ELLE voyage: de hotspots van Bodrum

Gepubliceerd op 31 juli 2014 door Isabelle
ELLE voyage: de hotspots van Bodrum

Bodrum ELLE voyageZoom op Bodrum, een stad die zoveel meer te bieden heeft dan bezwete discotheken en foute strandgangers. Zon en zee, ja, maar ook pittoreske straatjes, heerlijke restaurants en imposante ruïnes die verwijzen naar de gloriedagen van lang vervlogen rijken. 

Sandra, het blonde brein achter het Belgische juwelenlabel Une Brune Une Blonde, is dol op de Turkse kust en deelt haar favoriete adresjes met ons: “Dit is een hyper gastvrije plek, vol contrasten en prachtige zichten. Je kan kiezen tussen een relax dagje aan één van de wilde strandjes, gevolgd door een heerlijk etentje in een typische eetplekje bij de haven. Daarnaast kan je ook een dag doorbrengen in het levendige centrum  of op de trendy baai, vol restaurants, winkels en hippe bars.”

1/

GÜMUSLÜK is een typisch vissershaventje, gelegen in de punt van het schiereiland. Naast een prachtige zonsondergang kan je er genieten van de heerlijkste vis in Bodrum en omstreken!

gumusluk

Limon’s Café: Hippie chic sfeertje in deze gigantische tuin, midden in de velden. Op het menu: lokale keuken (met kruiden uit de moestuin!), mezze's, frisse limonades, een uitgebreide keuze desserts en heerlijke cocktails. Ook leuk voor een brunch!

20120731_103649

MImoza: Dé aanrader voor een romantisch avondje. Prachtig decor langs het strand, loungy muziek én het meest uitgebreide assortiment mezzes dat je maar kan inbeelden –ik heb er altijd teveel op na een bezoekje aan Mimoza. Nog honger? De dagvangst van de lokale vissers staat er tot je beschikking, net als de heerlijkste baklava van het schiereiland!

STRANDEN 

Stranden genoeg in en rond Bodrum, maar voor mij springen er twee uit:

Xuma Beach: perfect voor een namiddag onder vrienden. Technisch gezien geen zandstrand, wel een erg relaxte club aan het water. Geniet van de zon en de kristalbauwe zee overdag, de vrolijke DJ set en mojito’s bij valavond.

xuma beach club

xuma beach

Palmarina Beach: een aanrader voor een stranddag met de hele familie. Het strand is erg gezellig en kinderen zijn welkom –wat niet overal zo is.

2/

YALIKAVAK 

Dit historische vissersdorpje is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot dé hotspot van Bodrum. De baai is prachtig en wordt omringd door zwembaden, winkels, kinderanimatie, restaurants en bars. In de kleine binnenstraatjes huizen heel wat fijne boetiekjes en galerijen.

yalikavak

De plek telt enkele van Turkijes meest beroemde restaurants. Mijn favoriet: Memedof, waar je op traditionele Turkse keuken (daar zijn die mezze’s weer!) en verse vis wordt getrakteerd.

memedoff

Yalikavak verbergt ook mijn favoriete marktjes, waar je lokale producten, kruiden, vruchten en stoffen kan scoren. Leuk om in te verdwalen of ter plaatse je avondeten samen te stellen en op te peuzelen.

yalikavak-market

3/


STADCENTRUM

Bordum strekt zich uit boven één van ’s werelds mooiste baaien. Ik hou van het contrast tussen de jachthaven en luxueuze promenade enerzijds, en de oude stad met Middeleeuwse burcht anderzijds. Het oude stadscentrum bruist dag en nacht van energie met haar vele bars, winkels en galerijtjes.

De baai van Bodrum

Midden in dat centrum ligt de Musto, met haar ontspannen sfeer en simpele, Mediterrane keuken een aangename rustplek in dit drukke doolhof. Ik ga er steevast voor de huisgemaakte oliebroodjes, köfte (lokale bouletjes) met tomaat-basilicum en de gemarineerde groentjes.

Ook leuk: Kocadon, gelegen tussen de haven en de oude stad. Het kader –een prachtig, antiek terras met weelderige planten- is elegant en romantisch, het eten geraffineerd.  De ideale afsluiter van een betoverende vakantie.

Kocadon Bodrum