Paasweekend: vijf getaways onder de 100 euro

Gepubliceerd op 19 maart 2015 door ELLE België
Paasweekend: vijf getaways onder de 100 euro

VakantiePasen

Pasen: we zijn te oud om paaseitjes te rapen, en meestal nét te jong om ons te mengen in de eeuwige familiediscussies. Vergeet de klokken van Rome, die van Firenze klinken veel beter, toch? Dat en nog meer leuke én goedkope citytrips vind je hieronder:

1/

1.Lille

Rijsel

Niet het Belgische boerendorpje dat verscholen ligt in de stille Kempen, maar het romantische Lille in het noorden van Frankrijk. Shoppen, genieten van de Franse cuisine of gewoon gezellig flaneren door de Rijselse straten. De opties zijn eindeloos.
Pluspunt: je bent slechts een halfuurtje onderweg met de TGV.

Versier een nachtje in het viersterrenhotel Couvent Des Minimes voor slechts 90 euro per persoon.

2/

2. Berlijn

Berlijn

Berlijn is altijd een goed idee! De Duitse hoofdstad heeft zich sinds de val ontpopt tot een bruisende metropool voor food en fashion lovers. Je bent een uur en twintig minuten met de vlieger verwijderd van de hippe stad.

Boek nu een luxe tweepersoonkamer in het Catalonia Berlin Mitte voor 143,20 inclusief ontbijt.

3/

3. Texel

TexelVoor een gezellig eiland in de buurt moet je in Texel zijn. Het grootste waddeneiland van Nederland brengt je helemaal tot rust met zijn fauna en flora. De schattige schapen die zich op op elke heuvel bevinden, fietswegen, kleurrijke bloemenvelden, en oneindig lange wandelpaden in een rustgevend decor zijn ideaal om aan die paasgekte te ontkomen. Aaaaaa zen! Texel is bovendien maar vier uurtjes rijden met de auto.

Kom helemaal tot (Zee)rust voor 150 euro per nacht.

4/

4. Valencia

Valencia

Vergeet Barcelona, Valencia is waar je moet zijn in Spanje! In twee uur en twintig minuten in de vlieger vertoef je al in de gezellige Spaanse sferen. Een dagje stad of liever een namiddagje strand? Valencia heeft het alletwee. Si si si!

Slaap in het Vincci Palace voor 142 euro inclusief ontbijt.

5/

 5. Firenze 

Florence

Firenze is dé bestemming bij uitstek voor tortelduifjes. De pittoreske steegjes, de wijngaarden om elke hoek en het mooie weer brengen je in geen tijd naar hogere sferen. Slechts twee uurtjes op de vlieger en je bent in het idyllische Toscanië.

Boek nu een Superior Double Room in Starhotels Tuscany inclusief ontbijt voor 139,40 euro.

(Stagiaire Maxime Aerts)