GETEST: de nieuwe Blackberry Z10

Geüpdatet op 18 december 2020 door Isabelle
GETEST: de nieuwe Blackberry Z10

blackberry Z10

Multitasken, wij vrouwen zijn er goed in – al kunnen we af en toe wat steun gebruiken. Steun in de vorm van een hypertechnologische smartphone bijvoorbeeld, die ons overwerkte brein aflost en ons hectische leventje netjes op orde brengt. Wij gingen de uitdaging met de nieuwe Blackberry Z10 aan.

Een uitdaging die in het algemeen goed is verlopen, ook al is ondergetekende een complete smartphone klungel. Het leuke is immers dat de Blackberry Z10 geprogrammeerd is om zich aan te passen aan de manier waarop de gebruiker ermee omgaat. Mijn favoriete toepassingen:

1. Ongetwijfeld de meest handige toepassing van het hele toestel: de HUB, een centrale waarop al je berichten samen toestromen. SMS, BBM, mails, berichten van sociale media: alles wordt er netjes geordend. Gedaan met je 100 verschillende conversaties apart te gaan opzoeken, met deze toepassing heb je meteen een klaar en duidelijk overzicht. We  love!

2. Over toepassingen gesproken, dankzij het Active Frame Panel kan je acht applicaties tegelijk laten openstaan. Gemakkelijk surfen dus tussen de HUB, je favoriete nieuwssite, je hoe-kook-ik-een-eitje app, het spelletje Pacman dat je gisteren begon én de GPS functie. Dat alles terwijl je je nagels lakt en een serieus artikel probeert te schrijven. Een situatie die ondertussen werd getest en goedgekeurd.

1

3. Hoe deze Blackberry er vanbinnen uitziet, wil ik niet eens weten maar geloof me: het moet fantastisch ingewikkeld zijn. Het toestel is immers zo slim dat het zich kan aanpassen aan je typgedrag – lees: het toetsenbord registreert waar je bepaalde toetsen aanraakt. Als je bijvoorbeeld vaak per ongeluk naast de ‘B’ tikt, zal het die letter verschuiven naar de plek waar je je vinger zet. Geniaal, al loop je het risico om je hele toetsenbord te ontregelen…

4. Werk en privé, we houden ze liever gescheiden, ook in onze telefoon. Je wil echt niet dat je baas die sexy vakantiefoto krijgt voorgeschoteld of dat je beste vriendin plots beroepsgeheimen krijgt doorgemaild. Daarom is het mogelijk de Blackberry onder te verdelen in twee zones en –naargelang de context waarin je je bevindt- de juiste zone in te schakelen. Overlappingen tussen de twee worden op die manier virtueel onmogelijk.

5. De camera! Omdat je als journalist vrijwel alles op de gevoelige plaat moet vastleggen, is het heerlijk om een professionele camera vermomd als lichtgewicht op zak te hebben. Het toestel bevat eigenlijk twee camera’s, elk in staat om HD video’s en foto’s te maken. Bijzonder leuk voor groepsfoto’s: Timeshift, een toepassing waarmee je beelden over een tijd van vijf seconden neemt. Vervolgens kan je per gezicht het beste moment vastleggen, zodat niemand met gesloten ogen op het plaatje staat. Wat mij betreft de uitvinding van de eeuw!

2