SOS grijs: eerste hulp bij grijze haren

Geüpdatet op 11 juni 2019 door Laure Vandendaele
SOS grijs: eerste hulp bij grijze haren

grannyhair

Ben je team ‘grey hair, don’t care’ of ging het ontdekken van die eerste grijze haar gepaard met een paniek aanvalletje genre ‘mijn jeugd is voorbij!’? Ga je ze best te lijf met een pincet of trek je asap richting kapper? SOS grijs haar: kapster Freya van kapsalon BOBBY BLVCK brengt raad.

Ik spot een eerste grijze haar. Wat doe ik: uittrekken of net niet?
Niet uittrekken! Ook al is de verleiding om dat net wel te doen vaak groot. Grijze haren zijn droger en stugger van structuur. Daardoor staan ze rechtop wanneer ze terug groeien en vallen ze enkel nog meer op.

Niet uittrekken dus, begrepen. Dan maar meteen volledig kleuren?
Het is helemaal niet nodig om je haar volledig te kleuren als je slechts enkele eerste grijze haren hebt. Eens je begint met kleuren is het immers niet zo eenvoudig om weer te stoppen. Kies daarom voor natuurlijke highlights, vaak verstoppen ze al genoeg. Vrouwen met een donkere haarkleur kunnen een beroep doen op enkele andere hulpmiddeltjes zoals een bruine of een zwarte mascara. Er bestaan trouwens ook cover-sticks die speciaal ontwikkeld werden om eerste grijze haren te verdoezelen. Die vind je bij de kappersgroothandel of kan je bestellen via het internet.

Volgende stap: ik word flink grijs. Wat nu?
Eerst en vooral moet je zelf beslissen of je die natuurlijke look al dan niet ziet zitten. Kies je ervoor je grijze haar te kleuren, kan dat enkel door heel veel highlights aan te brengen of door je haar volledig te kleuren. Enkel een kleurshampoo volstaat in dit stadium niet meer.

Hoe zit het met grijzende mannen. Kleuren of niet?
Het is toch beter om niet te kleuren. Zelfs de meest natuurlijk ogende kleur gaat altijd een warme ondertoon krijgen na blootstelling aan licht, zon, wind en enkele wasbeurten. Resultaat: de haarkleur gaat er onnatuurlijk uitzien. Denk maar aan George Clooney versus Eddy Wally.

1/

Heel wat jonge meisjes kiezen tegenwoordig voor ‘granny hair’. Een rare trend?
Vooral het kapsel is doorslaggevend of je met deze look staat of niet. Niet iedereen is gemaakt voor deze look en het is zeker niet iets om thuis te proberen!

Vanaf welke leeftijd is het helemaal oké om met een grijze coupe door het leven te gaan?
Leeftijd speelt in dit geval echt geen rol. Alles hangt af van je persoonlijke stijl, hoe je je voelt,
haarstructuur, de tint grijs die je haar heeft, de kleur van je huid, welke make –up je gebruikt. Het is wel waar dat grijs haar in veel gevallen veroudert maar dat is ook niet altijd het geval.

Waar moeten vrouwen die hun grijze haren hebben laten kleuren extra op letten?
Laat zeker je haren altijd door een kapper kleuren en gebruik nooit een doe-het-zelf-product uit de supermarkt. Dit geldt trouwens ook voor shampoo en conditioner. Die bevatten siliconen en herstellen het haar niet.
Mijn tip voor grijs haar: het Age Defying gamma van Label.M, voor gekleurd haar raad ik het Colour Stay gamma van Label.M aan.

Freya Gendera is kapster bij BOBBY BLVCK. Klik hier voor hun Facebook-pagina en Instagram-account.