Reizen: 5 thematours voor filmfreaks

Gepubliceerd op 9 februari 2015 door Isabelle
Reizen: 5 thematours voor filmfreaks

thematours

Attentie couch potatoes! We sleuren je uit je luie zetel, zetten je het vliegtuig op en planten je neer in het decor van je favoriete films en series. Verken de grenzen van Midden-Aarde, jodel fraulein Maria achterna of bescherm de kartonnen stadsmuren van Jeruzalem: thematours zijn hot!

1/

Lord of the Rings

3

Frodo en co achterna: Nieuw-Zeeland zal nooit meer hetzelfde zijn sinds de cast van Lord of the Rings er in 1999 neerstreek. Meer dan vijf jaar lang bevochten dwerg, ork, hobbit, elf en mens elkaar op meer dan 150 verschillende locaties doorheen het prachtige land. Locaties die jij in ware Lord of the Rings stijl (inderdaad: je mag een kostuum aan!) kan bezoeken, tal van reisbedrijfjes organiseren immers uitstappen naar de decors van de epische  trilogie. Excursies die tussen een dag en een week kunnen duren, afhankelijk van hoe fan je bent…

Klik hier voor meer info.

2/

Harry Potter

4

Dichter bij huis, maar daarom niet minder magisch: de wondere wereld van Harry Potter. Op een boogscheut van Londen liggen de studio’s waarin hel wel en wee van ‘s werelds bekendste toverleerling werden gefilmd, meer info over de bezoekmogelijkheden vind je hier. In de nabijgelegen universiteit van Oxford en de cathedraal van Gloucester werden echter ook een groot stuk van de scènes ingeblikt. Je herkent er onder andere de gangen en trap van Hogwarts, net als de coolste der magische refters –het betoverde plafond moet je er zelf bijdenken. Vergeet er niet in kostuum heen te trekken, freaks will be freaks!

Klik hier voor de Harry Potter tour.

3/

Ouarzazate

Schermafbeelding 2015-02-09 om 14.29.59

Geschiedenisfans boeken best een ticket richting Marrakech. Op een uurtje rijden van de stad vind je de filmstudio’s van Ouarzazate, een stukje woestijn dat als décor fungeerde voor onder andere Star Wars, Cleopatra, Asterix & Obelix, Gladiator, Kingdom of Heaven, Sahara en Babel. Je kan een levensechte, kartonnen versie van Jeruzalem bewonderen (en beklimmen), met Romeinse rekwisieten spelen, Middeleeuwse helmen passen, van valse Egyptische paleizen naar al even valse Tibetaanse tempels wandelen, katapulten uittesten en nog veel meer. In een notendop: hier moet je met vriendlief naartoe, de dag van zijn leven! Te combineren met enkele dagen Marrakech.

Klik hier voor meer info.

4/

Downton Abbey Tour

1

Eentje voor de fans van het betere kostuumdrama. Beleef net als de Crawleys hoe het leven er aan het begin van vorige eeuw uitzag voor de Britse adel en hun personeel tijdens een dagexcursie naar Highlere Castle –the abbey in hoogsteigen persoon/gebouw. Dwaal door de keukens, bibliotheek, balzaal en grootse inkomsthal en vergeet al doende je poshy Britse accent niet. Je krijgt tijdens de uitstap eveneens het dorpje Bampton te zien, waar de Dowager Countess, Cousin Isobel, Dr. Clarckson en co hun fictieve dagen slijten.  Dit alles in het gezelschap van een historicus-gids die je àlles over de serie en haar context kan vertellen.

Die-hard luxepaardjes kunnen ook kiezen voor een zevendaagse doorheen het Engelse platteland, inclusief setbezoek, in ware Downton Abbey stijl.

Klik hier voor meer info over de dagexcursie en hier voor meer info over de zevendaagse tour.

5/

Sound of Music

2

Nog zo’n kasteelbewoners, maar dan met muzikale toets: de familie Von Trapp. Tijdens de Sound of Music Tour krijg je de mooiste plekjes van ‘s werelds beroemdste musical te zien. De niet onbescheiden achtertuin van Kapitein Von Trapp, zijn privévijver en imposante balzaal, maar ook het paviljoentje waarin Liesl en haar 18-jarige beau elkaar eeuwige puberliefde beloofden: breng je IPod mee en geef je volledig over aan de zangvibes –dit alles met de Oostenrijkse Alpen als toverachtig mooie achtergrond! Te combineren met een skivakantie.

Klik hier voor meer info.