10 Europese steden die je ooit moet gezien hebben

Gepubliceerd op 29 november 2014 door Britt Valkenborghs
10 Europese steden die je ooit moet gezien hebben

steden

De wereld wordt steeds kleiner en kleiner, en onze bucket-list om te reizen steeds groter. Maar laten we de échte Europese klassiekers niet vergeten, de steden die je ooit wel eens moet gezien hebben. Geen inspiratie voor je volgende reis dicht bij huis? Deze lijst stuurt je in de goede richting.  

Natuurlijk ontbreken er nog héél wat must-see steden, maar we moeten ergens beginnen. Toch?

1. Berlijn - Duitsland

berlijn
We beginnen lekker dichtbij. Geen enkele stad heeft zo'n grote rol gespeeld in de recente Europese geschiedenis als Berlijn. Daarnaast is de stad relatief nieuw, en is het met zijn legendarische nachtleven en vernieuwende food-cultuur één van de meest prikkelende steden in Europa.

2. Londen - Verenigd Koninkrijk
londen

Geen Europese stad zo veelzijdig als Londen. Een echte must-see voor zijn vele marktjes, musea en winkelstraten. Wanneer vertrekken we?

3. Rome - Italië
rome

Alsof je door een gigantisch openlucht museum loopt, in Rome voel je de rijke geschiedenis overal. Nog niet overtuigd? Laten we ook de heerlijke keuken niet vergeten.

4. Athene - Griekenland
athene

Athene is zoveel meer dan enkel wat ruïnes. Gezellige straatjes, zonovergoten pleinen en super gezellige restaurantjes... Voor ieder wat wils.

5. Istanbul - Turkije 

istanbul

De stad waar oost en west elkaar ontmoeten. Van de monumentale moskeeën tot de talrijke bruisende bazaars, deze stad gevuld met een rijke geschiedenis is hedendaagser dan ooit.

1/

6. Sevilla - Spanje

Sevilla

Hét kroonjuweel van keizerlijk Spanje. In Sevilla geniet je van de gezellige, smalle straatjes vol oranjebloesems en legendarische tapas restaurantjes.

7. Lissabon - Portugal
lissabon

Zon, zee, een betoverende atmosfeer. Lissabon heeft het echt allemaal. De kleurrijke straten en iconische trammetjes zijn ongetwijfeld een boost voor je humeur. Deze stad moet je gezien hebben.

8. Amsterdam - Nederland
Amsterdam

Nog dichter bij huis, maar te vaak onderschat. Amsterdam is met zijn vele hippe plekjes en winkelstraten nochtans écht een aanrader voor wanneer je er even tussenuit wil.

9. Boedapest - Hongarije
boedapest

Vaak de mooiste stad van Europa genoemd. Bovendien groeien de trendy hotspots er tegenwoordig als paddestoelen uit de grond, dus ook de getrainde citytripper vindt hier ongetwijfeld zijn/haar ding.

10. Praag - Tsjechië
Praag

Praag wordt net als Hongarije één van de mooiste steden van Europa genoemd. Bovendien staat het historisch centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, reden te meer om snel een ticketje richting deze stad te boeken.