HAARTREND: Kiss Curls

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
HAARTREND: Kiss Curls

kisscurlstrend

Gezien op de catwalk, op de rode loper en op de voorhoofden van ’s werelds grootste sterren: kiss curls ofte kunstig in vorm gebrachte haarlijnen. Een haarstijl die aan populariteit wint maar niet door iedereen geapprecieerd wordt.

De vakkundig op het voorhoofd gekleefde krulletjes van zangeres FKA Twigs groeiden intussen uit tot haar handselsmerk. Ook Rita Ora, Katy Perry, Christina Millian en Lily Allen experimenteerden de afgelopen maanden met de zogeheten kiss curls.

Harige haarlijn
Heb je jezelf eigenlijk al ooit afgevraagd of je al dan niet de eigenaar van een harige haarlijn bent? De kans is eerder klein. Neem daarom een kijkje in de dichtstbijzijnde spiegel. Bevestigt  je spiegelbeeld dat de grens tussen je voorhoofd en je eigenlijke haar versierd is met kortere, zachte, alle kanten opstaande babyhaartjes, dan wordt het maken van kuskrulletjes voor jou een koud kunstje. Check.

Harig voorhoofd
Kim Kardashian, ooit eigenaar van een harige haarlijn (Google foto’s uit 2007 en 2008!), was minder tuk op haar oncontroleerbare baby hairs. Haar afkeer voor lichaamshaar is zelfs zodanig groot dat Mevrouw West elke ongewenst haarfollikel de afgelopen jaren met een laser aan stukken liet schieten. Zo ook de ontsierende haartjes op haar voorhoofd. ‘Ik had het harigste voorhoofd dat je je kan inbeelden. Ik kreeg er zelfs puistjes van. Toen ik een tiener was, moest ik mijn voorhoofd waxen omdat het zodanig harig was. Ook mijn haarlijn was niet wat het moest zijn. Nadat ik een shoot had gedaan, gingen de fotografen achteraf met Photoshop aan de slag om de haartjes weg te werken. Daarom heb ik besloten alle babyhaartjes weg te laten laseren.’

Hola Chola

Givenchy AW15
Victoriaanse Chola, Givenchy AW15

Een laser die heel wat mensen ook op de voorhoofden van de catwalkmodellen uit het winterdefilé van Givenchy wilden richten. Ontwerper Riccardo Tisci stuurde zijn modellen immers als ‘Victoriaanse Chola’s’, compleet met hoog dichtgeknoopte jurken, neusringetjes, overdadige gezichtsbling en kuskrulletjes de catwalk op. Een uitgesproken look die na afloop heel wat emoties losmaakte, niet in het minst bij de ‘echte chola’s’ zelf. Deze hardcore Latina’s  onderscheiden zich met hun donkere getekende wenkbrauwen, met bruin lippenpotlood omrande lippen, neusringetjes, tatoeages en, daar wringt het schoentje, met gel op het voorhoofd geboetseerde kuskrulletjes. Niet in het minst omdat de op de subcultuur geïnspireerde look tijdens het defilé bijna uitsluitend door blanke modellen geshowd werd. Conclusie: wanneer blanke meisjes kuskrulletjes dragen, wordt de stijl door de modewereld plots als ‘chic’ en ‘high fashion’ gezien terwijl het kapsel bij Latina’s vooral met een ruw leven in de achterbuurten wordt geassocieerd. Kritiek die Riccardo Tisci volledig naast zich neerlegt. De Italiaanse modeontwerper heeft tijdens zijn carrière altijd met verschillende Latino archetypes gespeeld en geëxperimenteerd. De hedendaagse Californische chola meid past wat Tisci betreft helemaal binnen dit gegeven.

chola_makeup_look

Jennifer Lopez als chola in 'Get Right' uit 2005
Jennifer Lopez als chola in 'Get Right' uit 2005

Ook de modellen van DKNY kregen een krullerige plakpony aangemeten tijdens het zomerdefilé