2 verrassende Eurostar bestemmingen

Gepubliceerd op 16 juni 2015 door Isabelle
2 verrassende Eurostar bestemmingen

Eurostar bestemmingen

Zoom op de vergeten bestemmingen tussen Brussel en Londen. Hoezeer we de charmes van de Britse hoofdstad ook appreciëren, tijd om deze al even bekoorlijke plekken te verkennen:

1/

Uitwaaien in Calais

Calais

Calais is zoveel meer dan de laatste stop vòòr de Eurostar onder het Kanaal duikt. Pak je rubberlaarzen in en verken de woeste Opaalkust rond het Noord-Franse stadje. Haar beruchte krijtrotsen, tot 134 meter hoog, zorgen sinds duizenden jaren voor een natuurlijk verweermechanisme tegen invallen van buitenaf. Een plek die rijk is aan geschiedenis -je kan er een keten bunkers uit de Tweede Wereldoorlog bezoeken en de ondergrond ligt letterlijk bezaaid met archeologische vondsten uit de Gallische tijd. Ook de ongerepte natuur is de moeite waard met haar hoge duinen, stijle kliffen en lange zandstranden: het recept voor een deugddoend weekend!

Tip: boek een weekendje voor twee, geniet overdag van de frisse lucht en ‚s avonds van elkaar in een oud vissershutje -vanaf €50 per nacht via Airbnb!

Op minder dan een half uurtje rijden ligt het Middeleeuwse Boulogne-sur-Mer: duik de kleine straatjes in en geniet van een romantisch dinertje in één van de vele eethuisjes die het stadje rijk is.

Boek nu je ticket via Eurostar.

2/

Vintage fun in Ashford

Ashford

De Eurostar brengt je op amper twee uur van Brussel naar het idyllische Ashford, dat het beste van de natuur met hippe boho vondsten combineert. De stad ligt middenin het groene Kent, beter bekend als „the garden of England”, en is de ideale uitvalsbasis voor een weekendje fietsen, wandelen of paardrijden. Geen sportieve ziel? Geen paniek: ook smulpapen en shoppers komen hier aan hun trekken. Het historische stadje barst van de antiekwinkels waar je originele rariteiten op de kop kan tikken. Daarnaast kan je ook de vele prachtige landhuizen, voormalige buitenverblijven van de Britse adel, in de buurt bezoeken én uitgebreid wijn proeven in één van de vele wijngaarden.

Tip: slapen doe je dicht bij de natuur én de tradities van Kent, in een boerderijtje dus. Klik hier voor een lijst luxueuze adresjes!

Boek je tickets nu via Eurostar.