10 tips tegen stress

Geüpdatet op 16 oktober 2014 door ELLE België
10 tips tegen stress

 

f5c29b269b46f73ffc967fa304b6652c

Stress: we krijgen er allemaal wel eens mee te maken. Heb je een overvolle agenda die je hoofd laat tollen? Heb je opgroeiende kinderen die je grijze haren bezorgen? Zie je het even niet meer zitten? Geen paniek! Met deze tips zal het beter gaan.

Beweeg

Haal die loopschoenen vanonder het stof en zoek de mooie parken op bij jou in de buurt. Yoga is intensief en ook heel effectief voor het kweken van spieren. Geen tijd om te sporten? Neem dan eens de trappen in plaats van de lift of parkeer je auto iets verder.

Mediteer en let op je ademhaling

En rustige ademhaling doet wonderen. Maak vanaf nu elke morgen een paar minuutjes vrij voor meditatie. Je zult zien dat het helpt. Geen flauw idee hoe je eraan moet beginnen? Deze link toont jou alvast hoe het moet.

Eet gezond en niet te veel

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dus ontbijt stevig. Sla geen enkele lunch over en eet ’s avonds geen koolhydraten meer want deze laten je suikerspiegel stijgen. Heb je een hongertje tussendoor? Ga dan voor groenten met een dipsausjes. Wij hebben alvast een paar gezonde varianten voor jou uitgetest.

https://www.elle.be/nl/39902-3x-gezonde-dipsausen.html

1/

Verminder roken, koffie en alcoholgebruik

Roken, koffie en alcohol … de drie slechtste gewoontes. Zondigen kan, maar met mate. Elke dag een sigaret of kop koffie minder zal je dag direct al veel minder stressvol maken. Het is het proberen waard, niet? Zo kun je koffie inwisselen voor thee. Kamille en kruidenthee zijn bekend voor hun kalmerende effecten.

 Goede nachtrust

Een goede nachtrust is noodzakelijk, maar zowel te weinig als te veel slaap is ongezond! Creëer je eigen avond – en ochtendrituelen en herhaal deze elke dag opnieuw. Ritme is zeer belangrijk!

Zorg voor voldoende ontspanning

Acht uur slapen, acht uur werken en acht uur ontspannen is het stramien van de dag. Velen vergeten echter die acht uur te ontspannen, terwijl die juist meest nuttige is.

Plan een lege dag

Plannen en lijstjes maken, we doen niets liever. Soms is het echter nodig om een vrije dag in te plannen. Dit is geen dag waar je niets moet doen, het is een dag waar je alles op je af laat komen. Doe eens yolo en geniet van een dag vol nieuwe ervaringen. En voel je vooral niet schuldig.

2/

Ruim op

Geloof het of niet, opruimen kan heel ontspannend werken. Niet alleen je bureau wordt weer overzichtelijk, ook je gedachten zullen je dankbaar zijn.

 Laat je eens masseren

Als alle bovenstaande tips niet helpen kun je nog er een dagje van tussen uit knijpen. Ga alleen of met vriendinnen een dagje naar een kuuroord, sauna, tropisch zwembad. Keuze genoeg en ontspanning gegarandeerd.

Tip van Elle.be: https://www.elle.be/nl/?s=ontspan

Ga op vakantie

Pak je koffers en boek een trip naar een Zuiders land! Geniet van een lekkere cocktail, mooi weer en laat je verwennen in een plaatselijk kuuroord. Je zal zien, je komt als herboren terug.

(Beeld: Pinterest)