Boutique Week in hartje Brussel

Gepubliceerd op 18 maart 2015 door Marjolijn Vanslembrouck
Boutique Week in hartje Brussel

LEON-LEPAGE-Visual-600x520

Late night 'sip & shop', kortingen, geschenkjes en de uitreiking van een Street Style Award. De Brusselse Léon Lepagestraat is vanaf nu donderdag the place to be.

"In onze straat hangt een erg gemoedelijke sfeer", vertelt Maureen De Clercq, initiatiefnemer van de allereerste Boutique Week. "Grote ketens vind je hier niet, enkel kleinschalige, lokale ondernemers met eigen zaken: mode- en juwelenlabels, cafés, kapsalons, .... Dat is vrij uniek." Eind oktober opende de Antwerpse ontwerpster zelf een allereerste boetiek in de Léon Lepagestraat, ze voelde zich er meteen thuis.

Met de Boutique Week willen de handelaars een positief signaal geven, want, zo vindt De Clercq, Brussel haalde de laatste tijd te vaak op een negatieve manier de media. Bovendien hopen ze Brussel als modestad extra in de verf te zetten en boetiekeigenaars wakker te schudden om actie te ondernemen en zelf events te organiseren. De Léon Lepagestraat is de laatste jaren uitgegroeid tot de missing link tussen de Dansaertstraat en de Vlaamsesteenweg en wil dat de komende dagen middels een heus straatfeest vieren. Daar zeggen wij, zeker nu de lente in het land is, geen nee tegen.

Donderdagavond, 19 maart, wordt het startschot gegeven met een late night shopping, optredens en drank- en frietkramen. Ook de dagen daarop kan je tot in de late uurtjes shoppen en word je verwend met kortingen en originele geschenken. En niet dat er een specifieke reden nodig is om jouw origineelste outfit uit de kast te halen, maar de komende vier dagen kan dat wel opleveren. Laat je door een van de streetstyle fotografen opmerken en wie weet ga jij zondagavond met de Léon Lepage Street Style Award naar huis, niet enkel een hele eer, maar ook goed voor een It Bag en aankoopcheque ter waarde van 500 euro.

Deelnemende adresjes zijn ondermeer Maureen De Clercq, Just In Case, Le Fabuleux Marcel de Bruxelles, NDC, Maison Martin Margiela, volkscafé Au Laboureur en Brasserie Royal.

Boutique Week, van 19 tot en met 22 maart in de Léon Lepagestraat in Brussel. Alle info op de Facebook pagina

Initiatiefnemer Maureen De Clercq
Initiatiefnemer Maureen De Clercq
Le Fabuleux Marcel de Bruxelles
Le Fabuleux Marcel de Bruxelles
Brasserie Royal
Brasserie Royal
Maison Margiela
Maison Margiela
Second hand concept store Vetue
Second hand concept store Vetue