ELLE citytrip: onze favoriete adresjes in Luik

Gepubliceerd op 16 maart 2015 door ELLE België
ELLE citytrip: onze favoriete adresjes in Luik

BEFUNKYCOVERLUIK.jpg

In het kader van internationale vrouwendag kreeg ELLE de kans om samen met Eastpak de stad Luik te ontdekken.

Luik wordt vaak over het hoofd gezien wanneer we denken aan een uitstap in eigen land. Onterecht! Concept stores, chocoladehuisjes, restaurantjes, bakkers... Op elk hoekje van de kleine straatjes is er wel iets. Ga verder dan dat jaarlijkse tripje naar de Primark. Baan je een weg door de stad via onze 10 favoriete adresjes:

1/

1. Montagne de Bueren

Met een schitterend uitzicht op de stad Luik is Montagne de Bueren de perfecte plaats om je trip te starten. Deze 300 treden tellende trappengang vormt de verbinding  tussen de wijk Hors-Château en Au Pèry. Verdwaal eerst in de doodlopende steegjes en vele zijstraatjes in Hors-Château, bovenaan de trappen. Daal af naar Au Pèry. In de middag heerst er een gezellige drukte onder jongeren die er samenkomen om te lunchen.

Luik1.jpg

Waar? Rue Au Pèry

2/

2. Atelier Delphine Quirin

In Rue Pierreuse huist Delphine Quirin, ontwerpster van hoeden en accessoires. Ze heeft er zowel haar winkeltje als atelier. Voor hoedjes In alle vormen en kleuren aan schappelijke prijzen moet je hier zijn. Een bezoekje brengen aan haar atelier kan enkel op afspraak. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.

Luik4.jpg

Waar? Rue Pierreuse 26

3/

3. Wattitude 

Next stop: Wattitude. Het brein achter deze speelse conceptstore is Emanuelle Wegria. De naam heeft de winkel te danken aan het feit dat de eigenares enkel werkt met artiesten uit Wallonië. Eten, drank, design, toffe gadgets, muziek, boeken, kinderkleren, juwelen... , souvenirs aan een dagje Luik à volonté! Neem een kijkje op de website.

LUIK11.jpg

Waar? Rue Souverain-Pont 7

4/

4. Le Dernier Ragot 

Bekend om zijn "boulet de liège" loopt het restaurant Le Dernier Ragot elke middag vol. Hier geen balletjes in tomatensaus, maar wel in een vleessausje met -hoe raadt je het- Luikse siroop. De vers gesneden frietjes maken het gerecht af. Een echte aanrader dus!

Luik6.jpg

Waar? Rue des Clarisses 12

5/

5. Cup 'n Cake 

Breng na het eten een bezoekje aan Cup 'n cake voor een koffie en overheerlijke cupcakes van het huis. Je kan er bovendien ook ontbijten en brunchen.

CUPCAKELUIK
foto: via cup 'n cake

Waar? Rue des Clarisses 58

6/

6. Irina Kha 

Shop till you drop bij Irina Khä! Met twee verdiepen aan designerstukken van onder andere Dries Van Noten en Acné is dit hét shopwallhalla van Luik. Neem een kijkje op de website voor meer informatie. IRINAKHA.jpg

Waar? Rue du pot d'Or 12

7/

7. Hotel Neuvice

Overnacht je liever in Luik? Een tof hotel in het midden van de stad is Hotel Neuvice. De voormalige residentie van Diderot en Voltaire werd helemaal gerenoveerd. Ondanks het strakke interieur behoudt het hotel zijn authentieke karakter. Neem een kijkje op de site.

HotelNeuviceLuik.jpg

Waar? En Neuvice 45

8/

8. Carré Noir

In dezelfde straat springt ook het kleine chocoladehuisje Carré Noir meteen in het oog. Een leuk gadget in de winkel zijn de chocoladesnorren. Neem een kijkje op de website.

befunkyluikchoco.jpg Waar? En neuvice 29

9/

9. Une gaufrette saperlipopette

Voor echte Luikse wafels moet je hier zijn! Niets dan lekkers in dit pittoreske bakkertje. Oude receptjes en verse producten, dat is het geheim van Une gaufrette saperlipopette. Nog niet overtuigd door de étalage? Dan zal de geur ter plaatse je wel doen watertanden. Neem een kijkje op de facebookpagina.

Luik2.jpg Waar? Rue des Mineurs 7

10/

10. Restore

Met Restore heeft Luik er een hippe pop up store bij. In de winkel waar upcycling centraal staat vind je de gekste gadgets. Bovendien doe je er heel wat DIY ideetjes op. Neem een kijkje op de website.

Luik10.jpg

Waar? En Neuvice 14

(Stagiare Babette Debouver)