TRAVEL HOTSPOT. The Student Hotel in Amsterdam

Geüpdatet op 29 augustus 2018 door Ingeborg Deleye
TRAVEL HOTSPOT. The Student Hotel in Amsterdamthestudenthotel.com

[caption id="attachment_5093" align="aligncenter" width="600"]thestudenthotel.com thestudenthotel.com[/caption]

Laat je vooral door de naam niet misleiden: ook niet-studenten zijn welkom in het Student Hotel in Amsterdam, dat op 1 september 2013 de deuren opent. Een budgetvriendelijke logeeroplossing, met een prachtige, rauwe Berlijns-industriële inrichting.

Het basisidee van het hotel was om een plek in de stad te creëren waar buitenlandse studenten een volledig schooljaar (10 maanden) kunnen verblijven én ontbijten. In stijl, dan wel. Het hotel is immers uitgerust met een fitnesszaal, wasruimte, gemeenschappelijke keuken, lounge, game room, sportzaal en een bibliotheek. Dat was dus het basisidee: in de praktijk zijn ook niet-studenten welkom voor een budgetvriendelijk logement.

Het hotel wordt met 707 kamers meteen het grootste van Nederland en is ingericht met een mix van industriële, Scandinavische en vintage elementen. Denk Friso Kramer-stoelen, Gispen-tafels uit de jaren 60, gerecycleerde bouwlampen en wall graphics.

Extra troef: ook het aanpalende café-restaurant The Kitchen is met betaalbare en gezonde maaltijden, cocktails en gin-tonic een absolute aanrader.

P.S. Ook in Rotterdam en Luik vind je een soortgelijk Student Hotel!

Praktisch: The Student Hotel, Jan van Galenstraat 335, Amsterdam
Alle info via www.thestudenthotel.com

Bron: Elle NL