5 last minute city trips naar de zon

Gepubliceerd op 20 oktober 2014 door ELLE België
5 last minute city trips naar de zon

5 city trips

 

Nu de laatste warme dagen achter de rug zijn, wordt het tijd om even te ontsnappen. Wij zochten voor jou vijf warme bestemmingen voor een leuk weekendje weg.

Venetië

Venetië

De stad in het noordoosten van Italië is een echte must-see. Laat je rondvaren in een van de gondelbootjes of dwaal rond in het labyrinth van talloze straatjes en prachtige pleinen. Geniet van het heerlijke Italiaans eten en van de serenadezangers die je overal tegenkomt. Venetië is een stad voor zowel jong en oud. Het is een mix van hedendaagse kunst in een prachtige stad uit de Renaissance.

Vanaf € 89 vlucht en overnachting (Ebookers)

1/

Sevillanieuw2

Sevilla

Sevilla is een cocktail van architectuur, kunst, geschiedenis, feest, gezelligheid en traditie. De ideale stad voor een korte citytrip waar iedereen van geniet. Het is een uitbundige stad waar ze iets weten van feesten, eten en kunst. Het spreekwoord luidt dan ook: “Wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist.”

Vlucht vanaf € 58 (Cheaptickets)

2/

Valencia

Valencia

Valencia wordt als nieuwkomer vaak onderschat, onterecht vinden wij. Met haar oude stadscentrum en indrukwekkende architectuur wordt het wel eens de kleine broer van Barcelona genoemd. Ook voor zonnekloppers is Valencia een echte aanrader, met meer dan 300 dagen zon per jaar zal je niet snel teleurgesteld zijn.

Vlucht vanaf €51 (Cheaptickets)

3/

Boedapest nieuw

Boedapest

Als koningin van de Donau is deze bloeiende stad een citytrip meer dan waard. Relax in een van de vele badhuizen of geniet van hun gastronomie. Boedapest brengt jong en oud samen in een stad met een goedkoop prijskaartje. Vergeet zeker niet om iets te gaan drinken in een Hongaars koffiehuis en laat je betoveren door het prachtige interieur.

Vanaf € 86 vlucht en overnachting (Ebookers)

4/

Athene

Athene

Als oudste hoofdstad van Europa heeft Athene heel wat te bieden. Hier werden de fundamenten gelegd voor de Europese kunst en de westerse filosofie, en dat straalt deze stad uit. Naast de Klassieke architectuur van de oudheid kun je ook nieuwere staaltjes vinden zoals het grotesk Olympisch stadium. Na heel wat renovaties en verbeteringen is Athene als oude wereldstad echt de moeite waard.

Vanaf € 87 vlucht en overnachting (Ebookers)