6 beautytips uit de oude doos

Geüpdatet op 2 juli 2019 door Laure Vandendaele
6 beautytips uit de oude doos

Wat deden vrouwen voor dure dagcrèmes, handige DIY-haarkleurkits en stijltangen overal verkrijgbaar waren? Onze grootmoeders herinneren zich vast nog hoe het er in de ‘goede oude tijd’ aan toe ging.
5 beautytips uit de oude doos. UIT, niet ‘van’ een oude doos.
Lees en leer, jeugd van tegenwoordig!

Met een paar muisklikken haal je alles snel in huis. Begeeft je stijltang het halfweg je kapsessie, ligt er de volgende dag al een nieuw exemplaar op de deurmat. Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste Aziatische beautyhype ‘cushion foundation’, dan pleur je die VISA-kaart snel in de kaartlezer en is je pakketje zo goed als onderweg. Onze grootmoeders moesten zich met heel wat minder mogelijkheden behelpen. Toch leverde de combinatie van nieuwsgierigheid, creativiteit en de betere huis-, tuin- en keukentips heel wat tijdloze beautygeheimen op.

•    De keuken is een beautylab

Trek je koelkast en keukenkasten open en je hebt vast genoeg ingrediënten in huis om een paar homemade smeerseltjes te maken.

-    Zo is een theelepeltje honing een plakkerig maar probaat middel tegen een droge, vlekkerige huid. Laat de honing 10 minuten intrekken om alle bacteriën die oneffenheden veroorzaken uit te schakelen.
-    Maak zelf een masker met één lepel amandelolie en een theelepel honing. Laat 20 minuten in de huid trekken en spoel daarna je gezicht met lauw water.
-    Olijfolie is hét wondermiddel volgens Sophia Loren. Smeer een theelepeltje op je huid of meng een paar druppels met je badwater
-    Bestrijd donkere kringen met een combinatie van tomaten- en citroensap
-    Gebruik schijfjes rauwe aardappel om geïrriteerde of gezwollen huid te kalmeren.

•    Theezakjes tegen wallen

Twee flinke wallen als resultaat van een te korte nacht? Laat de koffie ’s ochtends links liggen en grijp liever naar een kopje thee (of twee). Stop de doorweekte theezakjes een kwartiertje in de diepvriezer en leg ze nadien op je opgezwollen oogleden. Doe koelte doet de zwelling afnemen terwijl jij geniet van je kopje relaxerende thee.

•    DIY deo

Vervelende lichaamsgeurtjes zijn van alle tijden, maar onze grootmoeders konden geen beroep doen op die handige meeneemdeo in de handtas. Zij depten watjes in water met een vleugje azijn om oksels en voeten geurvrij te houden.

1/

•    Wondermiddel

Eén woord: vaseline. Klik hier om de 20 beauty toepassingen van dit veelzijdig product te ontdekken.

•    Zijden sloop

Investeer, net als de gegoede dames uit de jaren ’40, in een kussensloop van zijde. Zijde is  tegenstelling tot katoen,  veel zachter voor de huid van je gezicht  waardoor rimpels en fijne lijntjes minder snel zichtbaar worden. Ook je out of bed kapsel ziet er beter uit na een nachtje op een zijden kussentje.

•    Creatief met krulletjes

Lang voor krultangen hun intrede deden, gebruikten heel wat vrouwen een goedkopere en meer eenvoudige techniek om aan een vrolijke krullenbos te geraken. Knip een oude kunnensloop (bijvoorbeeld diegene die je verving door een zijden exemplaar) aan flarden of ga aan de slag met single kousen. (die hebben we om een of andere reden allemaal) Rol de natte lokken haar rond het stuk stof omhoog en maak vast met een knoop. Ga slapen met de stukjes stof in je haar, knoop alles de volgende ochtend los en je hebt prachtige krullen. Goedkoop, eenvoudig én veel minder schadelijk voor je haar dan hete krultangen of chemische producten.

LEES OOK: HOW TO: krulletjes à la Shirley Temple