Citytrip: 3 hippe steden in West-Vlaanderen

Gepubliceerd op 1 december 2014 door ELLE België
Citytrip: 3 hippe steden in West-Vlaanderen

                               West-Vlaanderen.jpg

Een weekendje weg? Richt je blik op het Westen van van het land, op de Vlaamse velden en al hun verborgen schatten... 

1/

IeperIEPER.jpg

Ieper, dat zijn oorlogsmonumenten en -musea, maar ook unieke boetieks (geen massaketens te vinden hier!) voor mode, sieraden en deco. Las een winkelpauze in en geniet in 't Binnenhuis 1772 (Stuersstraat 8), één van de oudste herenhuizen van de stad, van home-made taart en een latte machiato. De stad telt daarnaast nog een eindeloze reeks leuke bars en restaurants. De calorieën raak je meteen weer kwijt tijdens een fietstocht langs de oude vestingen van de Westhoek.

2/

KortrijkKORTRIJK.jpg

Nog zo'n stad die geschiedenis en winkelplezier verenigt. Een bezoek aan de 175 jaar oude rozentuin is een verplichte halte: geniet van de frisse buitenlucht terwijl je van proeftuin, naar demonstratietuin via het rosarium wandelt. Shoppen doe je in het hypermoderne K winkelcentrum of de rustigere straatjes. Op een regenachtige dag is Museum Texture ook een schitterende mogelijkheid: ontdek er alles over de vlasnijverheid die de stad eeuwen geleden rijk maakte.  

Naast de vele bistro's die in Kortrijk terug te vinden zijn, is er ook de optie om gastronomisch te gaan eten in een toprestaurant. In de buurt van Kortrijk liggen onder andere David Selen, Oude Walle en sterrenrestaurant Tables d'amis.

3/

OostendeOOSTENDE.jpg

Een dagje strand zit er op dit moment van het jaar niet meer in. Een strandwandeling en een warme choco op de dijk kunnen echter wel nog en zullen je meer dan ooit ontspannen.

Op 28 november gaat Winterijs weer open: ga er  je allermooiste schaatskunsten tonen! Is sporten niets voor jou en wil je liever echt ontspannen op een dagje weg?  Passeer dan eens langs Seasans, deze relaxatieruimte bevindt zich in een schip onder de vuurtoren. Ontspan in een elektronisch gestuurde massagezetel met muziek op de achtergrond. Na twee uur ben je helemaal opgeladen voor de rest van de dag.

Voor de apero moet je op Vistrap zijn. Op deze pittoreske plaats verkopen de vissers dagelijks hun verse vis. Verser dan hier zal je ze niet krijgen. Het zou natuurlijk zonde zijn om niet te proeven. De verse, handgepelde garnalen zijn het lekkerste met een glaasje rodenbach.

(Stagiaire Laura Németh)