7 tips voor een zorgeloos afspraakje met je online date

Gepubliceerd op 23 november 2014 door Britt Valkenborghs
7 tips voor een zorgeloos afspraakje met je online date

[caption id="attachment_59282" align="aligncenter" width="600"]tips New Girl[/caption]

Een blind date is misschien niet meer echt van deze tijd. Maar een afspraakje met iemand die je via het internet ontmoet hebt, is dat wel. Heb je zo'n date in je agenda staan? Hou dan deze 7 tips in je achterhoofd. 

1. Breng iemand op de hoogte 
De eerste stap naar een veilige "blind" date, is iemand uit je omgeving verwittigen. Zorg ervoor dat een vriend(in) of familielid weet waar je heengaat en wanneer. Dan is iedereen gerust.

2. Kies voor een openbare plaats
Afspreken met iemand nieuw doe je beter niet meteen bij deze persoon thuis. Ook al heb je plannen om nog wel huiswaarts te trekken, een eerste ontmoeting is altijd veiliger in het openbaar.

3. Rustig blijven
Een online vlam voor de eerste keer ontmoeten is spannend, maar probeer vooral rustig te blijven. Rustig ademhalen doet wonderen.

4. Vertrouw op je instinct
Voelt er iets niet juist aan, of twijfel je? Vertrouw op je buikgevoel en vertrek weer naar huis. Niets om je over te schamen!

5. Geen hoge verwachtingen
Op je eerste date hoef je nog niet aan een nakend huwelijk te denken. Beleef elk moment stap voor stap, en probeer vooral niet al je hoop bij één persoon te leggen.

6. Geef niet meteen alles prijs
Je date hoeft niet meteen te weten waar je woont, of hoeveel je verdient. Keep it casual en praat over leuke onderwerpen zonder meteen alles over jezelf weg te geven. Als hij/zij je echt leuk vindt, komt er nog wel een betere moment om over persoonlijke dingen te praten.

7. Geniet
Zolang je zelf op je gemak bent en alles goed aanvoelt komt alles goed. Geniet van je date en vertrouw op je buikgevoel. Wat komt, dat komt.