7 redenen om meer seks te hebben

Geüpdatet op 27 november 2014 door Britt Valkenborghs
7 redenen om meer seks te hebben

seks

Er kan niet ontkend worden dat seks een groot deel uitmaakt van ons leven. Reden te meer dus om wat meer samen tussen de lakens te kruipen. Voor diegenen die niet echt overtuigd zijn van het nut, zetten we de 7 grootste voordelen even op een rijtje. 

1. Goed voor je gezondheid
Seks hebben levert talloze voordelen op voor je gezondheid. Maar wist je dat een stevige sessie tussen de lakens zowat het zelfde oplevert dan een korte sportsessie? Je spieren worden, je hartslag gaat omhoog en vermindert de kans op hart en vaatziekten. Als dat niet overtuigend genoeg is, weten we niet wat wél overtuigender is. 

2. Maakt je mooier
Omdat seks de bloedcirculatie doorheen het lichaam verbetert, zorgt dit voor extra zuurstof en krijgt ook je huid een gezonde gloed. Net als sporten balanceert seks bovendien je hormoonwaarden en kan dit acne voorkomen.

3. Verlicht je menstruatiepijn
Niet elke vrouw vindt seks tijdens de menstruatie een goed idee. Toch is dit het proberen waard. Het vermindert immers de menstruatiepijn.

4. Komt de intimiteit ten goede
Een vrijpartij is fysiek, maar ook emotioneel intiem. Tijdens een orgasme komt er immers een hormoon vrij dat geassocieerd wordt met een toenemende intimiteit en band tussen mensen. Goed nieuws voor je relatie dus!

5. Boost je zelfvertrouwen
Iemand opwinden en deze opwinding omzetten in de praktijk zorgt ervoor dat je jezelf fysiek aantrekkelijker zal voelen. En die extra portie zelfvertrouwen kunnen we niet weerstaan, toch?

6. Ontspanning
Seks uitstellen omdat je stress hebt of hoofdpijn hebt, dat hoef je niet te doen. Seks is namelijk een erg doeltreffende pijnstiller dankzij het vrijkomen van hormonen die zowel pijnstillend en rustgevend zijn. Lekker ontspannen indommelen na een vrijbeurt? Ja graag.

7. Maakt je slimmer
Raar, maar waar. Nog een reden te meer om wat vaker tijd uit te rekken voor een vrijpartij. Studies tonen namelijk aan dat seks zorgt voor de toestroom van bloed, zuurstof en essentiële voedingsstoffen naar de hersenen.