10 alternatieven om het nieuwe jaar te vieren

Geüpdatet op 29 december 2014 door ELLE België
10 alternatieven om het nieuwe jaar te vieren

nye

Oudejaarsavond: traditioneel dé avond waarop champagne rijkelijk vloeit en buiken ongezond rond worden gegeten. Wil je het dit jaar eens anders doen? Beleef een onvergetelijke nacht met deze alternatieven:

Misschien heb je tijdens het einde van het jaar nood aan me-time, aan romantische we-time of maak je er liever een girls night van? Het kan allemaal!

1/

1. Sta je te popelen om te weten wat er in 2015 allemaal staat te gebeuren? Bezoek dan eens een waarzegger of medium die je toekomst kan voorspellen. Niet zo’n fan van een zesde zintuig? Toch eens doen: er zou maar eens iets moeten uitkomen! Het geld was je anders toch kwijt aan een chic vijfgangenmenu…

2. Breng een bezoek aan dat ene dure wellnesscentrum voor een heerlijke massage en ga volledig ontspannen het nieuwe jaar in. Feeststress, wie?

3. Start 2015 met een zuiver karma en doe vrijwilligerswerk. Help bij de catering van het nieuwjaarsfeest voor minderbedeelden. Je wordt er instant gelukkig van en beleeft ongetwijfeld een feestelijke avond.

4. Heb je de kerstdagen op skivakantie doorgebracht? Blijf dan zeker nog een weekje om er ook het nieuwe jaar te vieren. In verschillende skioorden kun je op oudejaarsavond ’s nachts gaan skiën op verlichte skipistes. De après-ski? Die loopt gewoon de hele nacht door…

2/

5. Ga eens niet naar een feestje, maar naar een concert. Zo kan je ook dansend de nacht in, maar op muziek die je echt de moeite waard vindt. Een tip: kijk in de herfst al uit naar goede concerten. Bij ons is het niet echt de gewoonte, maar ver hoef je niet te zoeken. In London al zijn de meningen daarover anders.

6. Maak er een onvergetelijke girls night van. Haal lekkere dingen in huis, kies een paar goede films en nestel je met z’n allen voor de tv. Vergeet zeker ook de logeerkamer niet op te ruimen zodat iedereen kan blijven slapen. Nostalgie!

7. Zin in een romantische afsluiter met het lief? Duffel je dan lekker warm in, vul een thermos met warme chocomelk en maak een lange boswandeling in de sneeuw.

8. Haal de fotograaf in je naar boven en vereeuwig je goede voornemens geschreven met een vuurstokje. Het vergt wat techniek, maar nu heb je geen enkele reden meer om je voornemen niet na te komen.

9. Leen eens een nieuwjaartraditie uit een ander land. In Spanje bijvoorbeeld worden er om middernacht 12 druiven gegeten. Elke druif staat symbool voor geluk in elke maand van het nieuwe jaar. In de Filippijnen staat het dragen van polkadots en het eten van rond fruit dan weer gelijk aan geluk. In Zuid-Amerika draag je best de juiste kleur onderbroek bij oudejaarsavond. Wie rood draagt, hoopt op veel liefde het komende jaar. De gele onderbroeken wensen dan weer veel welvaart.

10. Overnacht op oudejaarsavond in een hotelletje in een stad in je buurt. Je hebt meteen een slaapplaats als je wilt uitgaan en er staat een heerlijk ontbijt voor je klaar de volgende ochtend. Win-win!

(Stagiaire Kiënta Martens)