De make-upborstels die beautyvloggers en make-upartiesten Samantha en Nicola Chapman voor Real Techniques ontwierpen, blinken uit dankzij een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Zowel professionals als leken zweren bij deze handige, no nonsense borstels die je in bijna elke make-up tutorial ziet opduiken. De Core Collection en Starter Set zijn zeker de investering waard en wat ons betreft neem je maar beter ook de roze stipling brush mee. Vind je een Beauty Blender nogal prijzig voor wat het is? Real Techniques heeft een budgetvriendelijke variant in het gamma zitten.

LEES OOK: 6 beautyvlogsters die je moet volgen

Starter Set van Real Techniques
Starter Set van Real Techniques

3/

ITALIE
Kiko Cosmetics opent eind deze zomer een winkel in Brussel maar wie voor die tijd een zonnige vakantie in Italië op de agenda heeft staan, kan het zwarte mandje nog snel in het buitenland volladen met budgetvriendelijke goodies. En het zijn nog eens 'saldi' op de koop toe.

beauty buy: oogschaduw, nagellak, de eyeliners en het Cream Cushion System

Deco Delight Lipstick
Deco Delight Lipstick

4/

ZWEDEN
Geniet van een vakantie in Zweden vooral van de natuur, de coole steden en de mooie mensen. (een huizenhoog cliché maar waar). Wie de gezonde glow en smetteloze huid van een Zweedse blonde schoonheid wil evenaren, kan voor hulpmiddelen terecht bij de boetieks van Make Up Store en Face Stockholm. Beide merken zijn ook online verkrijgbaar maar de perfecte kleur en textuur vinden, lukt gewoon beter in de echt wereld.

facestockholm
Face Stockholm

5/

GRIEKENLAND
De huidverzorgings- en make-upproducten van Korres zijn ook bij ons verkrijgbaar maar het aanbod is in de winkels in het land van herkomst veel uitgebreider.

beauty buy: Wild rose 24-hour & bightening cream SPF6

korres

6/

MAROKKO
Niets zo heerlijk om te verdwalen in de souks van Marrakech en je ogen de kost tegen in de honderden smalle straatjes.

khol

beauty buy: zet je ogen stevig aan met losse kohl voor een intense blik. Je vindt deze houten potjes met staafje overal in de souks. Eens gevonden, kan het afdingen beginnen.

7/

VERENIGDE STATEN
Werkelijk elk excuus is goed om naar New York te gaan. Té heet in de zomer? Wissel koele musea dan af met van airco voorziene winkels. Een New Yorkse Sephora blijft een streepje voor hebben op die van Europa, al was het maar omdat het nu eenmaal cooler is om in NYC dan in Rijsel te shoppen. Het aanbod van Amerikaanse beautymerken neemt ook in ons land toe (zo opent in september een eerste Urban Decay shop-in-shop in de Ici Paris XL in de Brusselse Nieuwstraat) maar om sommige must-haves te zien, te voelen of te ontdekken, moet je de oversteek naar de Big Apple nog wagen.

Glisten Up! Highlighter Chubby van Flower
Glisten Up! Highlighter Chubby van Flower

beauty buy: het is het leukste om de 'Orgasm' blush van Nars in NYC te shoppen en ook om de collecties van Stila te ontdekken vertoef je maar beter in The Big Aplle. Fans van Drew Barrymore kunnen haar make-uplijn 'Flower' enkel bij warenhuisketen Walmart scoren. Ook de 'Private Collection', een reeks zeldzame parfums van Estée Lauder, shop je enkel in de Verenigde Staten.

8/

ZUID-KOREA
Gek, vernieuwend en voorzien van een hoog kitch gehalte, het is niet verrassend waarom zo goed als elke beautylover in de ban van Koreaanse make-up en huidverzorgingsproducten is. Trek je zelf die kant uit of ken je iemand die daar binnenkort een pitstop maakt? Vergeet dan vooral geen wishlist mee te geven.

Set sheet masks van Tony Moly
Set sheet masks van Tony Moly

beauty buy: sheetmasks, crèmes met slakkenslijm, indrukwekkende valse wimpers, cushion founfation, cushion blushes, kortom alles cushion, producten van La Neige, Tony Moly en Etude House. Wie de kans heeft om een winkel van die laatste, gigantische kitcherige, roze meisjespaleizen te bezoeken, moet zeker niet aarzelen. Mocht een citytrip met bijhorende beauty shopping spree niet zo belachelijk duur zijn, zaten we al lang op het vliegtuig!

Cushion Foundation, Etude House
Cushion Foundation, Etude House

9/

JAPAN

Facial Treatment Essence van SK-II
Facial Treatment Essence van SK-II

beauty buy: de Facial Treatment Essence van SK-II (spreek uit van S-K Two) en make-up van DHC (hun absolute bestseller, de cleansing oil, is sinds enkele maanden verkrijgbaar in de webshop van ICI Paris XL)

Moisture Care Face Powder  van DHC
Moisture Care Face Powder van DHC

10/

AUSTRALIE
Ook down under valt er op beautygebied heel wat te beleven. Geen betere plek dan het zonovergoten Australië (waar het nu wel winter is) om de organische huidverzorgingslijn van lingerie showend exportproduct Miranda Kerr in levenden lijve te ontdekken. Maak kannis met Kora Organics.

beauty buy: Exfoliating Cream van Kora

Exfoliating Cream van Kora
Exfoliating Cream van Kora