Dit zijn de mooiste openluchtzwembaden en zwemvijvers van België

Gepubliceerd op 30 Mei 2018 door ELLE België
zwemvijver, openlucht, zwembad, zwemmen, zomer

Nood aan verfrissing, maar geen tijd of zin om naar de Kust te trekken? 11 verrassend leuke plekjes in België voor een frisse duik: 

1/

Vijverhof - Wevelgem

zwemvijver, zwembad, openlucht, belgie

Zin om te waterskiën, te pootjebaden of een flesje rosé te drinken met uitzicht op het water? Dan kom je aan het Vijverhof vast aan je trekken. Je kan er ook een hapje eten in het gelijknamige restaurant of in de pas vernieuwde cocktailbar Barke genieten van een lekkere selectie cocktails en tapas.

Adres:
Marremstraat 3
8560 Wevelgem

2/

David Lloyd - Antwerpen 

Cjh4dM0WYAAd2xz

Eerder dit jaar opende de prestigieuze fitnessgroep David Lloyd een vestiging in Antwerpen. Goed voor een ultradeluxe sport- en onspanningscomplex met meerdere tennisbanen, sportzalen, een prachtige spa, een binnen- én een buitenzwembad. Het goede nieuws? Deze zomer kan je gratis een driedaagse dagpas scoren. Klinkt te mooi om waar te zijn, is het niet: reserveren doe je via deze link!

Adres:
Kattenbroek 3
2650 Antwerpen

3/

David Lloyd - Brussel

02059 Uccle DLL 1

De originele David Lloyd staat in het Brusselse Ter Kamerenbos, in en rond een romantisch kasteeltje. Het idyllische zwembad is al langer een vaste waarde in Brussel, met dank aan het mooie zicht op de prachtige parktuin. Geen betere manier om even aan de stadsdrukte te ontsnappen, je voelt je even in de diepe Ardennen! Geen zin om een peperduur abonnement te betalen? Laat je verleiden tot een dagpas: nogal prijzig, maar je krijgt er wel een heerlijke dag voor terug!

Adres:
Lorrainedreef 41,
1180 Brussel

4/

Thermae - Grimbergen 

TGZwemvijver7

De allermooiste zwemvijver van het land staat in de Thermae spa in Grimbergen. In volle natuur werd een uitgebreide zwemplas aangelegd, omringd door comfortabele ligstoelen en lukraak gedropte saunahutjes. Het is een spa, dus maak meteen van de gelegenheid gebruik om je ook op een heerlijke massage en detox lunch te trakteren. Pittig detail: het zwemgedeelte is enkel voor nudisten... maar de prachtige flora rond de vijver beschermt je tegen ondiscrete blikken!

Adres:
Wolvertemsesteenweg 74
1850 Grimbergen

5/

Zwemvijver Boekenberg - Deurne

Schermafbeelding 2016-08-23 om 14.50.54

Deze zwemvijver in het Boekenbergpark in Deurne is de grootste ecologische zwemvijver van Europa. Het is volledig vrij van chemicaliën, en bovendien gratis! In de zomer kan je van maandag tot en met zaterdag gaan zwemmen van 12u tot 19u, en op zondag van 11u tot 19u.

Adres:
Van Baurscheitlaan 88
2100 Deurne-Antwerpen.

6/

Ipanema - Hasselt

Schermafbeelding 2016-08-23 om 16.03.50

Behalve een openluchtzwembad biedt Ipanema leuke beats en een lekkere Italiaanse keuken. Zin in een summer party? Check hun evenementen op Facebook of de website.

Ipanema is elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 14u.

Adres:
Trichterheideweg
3500 Hasselt.

7/

Capriani Lakeside - Mechelen

Schermafbeelding 2016-08-23 om 14.53.48

Wil je meer dan zwemmen alleen? In Mechelen kan je aan de Mechelse Waterski Klub (MWK) je kans wagen op waterskilatten. Na die sportieve uitdaging kan je terecht in het Capriani Lakeside restaurant voor een heerlijke cocktail of sunset dinner. In de late uurtjes vinden er regelmatig zwoele feestjes plaats, houd dus goed hun agenda in de gaten!

Adres:
Blarenberglaan 8
2800 Walem-­Mechelen.

8/
O'Douce - Eke

Schermafbeelding 2016-08-23 om 14.59.44

Zelfde verhaal bij O'Douce, een waterskiclub dichtbij Gent. Leef je uit op het water en sluit af in het restaurant met lekkere fajita's!

O'Douce is open van woensdag tot zondag van 9u tot zonsondergang. Maandag en dinsdag enkel leden.

Adres:
Vijverstraat 1
9810 Eke

9/

Damse Vaart - Brugge

Schermafbeelding 2016-08-23 om 15.09.18

Ook in de Damse Vaart kan je terecht voor een verfrissende duik. De Damse Vaart Oost meer bepaald is volledig uitgerust voor een sportief zwempartijtje: je kan er maar liefst 3 kilometer aan een stuk zwemmen, een aanrader voor wie zich op een triathlon wil voorbereiden!

Adres:
Damse Vaart
8430 Damme

10/
Lakeside Paradise - Knokke-Heist

lakeside

Het kleine zusje van de bekende strand- en surfclub Surfer's Paradise bevindt zich in het Knokse achterland. Niet enkel zwempret in en rond dit meer: aan een goed uitgeruste katrolbaan leer je de beginselen van waterski, gevorderden kunnen er eveneens hun kans wagen op één van de indrukwekkende jumps. Een must voor sportieve zieltjes!

Adres:
Duinenwater 41
8300 Knokke-Heist.

11/

Provinciedomein Huizingen - Beersel

Schermafbeelding 2016-08-23 om 14.54.32

Op het provinciedomein Huizingen is er veel te doen (er is onder andere ook een dierenpark), maar om af te koelen kan je op de idyllische vijver rondom het kasteel roeien met roeibootjes en waterfietsen, of zwemmen in het verwarmde en door bomen omzoomde openluchtzwembad.

De attracties op het domein zijn in de zomer open op maandag tot en met vrijdag van 12u tot 18u, en op zaterdag en zondag van 12u tot 19u.

Adres:
Torleylaan 100
1654 Beersel.