Kohinor: luxueus logeren op het dak van Europa

Geüpdatet op 12 december 2014 door Admin
Kohinor: luxueus logeren op het dak van Europa

Het uitzicht.

Van 6 tot 13 december mocht het ELLE Team de koffers pakken en vertrekken naar de Koh-I Nor voor The Belgian Week. Het hotel ligt op 2300 meter hoogte, het hoogste van heel Europa dus! 

Laten we eerlijk zijn, wie jong is en op skivakantie wilt gaan moet het vaak doen met oncomfortabele busreizen, een piepkleine chalet, pistes die mijlenver af liggen en slechte service. Deze trip bracht daar gelukkig verandering in. Koh-I Nor is sinds december 2014 geopend. Het verblijft telt 63 kamers en suites en 35 appartementen, twee restaurants en een loungebar. Gasten kunnen er vanaf begin december tot eind april logeren.

  • De naam

Koh-I Nor of “de Berg van het Licht” in het Perzisch is de naam van een van de oudste diamanten ter wereld, die de kroon van Engelse koningin mag versieren. Dat zet meteen de toon. Hier is het een en al luxe.

  • Het hotel

De verzorgde inrichting (in samenwerking met de 3 eigenaars en het architectenbureau Patriarch) schippert tussen moderniteit en de traditionele houten chalets. Alle ruimtes zijn groot en licht, waardoor het een uitdaging wordt om al dat comfort te laten voor wat het is en naar de koude pistes te trekken.

receptie

’s Avonds verwent een pianist onze oren terwijl we van een cocktail nippen.

  • Het restaurant

Dat is met sterren bekroond, natuurlijk. De vaste chef Eric Samson maakt elke dag verfijnde Franse gerechten klaar voor ’s middags en ’s avonds met speciale formules voor de lunch.

resto

  • Het uitzicht

Ronduit indrukwekkend. Het enorme terras dat via de bar en het restaurant te bereiken is, biedt een adembenemend uitzicht op de vallei.

Het uitzicht.

  • De Spa Valmont

Na de koude en de fysieke inspanning, is het tijd om een uur of twee door te brengen in de spa. Koh-I Nor beschikt over een verwarmd zwembad (met uitzicht op de bergen en de sneeuw, dat voelt nog beter!), een sauna, hammam, jacuzzi, een ruimte om tot rust te komen met een muur van zoutsteen, een bevroren waterval, een belevingsdouche en 4 massageruimtes. In totaal is er zo’n 800 vierkante meter aan wellness beschikbaar.

De spa.

  • De service

De shuttles. Die zijn beschikbaar vanaf 8u30 tot 23u. Een echte traktatie wanneer je wilt ontspannen na een lange dag skiën, op zoek wilt gaan naar afhaalpizza of naar een lekker restaurant wilt gaan zonder veel moeite. Bovendien zijn de chauffeurs super vriendelijk en ook leuk om naar de kijken. Klein bedankje aan Victor, Alex, Fabien en Jean-Phi!

De skiwinkel. Het hotel heeft een eigen winkel en je vindt er alles: kleding, bescherming, stokken, brillen en skimaskers . Je kan er natuurlijk ook ski’s, snowboards en bijhorende botten huren. Je eigen materiaal mag je ook binnenbrengen om te laten repareren. En, zonder twijfel het belangrijkste, wanneer je de skiwinkel verlaat… sta je op de pistes! Kiezen, passen en meteen gaan skiën!

De skiwinkel.

Bijna vergeten: er is een aparte ruimte om al je spullen na het skiën te droppen, de receptie is altijd bereikbaar en er is ook een hele fitnesskamer voor de echte sportievelingen.

fitness

Voor prijzen en reservaties kan je terecht op de website.

(Foto’s: Eva Vlonk)