10 tips om af te koelen op kantoor

Geüpdatet op 17 januari 2019 door ELLE België
10 tips om af te koelen op kantoor

FOTO31
Ook al is het very hot, toch is het belangrijk om het hoofd koel te houden, zeker op het werk: hier volgen onze 10 tips.

1/

1. Ventilator, je nieuwe beste vriendverstuivers

De beste manier om toch iets van een briesje in je kleine kantoorhoekje te krijgen is met de hulp van een ventilator. Nood aan nog meer afkoeling op de werkplek?  Verstuif wat water op je gezicht en laat de ventilator het werk doen. De wind zal het water laten verdampen, wat voor een welkome verfrissing zal zorgen. Hiervoor kan je een beroep doen op verstuivers van onder meer  Bioderma, Evian en Avène. Extra tip: hang een vochtige handdoek over de ventilator.  Opgelet: controleer je haar vooraleer je naar een meeting vertrekt, het kan wel eens alle kanten op staan.

Bioderma, €3 (50 ml) en €11 (100 ml)
Evian Spray, €6,90 (150 ml)
Thermaal ater van Avène Spray, €8,75 (150 ml)

2/

2. Water op je polsen

water 3

Je voeten, polsen en hals vormen de 'pulse points' van je lichaam, plaatsen waar de slagader dicht onder de huid ligt en je je hartslag makkelijk kan voelen. Deze plekken geven ook veel warmte af en door ze te verfrissen, zal je lichaam vanzelf afkoelen. Hou dus af en toe eens je polsen onder koud water (of voor de turnsters onder ons: je voeten).

3/

3. Draag luchtige kledij

linnen 2
Zara,€ 49,50

Tijdens deze temperaturen raden we aan om laagjes te dragen, die je dan kan uittrekken als het te heet wordt. Best draag je ook losse kledij uit aangename en luchtige stofjes, zoals katoen en linnen. Een andere stof die ideaal is voor de zomer is: merino wol. Deze wol wordt vooral gedragen in Noord-Afrika, waar de temperatuur als snel tot boven de 40° kan oplopen, en is door zijn enorm fijne textuur perfect geschikt om zweet maar ook koele briesjes door te laten. Een andere tip is het dragen van lange kledij, denk lange hippie rokken of zwierige jurken. Deze zorgen ervoor dat de huid beter beschermd blijft tegen de brandende zon en de huid niet oververhit geraakt. En onthou: witte kleren stoten de zon af, terwijl zwart eerder de warmte opneemt.

4/

4. Eet jezelf koel

aardbeisla

Het is niet aangeraden om tijdens je lunchpauze zware maaltijden te eten, ga liever voor frisse slaatjes, pastasalades of sappige fruitslaatjes. Veel slaatjes dus met radijsjes (weinig calorieën, maar zeer gezond), stukjes verfrissende komkommer, of met zomerfruit zoals: aardbeien, frambozen, zwarte bessen,... Extra tip: voor de durvers onder ons, het eten van spicy food (zoals een curry of chili con carne) lijkt ook te helpen tijdens warme dagen.

Klik hier voor een lijst zomerse groenten en fruit! 

5/

5. Water, water, water
evian fles

De beste tip blijft natuurlijk veel water drinken en gehydrateerd blijven! Voor wie niet zo'n fan is van water, zijn komkommer en watermeloen de ideale snacks om zo toch voldoende vocht binnen te krijgen, ook een smoothie of fruitsap kan een leuke afwisseling zijn. Thee en andere warme dranken blijken toch geen goed idee tijdens de zomer, ze zorgen namelijk voor dehydratie (net zoals alcohol). Theefanaten drinken dus liever een koude variant met een vleugje munt.

6/

6. Ice break

ijsjes

Een ijsje (of twee) kan nooit kwaad en zeker niet wanneer het hot hot hot is! Denk ook aan ijslollies, waterijsjes of frozen yogurt. Aardbei, meloen, citroen, vanille,...

Ontdek hier onze recepten voor home-made ijsjes!

7/

7.  Adem in en uit

yoga 2

Door een simpele yoga techniek toe te passen, kan je ook koel blijven. Hoe werkt het: rol je tong op en adem in en weer uit door je neus, herhaal dit gedurende vijf minuten. Het kan er wat bizar uit zien maar hé, je weet maar nooit.

8/

8. Haar in de lucht

losse knot 2

Als je het echt niet meer aankan, zoek het dan hogerop! Maak je nek vrij en draag je haar in een knot of steek het op, voor meer inspiratie kijk hier.

9/

9. Schakel elektronische apparaten uit

electric

Natuurlijk kan je op kantoor niet alle apparaten uitzetten, maar probeer toch om het aantal te beperken (die krultang heb je nu even echt niet nodig). Je laptop, printer, tablet,...geven allemaal warmte af, plug ze dus uit en je kantoor zal veel koeler aanvoelen.

10/

10. Ijsblokjes

ijsblok 2

Wanneer de nood het hoogst is, kunnen ijsblokjes je redding vormen. Koop een zakje of zorg dat er altijd een paar in de het vriesvak zitten. Draai de blokjes in een handdoek en leg ze onderaan je rug, hemels!. Let wel op dat ze niet smelten! Ook een kom vol ijsblokjes voor een ventilator zorgt voor een extra frisse wind en afkoeling.

(stagaire Gloria Deruyck)