10 festivals in het buitenland

Geüpdatet op 19 februari 2015 door ELLE België
10 festivals in het buitenland

festivalcover2.jpg

Het aftellen naar de festivalzomer kan beginnen! Genoeg van de vele festivals in België? Coachella is lang niet het enige muziekfestijn in het buitenland. Een lijstje van 10 niet te missen festivals over de grens, wacht niet om tickets te boeken: 

1/

1) Summer Jam Festival (3-4-5 juli, Duitsland)

 © Pinterest
© Pinterest
© festivalbus.ch
© festivalbus.ch

In Keulen, Duitsland, bevindt zich het grootste reggae-, dancehall- en wereldmuziekfestival van Europa. Verwacht je aan een line-up in de lijn van het Brusselse Couleur Café, maar dan op het water - het festival vindt immers plaats op een eilandje buiten de stad. Op het programma staan reeds namen zoals Damian Marley, Patrice, SOJA en Tarrus Riley. Chille sfeer verzekerd!

Tickets zijn hier te verkrijgen.

2/

2) Full moon party (Koh Phangan, Thailand)

© Pinterest
© Pinterest
© Pinterest
© Pinterest

Wie deze zomer naar Thailand gaat, mag de Full Moon Party zeker niet missen. Koh Phangan is al langer dé place to be voor backpackers. Telkens het er volle maan is, breekt er een nooit geziene beach party los. De cocktail emmertjes, fluoverf en spetterende vuuracts maken het feest uniek. Rep je dus naar Thailand voor deze magische ervaring. Dit jaar gaat het strandfestijn door op 30 juni, 1 augustus, 29 augustus, 27 september.

Klik hier voor meer informatie. 

3/

3) Sziget Festival (10-17 augustus, Hongarije) 

© Creative Commons
© Creative Commons

Eilandjes zijn populair bij festivalgangers. Ook naar het Óbudai Island in het hartje van Budapest zakt men massaal af vanuit Europa. Een hele week non-stop feesten op het strand of een aantal festivaldagen combineren met een citytrip in het bruisende Budapest, alles is mogelijk! Nog niet enthousiast genoeg? Dan zal de line up met grote namen zoals Florence and the Machine,  Alt-J, Gogol Bordello, en Passenger de doorslag wel geven.

Tickets vind je hier.

4/

4) Glastonbury Festival (24-28 juni, UK)

© girlscene.nl
© girlscene.nl

Hoewel het festival reeds is uitverkocht, verdient het Glastonbury Festival zeker een plaatsje in de lijst. Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts is een all-round festival met verschillende podia en uiteenlopende muziekstijlen. Er is bovendien niet enkel aandacht voor muziek, maar ook voor circus en theater. Aan de gelukkigen die een ticket bemachtigd hebben: jullie wacht alvast een bijzondere openingsact van... de Dalai Lama!

Kijk voor meer informatie op de website

5/

5) Outlook Festival (2-6 september, Kroatië) 

© outlookfestival.com
© outlookfestival.com
outlook_festival_photo_by_marc_sethi_47
© fortpuntachristo.net

Wil je dansen van zonsopgang tot zonsondergang? In het prachtige Pula in Kroatië vindt het Outlook Festival plaats. De speciale party spots maken dit festival heel uniek. Een amfitheater, een verlaten fort en zelfs een gat in de grond maken allemaal deel uit van het decor. Combineer het festival met een rondreis in Kroatië en zet je laidback vakantie verder.

Boek hier je tickets. 

6/

6) Burning Man ( 30 augustus- 7 september, Nevada woestijn)

 © lavamind.com
© lavamind.com
© Creative Commons
© Creative Commons

Coachella is niet het enige evenement dat plaatsvindt in de Amerikaanse woestenij. In de Nevada woestijn vindt Burning Man plaats, een wel zeer bijzonder festival. Hier zijn geen eetkraampjes te bespeuren en ook voor de acts moeten de festivalgangers zelf zorgen. Creativiteit, kunst en zelfexpressie zijn 3 kernwoorden. Het festival sluit traditioneel af met de verbranding van een grote pop, de Burning Man.

Klik hier voor meer informatie en tickets. 

7/

7) Balaton Sound (8-12 juli, Hongarije) 

 © festicket.com
© festicket.com

Ook dit festival vindt plaats in Hongarije en wint aan bekendheid onder jongeren. Het Balaton Soundfestival heeft zijn naam te danken aan haar setting rond het Balatonmeer. De chillzone overdag wordt een echt feestterein in de avond. Het is een ideaal festival voor wie van elektronische muziek houdt, want ondermeer Nicky romero, The Bloody Beetroots en Brodinski sieren de affiche.

Klik hier voor meer informatie en tickets. 

8/

8) Best Kept secret (19-20-21 juni, Nederland) 

 © events.nl
© events.nl

Vier het begin van de zomer in Nederland. In Hilvarenbeek gaat dit jaar opnieuw het Best Kept Secret Festival door. Met zijn derde editie kent het geen geheimen meer voor de echte festivaljunkies. Grote namen zoals Alt-J, Chet Faker, Tallest Man on Earth, The Vaccines, Noel Ghallager's High Flying Bird worden er afgewisseld met veel nieuwe muzikale ontdekkingen. Met een bos en strand als decor belooft dit een onvergetelijk festival te worden.

Informatie en tickets vind je hier

9/

9) Mainsquare Festival (3-4-5 juli, Noord-Frankrijk) 

 © fr.livenation.be
© fr.livenation.be

Is je favoriete dag van Rock Werchter uitverkocht, maar wil je absoluut de line-up bezichtigen? Dan hebben wij het ideale alternatief: het Mainsquare Festival in Arras. Sam Smith, Hozier, Georges Ezra, Rudimental en andere namen zakken allemaal af naar Noord-Frankrijk om er samen met jou een feestje te bouwen.

Klik hier voor meer informatie en tickets. 

10/

10) Lollapalooza (31 augustus-2 september, Chicago)

 © musicforgood.tv
© musicforgood.tv

Toon je liever je danskunsten tussen de wolkenkrabbers? In Grant Park, in het centrum van het bruisende Chicago, vindt ook dit jaar Lollapalooza plaats. Hier geen sprake van een camping, maar wel van festivalhotels in de stad. Op de line-up moeten we nog even wachten, maar het gerucht doet de ronde dat onder andere Metallica en Kanye West op de affiche zullen staan.

Klik hier voor meer informatie en tickets.

(stagiaire Babette Debouver)