10 tips om vrolijk wakker te worden

Geüpdatet op 16 december 2019 door ELLE België
10 tips om vrolijk wakker te worden

79f6102772bf3291ee084d227da7a911

Ochtendstond heeft goud in de mond, maar... raak jij ook zo moeilijk uit je bed nu de zon later opkomt? Wij gingen op zoek naar manieren om wat vrolijker en actiever wakker te worden. Bij ons werken ze alvast, aan jou om het uit te testen!

1/

1. Maak een persoonlijke ochtend play-list aan. Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek je een boost geeft. Je kiest best voor oppeppende muziek. Stel deze in als wekker, dit is veel leuker om wakker te worden dan dat vervelende gering.

2. Leg je kleren al op voorhand klaar. Zorg dat alles in orde is en dat je die ochtend zelf niets meer moet klaarzetten, inpakken of zoeken. Zo begin je de dag met een goed gevoel en zonder zorgen.

3. Zet voor je gaat slapen een vol glas water naast je wekker. Wanneer je wekker afgaat, kan je het glas in een keer leeg drinken. Een kop koffie klinkt veel aantrekkelijker, maar een glas water is echt veel effectiever.

4. Stuur wat sms-jes naar vrienden die ook vroeg uit de veren moeten. Zo heb je het gevoel dat je niet de enige bent en is er al meteen contact met de buitenwereld.

5. Zet je wekker aan de andere kant van de kamer. Zo ben je verplicht om op te staan en kan je niet snoozen. Leuk is het niet, maar het is wel heel effectief.

2/

6. Kies voor de snelle pijn en snooze niet. Het is gemakkelijker om in een keer op te staan dan tientallen keren te snoozen. En een extra pluspuntje is dat je meteen klaarwakker bent.

7. Denk na over de gevolgen van het langer slapen. Je zal je moeten haasten, dingen vergeten, opgejaagd zijn en dat maakte je allesbehalve vrolijk.

8. Neem een koude douche. De voordelen .... je bent meteen wakker, je huid en haar worden er mooier van, het helpt om af te vallen en als dit nog niet genoeg is, krijg je er ook minder stress van én werkt het depressies tegen.

9. Bananen en sinaasappels zijn lekker en gezond, maar kiwi's zijn het echte superfood. Ze geven je veel energie en verteren traag zodat je niet snel opnieuw honger hebt.

10. Als laatste tip hebben we nog: draag rood. Elk kleur heeft een verschillend gevoel. Zo wordt zwart geassocieerd met droevig, groen met rustig en rood met energie. Poppy King zei ooit: "Red lipstick is a source of strength." Dus zeker eens het proberen waard!

(Stagiaire Laura Németh)