Het is zover: Hello Kitty heeft haar eigen vliegtuig

Gepubliceerd op 24 september 2013 door Isabelle
Het is zover: Hello Kitty heeft haar eigen vliegtuig

6

Japanse kitsch gesignaleerd in het internationale luchtruim: Hello Kitty en haar vriendjes zijn goed op weg om de wereld te veroveren en krijgen daarvoor de hulp van een volledig gepimpte vliegmachine.

Move over Choupette, de enige echte glamourpoes is en blijft Hello Kitty: privéjet anyone?? U leest het goed: het cartoonfiguurtje heeft sinds kort niet één, maar zes Boeings tot haar beschikking staan. De Taiwanese vliegmaatschappij Eva Air besloot een deel van haar internationale vluchten een Sanrio make-over te geven –Sanrio is het Japanse bedrijf dat het hele Hello Kitty wereldje in handen heeft-  en dat neemt fenomenale proporties aan.

Zes vliegtuigen werden in een hysterisch schattig jasje gestoken, maar daar houdt het project niet op. Passagiers worden in de gevaartes getrakteerd op een waar Sanriofest/brainwash van formaat. Van vliegticket tot bagage stickers, zonder de kussentjes, servetten, zeep, glazen, WC-papier en zelfs de maaltijden aan boord te vergeten: alles komt met de beeltenis van het beroemde katje –of iemand van haar achterban. Vergeet immers niet dat  een ster altijd mét entourage reist en Badtz-Maru, My Melody, Chocolat Cinnamoroll en Little Twin Stars –om er maar een paar te noemen- niet kunnen achterblijven.

Oké, we zijn volwassen, rationeel, nuchter, staan met beide voeten op de grond maar… wij willen nu meteen opstijgen met Hello Kitty, een caloriebom met haar kop op bestellen, kilometers boven de grond een Japanse sugar rush meemaken, heen en weer in het vliegtuig koprollen maken en vijftig verschillende tekenfilms verslinden: AAAAA! Nogmaals echter: we blijven met beide voeten op de grond staan…

1234Het is weer eens wat anders dan het gemiddelde vluchtschema...

5Klik hier voor meer info, op eigen risico!